Kardan adam yapalım amaa iplikten olsuun:)

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan cimi
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Okuma süresi: 1:40
Teşekkür ederim arkadaşlar beğenileriniz için:)

twety7 güneşin ortası grapon kağıdından yuvarlama, ışınları da kartondan katlama tekniğidir.:)

teşekkür ederim arkadaşım ...:36_7_8:

hepsi birbirinden güzel ellerine sağlık miniklerin ve ailelerinin

Rica ederim arkadaşlar...

Cimi; Güzel çalişmani Bizimle Paylaştiğin Için Teşekkürler. Biraz Daha Ayrinti Is-ti-yo-ruz. Bu Kadan Adamlar Ile Neler Yaptiniz?
Veli De Sinifa Girdi Mi?
Kardan Adamlarin Neden Yapğilmiş Olduğunu Anlattilar Mi?
Bu çalişma Ile Hangi Kazanimlara Ulaştin?
Bak Soracağim Bi Sürü Soru Var. Ama Seni Daha Fazla Bunaltmayayim. Sen Tahmin Et. Ayrintili Yaz Lütfeeeen...

Rica ederim öğretmenim.
Vakit bulup yazamadım kusuruma bakmayın lütfen.

Öncelikle ailelere aile katılımı yazısı gönderdim kardan adam yapalım ama ana malzememiz iplik olsun diye belirttim. Aksesuarlarını istediğiniz malzemeyle çocuğunuzla beraber yapabilirsiniz, çocuğunuz sınıfta kardan adamını tanıtıp nasıl yaptığını anlatacaktır demiştim. Veli sınıfa girmedi ama kardan adamlar girdii:)... Kazanımlara gelince; kardan adamları sırayla dizdik çocuklar tek tek tanıttılar anlattılar. Nasıl yaptıklarını hangi malzemeleri kullandıklarını, anne baba neresini yaptı sen neresini yaptın. Ortak özellikleri nedir sordum, aynı- farklı-benzer kavramı üzerine sorular sordum, büyük- küçük, renkler, yumuşak- sert şeklinde gruplamalar yaptılar( zihinsel gelişim, bir nesneyi anlatma tanıtma, özelliklerini anlatabilme, dil gelişimi, bir çok şey konuşuldu).

Kardan adamlarını ellerine aldılar ve önceden öğrenmiş oldukları kardan adam yapalım şarkısını hep beraber burunlar gözler atkılar işaret edildi birde uydurdular çeşitli sözler:) (özgün şarkı şiir söyleme)

Deney; Sınıfa kartopu aldık ve erimesini izledik ( gözlem yapma, boyut,renk, biçim,ses, koku, tat, neden - sonuç ilşkisi).

Oyun;Kardan adam oyunu oynayalım ama oyunu siz oluşturacaksınız dedim oyunun adını kurallarını nasıl kardan adam olacaksınız yönlendirdim.
Oyunun adı; Güneş ve kardan adamlar oldu... bir çocuk kış mevsimini karı canlandırdı, bir çocuk güneş oldu, diğerleride kardan adam oldular ama birden nasıl olacaklarmış ki, birisinin karla yapması gerekiyormuş bu arada hepsi kardan adam olmak istiyor:) sonunda çözüm yolu buldular önce kar oldular sonra yerde yuvarlandılar birbirlerine gözler havuçlar, düğmeler,atkılar, şapkalar taktılar vee hepsi dondu, güneş olan çocuk hepsine tek tek dokundu ve onları eritti yerlere yattılar.(Psikomotor alan, özgün estetik hareketler, sıcak- soğuk kavramı, kendisini ve nesneyi doğru yere yerleştirme, neden sonuç ilişkisi kurma gibi oyundan sonra yapılan değerlendirmeler).

Sonra da "serçe ve kardan adamın hikayesi" okundu ve canlandırma yapıldı...

İPLİKTEN KARDAN ADAMLAR SERGİLENDİ AİLELERE TEŞEKKÜR EDİLDİ.

Hocam güzel eğlenceli bir gündü yazarken de eğlendim şimdi:)

ya herkesin evinde yün ip mutlaka vardır..işte her şeyi faaliyet yaparız biz..çok seviyorum ya bu tür çalışmaları ..emeğinize sağlık..

çok güzel olmuşlar..

Beğenileriniz için teşekkür ederim.

teşekkürler

:36_7_8:gerçekten süper olmuşlar

kar yağışı başlayınca yapacağız bunlardan çok harika

çok teşekkürler cimi hocamm=)

Rica ederim arkadaşlar:)

Hoşgeldin!

Sitemize hoşgeldiniz, avantajlardan yararlanmak için kayıt olabilirsiniz.

Kayıt Ol!

24 Yıldır Sizlerle

24 yıldır sizlerleyiz. Türkiye'nin ilk okul öncesi eğitim platformu
Geri