Kılık kıyafet de sorun yaşayan öğretmen arkadaşlara meb den gelen güzel cevap

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Nihal EROĞLU
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Okuma süresi: 0:59
nihal hocam siz özelde mi yoksa devlette mi calisiyorsunuz. esofman giyme konusunda kafam karisti biraz. ben devlette calisiyorum ama bu tür bi uygulamadan haberim yok. beni bilgilendirirseniz sevinirim

bu kılık kıyafetle ilgili resmi yazıyı nasıl temin edebiliriz ben bu resmi yazıyla müdürün karşısına çıkmak istiyorumda yardım ederseniz memnun olurum.

flaşa atıp gösterebilirsiniz deniz hocam

yeni okulöncesi yönetmeliğine ekleniyor arkadaşlar kılık kıyafetdeki bu esneklik. ararsanızda kılık kıyafet genelgesi olarak aramanız lazım

en çok kılık kıyafwt konusunda da ben sorun yaşıyorum arkadaşlar çalıştığım okulda ne giysem müdür tarafından uyarılıyorum.müdürümle papaz olmuş durumdayım.Kılık kıyafet yönetmeliğini göstererek 'diğer okuldaki arkadaşların sınıfta eşofman giydiğini,bende eşofman giymek istediğimi söyledim.Müdür kılık kıyafet yönetmeliğini aldı eline rahat kıyafet ne demek.burda eşofman yazmıyo dedi.izin vermedi.ilköğretim okulunda çalışıyorum.her okul müdürü insiyatifini kullanmıyo işte...sanki bu kılık kıyafet yönetmeliği benim için yayınlanmış gibi hep sürekli beni uyarıyo müdürüm.

Hocam benim çalıştığım bir okulda müdürüm izin vermemişti. Aynı şekilde burada rahat kıyafet yazıyor. Rahat kıyafet ne. Ben öğretmene eşofman yakıştıramıyorum vs demişti. Ben de bu konuyu müfettişe sormuştum. Müfettişin söylediği:

Müdürün senin idari amirindir. Eğer giyemezsin derse giyemezsin.

Yani kıl bir müdürünüz varsa bin dereden su getirseniz yine de kendinize tanınmış haktan yararlanamıyorsunuz.

Not: Ben de şortla rahat ediyorum. N'apcaz? Hayır yönetmelikte bıyığın şekli bile en ince detayına kadar yazarken "rahat edecekleri bir kıyafet" de ne oluyor? Neden giyilebilecek/giyilemeyecek kıyafetler açılmamış?

Öncelikle hocam haklı herkesin rahat ettiği kıyafet farklıdır bunun bir açıklaması yapılmalı.Bir de belki meslektaşlarım bana kızacak ama benim gözümde öğretmen denince ütülü temiz giyimli deyim yerindeyse iki dirhem bir çekirdek bir birey canlanıyor.Ben sınıfta dolabımda bir eşofman altı bulunduruyorum etkinlik durumuna göre giyinebilir.

Bir de şu var ben evden eşofmanla gelsem müdürümün ters bir tepki vereceğini sanmıyorum.Ancak ben öyle rahat edemiyorum.Bu benim şahsi fikrim.Rahat edemeyen olabilir edenler olabilir ucu açık bir konu.

Okula giderken Eşofmanla gidilebilir mi Nihal hocam.Bizim ilçe milli eğitimde resmi kıyafetle gidilmesi gerekir deniyor

okula giderken değil de etkinlik saatinizde giyebilirsiniz hocam.Ayrıca o gün idarede bir işinizin olmaması toplantı filan olmaması gerekiyor

t.şkler Pınar hocam,Nihal hocam farklı şeyler diyor da ondan sordum

Nihal hocamın dediği doğrudur tabi yazının 2010 yılında yazıldığını da göz önünde bulundurun.Ancak ne kadar serbest de denilse hiç bir okul idaresi esneklik göstermiyor hocam.Mevzuatta denildiği gibi uygulamaya bakmak lazım...Siz tedbiri elden bırakmayın:)

Hoşgeldin!

Sitemize hoşgeldiniz, avantajlardan yararlanmak için kayıt olabilirsiniz.

Kayıt Ol!

23 Yıldır Sizlerle

23 yıldır sizlerleyiz. Türkiye'nin ilk okul öncesi eğitim platformu
Geri