Kanguru,kaplumbağa ,kız çocuğu kuklaları

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan sudamlası1
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Okuma süresi: 0:18
Puanları 0
Solutions 0
Tepki Skoru
0
@sudamlası1

Arkadaşlar bu kuklaların hikayeside var bir ara onuda yolarım eğer isterseniz umarım beğenirsiniz

hocam paylasım ıcın tesekkur....

POSTACI KANGURU
Hayvanların bir arada ve huzur içinde yaşadıkları harikalar ormanına yaz gelmişti.Harikalar ormanınıın okulundaki öğrencileri karne heycanı sarmıştı.Öğretmenleri,onalara,yaz tatili için bir ödev vermişti.Öğrenciler sorumluluk almayı öğreneceklerdi.Bunun için ,herkesten,kendilerine uygun birer iş bulmalarını istemişti.Ama kanguru,kocaman ayakları ve iri kuyruğuyla hiçbir işe yaramayacağını düşünüyordu.Ve bundan dolayı da kara kara düşünüyordu.
Bir süre yürüdükten sonra,yolun kenarına oturdu.Hem ağlıyor hem söyleniyordu:
_Neden hiçbir işe yaramıyorum ben?Neden?Neden?
_Anlamadım!Bir şey mi söledin bana?dedi birden ,arkasından bir ses.Dönüp baktığında,ihtiyar bir Postacı Kaplumbağanın yanında durup,kendisine baktığını gördü.
_Sen nereden çıktın?dedi kanguru.
KAPL._SABAHTAN BERİ ORMANI DOLAŞIYORUM. Mektupları sahiplerine ulaştırıyorum.Bisikllet sürmekten de yorgun düştümDinlenmek için yanında durdum ama sen farketmedin.
KANG_Yorulsan da ,bir işin olması ne kadar güzel.
KAPL_Bence de!Ama bu işe sahip olmak ne kadar çabaladığımı bir bilsen....
KANG_Neler yaptın anlatsana!
KAPL_Postacı olamak istiyorum dediğimde,herkes çok gülmüştü bana.Biliyorsun,hayvanların en yavaş olanlarından biriyim.
KANG_Bisikletin varya!
KAPL_Bisiklete binmeyi hemen öğrenmedim ben.Sırtımdaki kocaman kabukla ayağa kalkabilmem kolay olamadı.Dengemi sağlayana kadar öyle çok düştüm ki, zavallı kabuğumda çatlamış yer kalamadı.
KANG_Ama başarmışsın!
KAPL_Başardım tabi.Bir şeyi gerçekten istersen mutlaka başarırsın.
KANG_Bir işimin olmasını bende çok istiyorum ama yapamıyorum işte.
KAPL_Neleri denedin ki?
KANG_Bugün kargaları korkut mak için tarlada işe başlamıştım.
KAPL_Peki şimdi neden buradasın?
KANG_Bitkilerin arasında zıplarken ,koca ayaklarımla onları esdim de o yüzden.
KAPL_Bşarısızlıkla sonuçlanan bir iş olmuş.Ama yapabileceğin başaka işler olmalı.Düşünelim biraz ne dersin?

KANG_İşe yarar mı dersin?
KAPL_Şöyle,yanına oturayım hele.Mutlaka birşeyler bulacağız.Merak etme.
KANG_Eğer söylediğiini yaparsa,öyle mutlu olurum ki....
KANPL_Ne yapabilirz bir düşünelim....Aklımıza ilk gelen işlerden başlayalım.Mesela...Garsonluk yapamaz mısın?
KANG_Nasıl ayni?
KAPL_Çay bahçesine gelen müşterilere,ne istediklerini sorarsın.Sonra da,siparişleri tepsiye koyup,yanlarına getirr ve masaya bırakırsın.
KANG_Tabi ,ben zıplarken bardaklarda içeçek birşeyler kalırsa.Unuttun galiba !Ben yürüyemiyorum,hızlı bir şekilde zıplıyorum.
KAPL_Afedersin unutmuşum.Ozaman zıplamanın sana fayda sağladığı bir iş bulmalıyız.
KANG_Yok işte yok!Ben hiçbir işe yaramıyorum.kimseye yardım edemeyeceğim.
KAPTamam buldum!Harika,tan sana göre bir iş var aslında.
KANG_Neymiş o?Çabuk söyle!
KAPL_şimdi, bana bir bak bakalım.Ben neyim?
KANG_Bir kaplumbağa.
KAPL_Nasıl bir kaplumbağayım.
KANG_Yaşlı ve yavaş....
KAPL_Peki ne iş yaıyorum?
KANG_Postacısn.Ama hala bana ne iş bulduğunu söylemedin.Akşama kadar kendinden mi bahsedeceksin?
KAPL_Eğer benim sırtımda kabuğum olmasaydı...Çok hızlı zıplayabilseydim....Birde kesem olsaydı....
KANG_Benim kabuğum yok,hızlı koşuyorum.Kesm de var....
KAPL_Hah işte!Yani senin gibi olsaydım,mektupları daha iyi dağıtırdım.Hemde bu kadar yorulmazdım.
KAPL_Bana iş teklifinde bulunuyorsun?
KAPL_Evet sevgili arkadaşım.
KANG_Yoksa sen bu işi sevmiyormusun?
KAPL_Çok seviyorum.Sevdiklerinden gelen mektupları,orman sakinlerine götürmek,öyle mutlu ediyor ki beni.....Hem mektubu alanlşar hemde ben seviniyorumAma yaşlandım artık.
KANG_Şimdi bu işi benim yapmamı mı istiyorsun?
KAPL_Tabi ki....Senden daha iyi kim yapabilir?Çevrendekilere yardım etnek ist3ediğin için,en çok sana güvenebilirim.
KANG_İnanmıyorum!Gerçekten çok güzel bir iş bu. Hem ,birilerini mutlu etmek harıka olmalı.Onları sevdiklerinden haber taşımak!Yaşaşın......
KAPL_Hadi bakalım!Çok oyalandık. al şu adres listesini.Mektuplarıda da güzelce yerleştir kesene. AKŞAM OLMADAN BÜTÜN NEKTUPLARI SAHİPLERNE YETİŞTİR.yOLUN AÇIK OLSUN.
KANG_Teşekkür edrim kaplumbağa kardeş beni çok mutlu ettin .....hoşçakallllllll

sudamlası
arkadaşlar bu hikaye yukarıdaki kanguru kulalaruın hikayesi umarım beğenirsiniz.....:)
_
_

Çok teşekkürler çok güzeller kalıpları varsa yollayabilir misiniz?

rica edrim öğretmenlerim sağolunn

teşekkürler

teşekkürler kalıplarıda varmı?

hepsi çok güzel tşkler paylaşım için:)

bu çift yönlü doyurucu paylaşım için teşekkürler

rica edrim öğretmenlerim sağolun :)

guzel olmus fakat bıraz uzun sankı hıkaye .. bıde öndekı kangurunun elındekı beyaz şey pecete mı hanı aglıyor ya? öyleyse harıka!

bende keloğlan ve altın kaz hıkayesını çomak kuklalarla yapmıstım..stajda..keloğlan ın annesının elıne supurge yapmıstım harıkaydı ya komıktı bı o kadar bı ekmek tutturmustum elıne hatırladım da amma ayrıntıya gırmısım ..

öğretmenim hikayeyinin duruma göre kısalığını uzunluğunu ayarlayabilirsiniz
evet elindeki mendil eminim sizin yaptığınızda çok güzeldir paylaşmanızı isteriz

fotograflarını cekeyım yukleme ıslemnıde yapayım o halde .. ama pecete ısı çok hoş ya .... ben kendımı detaycı sanırdım .. :)

böyle arkadasların oldugunu bılmek ne guzel !!

teşekkür edrimm :)))ben gerçekten fazla detaycıyım ama seviyorum

gecen gun forumdan aldıgım 3 kelebek ısımlı hıkayeyı kukla sahnesınde sergıledım cocuklarıma cok begendıler .evdekı yapma çiçieklere oynar göz ağız yapıstırdım bıde kelebek resımlerıne mandal tutturdum ..işte kukla saatı !! çok keyıf aldık ..fotograflarını cekebılırsem gonderıcem

Hoşgeldin!

Sitemize hoşgeldiniz, avantajlardan yararlanmak için kayıt olabilirsiniz.

Kayıt Ol!

23 Yıldır Sizlerle

23 yıldır sizlerleyiz. Türkiye'nin ilk okul öncesi eğitim platformu
Geri