Kendi yaptığım günlük karne...

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan gafilcadı
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Okuma süresi: 0:11
Puanları 0
Solutions 0
Tepki Skoru
0
@gafilcadı
çok ii fikir teşekkrler:)

çok teşekkürler

evet gercekten işe yarayan bir fikir çocukların çok hoşuna gidiyor

teşekkürler...

teşekkürlerr..

Teşekkürler Hocam

teşekkürler hocam emeğinize sağlık...

fikir çok güzel.
bravo.paylaşım için teşekkür ederim.

:474cu:Öncelikle ellerinize sağlık öğretmenim.Biz Okul Öncesi Eğitimcilerin işi çok zor ve sorumluluk gerektiriyor.Eğitimciyiz ama gerektiğinde çocukların her türlü ihtiyaçlarını karşılayacak destek ve yardımda bulunarak bir anne gibi hareket ediyoruz.Diğer öğretmenlerden daha farklı beklentilere cevap veriyoruz.Bu işi yapan öğretmenlerin çoğunun yakınması "ben bakıcı değilim, onun için okumadım" oluyor.Bence bu karne çocuklardan çok velileri memnun edecek bir format.Her gün düzenli olarak çocuğu ile ilgili bilgi almak her velinin isteğidir.Tabi eğer bilgiler doğru ve tam olarak yazılabiliyorsa.Ben 8-18 saatleri arasında tam gün çalışan bir öğretmenim. Tüm gün çocuklarla beraberim.Onların neler yaptığı, neler hissettiği, ihtiyaçlarını gidermeleri ile yakından ilgiliyim.Bu bilgileri her gün velilere yazıp göndermenin öğretmen için çok zor olacağı kanaatindeyim.Belki küçük yaş gruplarında kullanılabilir.Ama esas olanın velinin öğretmene duyduğu güvenle alakası var.Özel durumlarda notlar yazılması ya da veliye telefon açılması bana daha olumlu geliyor. Yeme- içmede problemi olmayan bir çocuk için bu formun doldurulması zaman ve kağıt kaybı gibi geliyor bana.Ayrıca veliye gönderilen böyle vb. bir form sayesinde veliler, ne kadar yedi, kaç kaşık aldı, gaz çıkardı mı, terleyince üstünü değiştirdiniz mi gibi soruları eğitimle ya da çocuğun genel durumuyla ilgili sorularda daha fazla yöneltiyorlar.Ben hazırlık sınıfı öğrencilerinin özbakım ve özdenetimlerinin gelişmesi, aileleriyle paylaşımda bulunabilmeleri için eve gittiklerinde velilerinin sorularını cevaplamalarını istiyorum.Gün içerinde yaptığımız etkinliklerden tutunda, yaşadığı olaylara, gösterdiği perfonmansa, hissettiklerine, ihtiyaçlarını karşılamasına, okuldan verilen görev ve sorumluluklara kadar her şeyi ailelerine kendilerinin anlatmalarını bekliyorum.Böylece velilerin bizim çocuk evde hiç bişey anlatmıyor yakınmaları da son buluyor.Velilerimizi bültenlerimiz ile bilgilendiriyoruz.Veli görüşmelerimizle detaylı bilgi aktarıyoruz.Gözlem ve değerlendirme sonuçlarımızı velilerimize gönderiyoruz.Kaydettiğimiz Anekdotları notlar halinde eve gönderiyoruz.Herhangi bir sorun olduğu düşünülürse ailelerle iletişim halinde kararlar alıp birlikte uyguluyoruz.
Hazırladığınız forma ve emeğinize saygı duyuyorum.Güzel düşüncelerle hazırlanmış.Ailerlerle öğretmenlerin karşılıklı güven duymaları çok önemli.Bu sağlandıktan sonra pek çok şey gereksiz kalıyor.Her gün her öğrenci için bu formu doldurmak yerine, mesaj, bilgi ya da iletişim defterlerinin kullanılmasının; sadece okuldan eve bilgi akışı değil, evden de okula bilgi iletilebilmesi ve paylaşıma imkan tanıması açısından ve de yazılan notların bir bütün halinde muhafaza edilmesi için çok yararlı buluyorum.Bunu kullanan bir öğretmen olarak çok memnunum.Gece rüya görerek kalktığı, bütün gece uyumadığı, bir yakınını kaybettiği için üzgün olduğu,gece komşularına hırsız girdiği için korktuğu, akşam tüm yemeklerinin hepsini bitirdiği, spora başladığı, kardeş geleceğini öğrendiği için tepki gösterdiği, annesinin bir süre için şehir dışında olması gerektiği ve bundan etkilenebileceği vb. olumlu ya da olumsuz durumlar veliler tarafından deftere not olarak yazıldığında öğretmen olarak bilgilendirilmiş olmak çok işinize yarıyor.Ona göre etkinlik düzenleyip çocuklara yaklaşımda bulunuyorsunuz.Böyle bir defter kullanılırsa başlıklar arasına sıkışmak yerine çocuğa özel ve gerekli bilgiler paylaşılmış olur.
Çok uzun yazdım biliyorum ama:36_3_12: karne sözcüğü bana itici geldi.Çocuk eve gittiğinde ailelerinin ver bakalım karneni demesi, inceleyip de çocuğa bu neden böyle, şu neden şöyle demesi minik yavrularımız üzerinde baskı oluşturur.Tabi ki her velinin tepkisi aynı olmaz.Ama yaşanabilecek olumsuzlukları da hesaplamak, çocuklarımızın ruh sağlığı açısından önemli.Okul Öncesi Eğitiminde karneyi zaten kullanmıyoruz.Eğer böyle bir format kullanılacaksa ;"bu gün neler yaptım" "anaokulumdan haberler" "bir günüm nasıl geçti" gibi çocuğun ağzından bir başlık hem alt başlıklarla daha uyumlu hem de daha yumuşak olur bence.
Sevgi ve saygılarımla...:474cu:

çok teşekkürler

teşekkürler

teşekkürler

teşekkürler

Hoşgeldin!

Sitemize hoşgeldiniz, avantajlardan yararlanmak için kayıt olabilirsiniz.

Kayıt Ol!

23 Yıldır Sizlerle

23 yıldır sizlerleyiz. Türkiye'nin ilk okul öncesi eğitim platformu
Geri