Kasım 2009 Atamaları

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan seraziz
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Okuma süresi: 0:21
Hüseyin Hocam orada mısınız? KADROLU alım yazıyormuş çalışma takviminde:(
umudumu kaybetmiyorum dua ediyorum hepimiz için amaetkileniyorum işte ya elimde değil:(

kadın okul öncesi diyo başka bi şey demiyor... bunda olumsuz bakış açısına gerek yok

umudumu kaybetmiyorum dua ediyorum hepimiz için amaetkileniyorum işte ya elimde değil:(

bulurlar kadrolu atamayı... yok yok yok

takvimi boşverin hocam ya

ya geçen senede iş takviminde kadrolu yazıyodu siz neden ona takılıp kaldınız ki

hocama katılıyom açık varken kadroluyla kapanmaz ki

okudum ... ama ben personel müdürü ve bakanın yaptıgı acıklamayı baz alıyorum ekim sonu kaım bası acıklamasını yani... karamsar degilim yani ...yarından sonra acıklamalar olabilir... hayırlısı olsunda bir hafta gec olsun diye düsünüyorum...aralık felan diye düsünmüyorum...

Hüseyin hocam soruma sadece . Cevaplamışsınız sanırım sizinde böyle bir tedirginliğiniz var gibi yanlışmı düşünüyorum

Sağolun inş. Hocam
ben takılmıyorum arkadaşlar ortada bir çalışma takvimi var insanlar sürekli onun üstünde duruyorlar ister istemez etkileniyorum işte diyorum ya elimde değil :( ben çok inanarak dua ediyorum tüm mezunlar için hatta daha sonradan mezun olacaklara ve hatta tüm bölümler için ben biliyorum çünkü hala bu yaşımda geleceğim hakkında kaygı duymanın ne olduğunu allahın vereceği rızıktan şüphe etmiyorum ama ayaklarımız artık yere tam bassın emin yürüyebilelim inş. özellikle evine ekmek götüremeyen karısının çocuklarının önünde mahcup olan ne kadar insan gördüm içim sızlıyor bir ekeğin o duruma düşmesi daha da zor allah yardımcısı olsun herkesin inş:(

hayır hocam sorunuzu okumadım...

ayrıca kadro alınırsa gibi senaryo kuran ve bu senaryoya katılan arkadaşlar.....
ne kadrosu ya.. kadrolu alınca alım yapmamış oluyor bunu bilirsiniz...
bu kadar açık varken ne kadrosundan bahsediyosunuz...
olsun 200 -300 eeeeee

ben zaten bu safsata yorumlara dahil olanları gördükçe yorum bile yapasım gelmez oldun... mantıklı olun.... atama sayısı kontenjanı belli değil... ne kadrosu ...

ÜSTÜNE BASARAK SÖYLÜYORUM TAHMİN YAPALIM-YORUM DA YAPALIM AMA BAZI ARKADAŞLARIN UYDURMALARINA DAHİL OLMAYIN... HİÇ AMA HİÇ BİR NETLİK YOK ATAMA İÇİN
lütfen şu forumda sadece ilgili alanlarda yorum yapın... millet kalkmış burada özel hayatıyla ilgili yorum yapıyo...
açın forum istediğiniz gibi yazışın...

hocam haklısınız vallahi... ...MEBin acıklamasını bekleyecegiz hepsi bu...

ben memurlar net in haberını yenı okudum cok sevındım bir kere daha umutlanım hepımz atanıyoruz inşallah

Okul öncesi eğitimde 22 bin öğretmen açığı var
25 Ekim 2009 10:00​

Türkiye’de 32 ilde zorunlu hale getirilen okul öncesi eğitimde 22 bin öğretmen, 30 bin derslik eksiği bulunduğu açıklandı
Milli Eğitim Bakanlığı’nın 32 ilde okul öncesi eğitimi zorunlu hale getirdi. Uygulama 5 yaş grubundaki çocukların, resmi veya özel okullara zorunlu kayıtlarını öngörüyor.
Eğitimciler ise okul öncesi eğitimin zorunlu olmasının önemli sorunlar doğuracağını söylüyor.
Türkiye, Bin Yıl Kalkınma Hedefleri çerçevesinde 2015’e kadar okul öncesi eğitime ve ilköğretime erişim, okuryazarlık ve cinsiyet eşitliği hedeflerine ulaşım açısından risk altındaki ülkelerden biri olarak gösteriliyor. Okul öncesi eğitimin zorunlu olması için şu anda gerekli koşulların olmadığını belirten Kocaeli Üniversitesi Eğitim Fakültesi Eğitim Bilimleri Bölüm Başkanı Prof. Dr. Cevat Celep, “Mekân, araç-gereç yetersizliği ve niteliksiz öğreticiler telafi edilemez sonuçlar doğurabilir” dedi. Celep, okul öncesi eğitimdeki sorunları şöyle sıraladı:
- Anasınıfları için acil olarak 22 bin öğretmene ihtiyaç duyuluyor.
- 32 ildeki öğrenciler için yaklaşık 30 bin derslik gerekiyor. Ancak şu anda Türkiye genelinde derslik sayısı 4 bin 44. Resmi anasınıflarında kadrolu öğretmen başına düşen öğrenci sayısı 26.4. OECD ülkeleri ortalaması ise öğretmen başına 15-16 öğrenci. 60-72 ay (5 yaş) grubunda en yüksek okullaşma oranı yüzde 64 ile Karadeniz’de. En düşük okullaşma oranı ise yüzde 41 ile Güneydoğu Anadolu’da. Okullaşmada en düşük 8 il arasında yer alan İstanbul çıkarıldığında Marmara yüzde 65’le en yüksek orana sahip oluyor. Karadeniz Bölgesi’nde Amasya’da okullaşma oranı yüzde 108. Trabzon’da da yüzde 92.
Türkiye’de erken çocukluk eğitiminde iki ana model uygulanıyor: Kurum temelli model ile ev temelli model. Kurum temelli programların büyük bir bölümü MEB ile Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu’na bağlı olarak yapılıyor. MEB tarafından yapılan modeller:
- Özel ya da resmi bağımsız anaokulları: 3-6 yaş arasındaki çocukların eğitimi sağlanıyor.
- Özel ya da resmi anasınıfları: 5-6 yaş arasındaki çocuklara eğitim veriyor. İlköğretim okullarının bünyesinde açılıyor. Yaygın olarak devlet okulları bünyesinde ve bazen de özel okul bünyesinde yer alıyor.
- Uygulama anaokulları ve ana sınıfları: 3-6 yaş arasında kız meslek lisesi öğrencileri öğretmenleri denetiminde uygulamalara katılıyor. Amaç, kız meslek lisesi öğrencilerinin uygulama yapmasını sağlamak.

desteklıyorum sızı hocam cok haklısınız.

inş hocam atanalım da bitsin bu bekleme :)

arkadaşlar uyanın flş gelişmeler var

Ne uyuması ne gelişmesi, hanimiş gelişme?????????????????????????????????????

arkadaşlar aldığımız haberlere göre bu yıl kpss girmeyen okul öncesi öğretmenler bile alınacakmış

Okul öncesi eğitimde 22 bin öğretmen açığı var
25 Ekim 2009 10:00​

Türkiye’de 32 ilde zorunlu hale getirilen okul öncesi eğitimde 22 bin öğretmen, 30 bin derslik eksiği bulunduğu açıklandı
Milli Eğitim Bakanlığı’nın 32 ilde okul öncesi eğitimi zorunlu hale getirdi. Uygulama 5 yaş grubundaki çocukların, resmi veya özel okullara zorunlu kayıtlarını öngörüyor.
Eğitimciler ise okul öncesi eğitimin zorunlu olmasının önemli sorunlar doğuracağını söylüyor.
Türkiye, Bin Yıl Kalkınma Hedefleri çerçevesinde 2015’e kadar okul öncesi eğitime ve ilköğretime erişim, okuryazarlık ve cinsiyet eşitliği hedeflerine ulaşım açısından risk altındaki ülkelerden biri olarak gösteriliyor. Okul öncesi eğitimin zorunlu olması için şu anda gerekli koşulların olmadığını belirten Kocaeli Üniversitesi Eğitim Fakültesi Eğitim Bilimleri Bölüm Başkanı Prof. Dr. Cevat Celep, “Mekân, araç-gereç yetersizliği ve niteliksiz öğreticiler telafi edilemez sonuçlar doğurabilir” dedi. Celep, okul öncesi eğitimdeki sorunları şöyle sıraladı:
- Anasınıfları için acil olarak 22 bin öğretmene ihtiyaç duyuluyor.
- 32 ildeki öğrenciler için yaklaşık 30 bin derslik gerekiyor. Ancak şu anda Türkiye genelinde derslik sayısı 4 bin 44. Resmi anasınıflarında kadrolu öğretmen başına düşen öğrenci sayısı 26.4. OECD ülkeleri ortalaması ise öğretmen başına 15-16 öğrenci. 60-72 ay (5 yaş) grubunda en yüksek okullaşma oranı yüzde 64 ile Karadeniz’de. En düşük okullaşma oranı ise yüzde 41 ile Güneydoğu Anadolu’da. Okullaşmada en düşük 8 il arasında yer alan İstanbul çıkarıldığında Marmara yüzde 65’le en yüksek orana sahip oluyor. Karadeniz Bölgesi’nde Amasya’da okullaşma oranı yüzde 108. Trabzon’da da yüzde 92.
Türkiye’de erken çocukluk eğitiminde iki ana model uygulanıyor: Kurum temelli model ile ev temelli model. Kurum temelli programların büyük bir bölümü MEB ile Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu’na bağlı olarak yapılıyor. MEB tarafından yapılan modeller:
- Özel ya da resmi bağımsız anaokulları: 3-6 yaş arasındaki çocukların eğitimi sağlanıyor.
- Özel ya da resmi anasınıfları: 5-6 yaş arasındaki çocuklara eğitim veriyor. İlköğretim okullarının bünyesinde açılıyor. Yaygın olarak devlet okulları bünyesinde ve bazen de özel okul bünyesinde yer alıyor.
- Uygulama anaokulları ve ana sınıfları: 3-6 yaş arasında kız meslek lisesi öğrencileri öğretmenleri denetiminde uygulamalara katılıyor. Amaç, kız meslek lisesi öğrencilerinin uygulama yapmasını sağlamak.

allahım inşallah:)

Hoşgeldin!

Sitemize hoşgeldiniz, avantajlardan yararlanmak için kayıt olabilirsiniz.

Kayıt Ol!

24 Yıldır Sizlerle

24 yıldır sizlerleyiz. Türkiye'nin ilk okul öncesi eğitim platformu
Geri