İlköğretim bünyesinde anasınıfında çalışıyorum

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan meltem01
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Okuma süresi: 0:19
Puanları 0
Solutions 0
Tepki Skoru
0
@meltem01
ilköğretim bünyesinde anasınıfında çalışıyorum tutmam gereken evraklar neler hepsi eksiksiz gönderiririmmisiniz.mesela gelir gider falan tutacak mıyım nasıl tutacağım.birde daha öğrencim yok merkeze bağlı bir köyde yiboda çalışıyorum müdürle alan taramasına çıkacam bunu raporlandıracakmıyım nasıl olacak bilmiyorum yardımcı olursanız sevinirim

merhaba meltem öğretmenim
sorunuza cevap vermeden önce size tavsiyede bulunmak istiyorum. nerede çalışırsanız çalışın okul öncesi eğitim kurumları yönetmeliğinin en son haline kesinlikle iyi bilin çünkü yapacağımız herşey orada açıkça yazıyor. bunun dışında bize yapmalarını isteyecekleri şeylerden sorumlu değiliz.
alan taraması yapmadım mecbur olup olmadığımızı bilmiyorum ama okulun eğitim bölgesindeki sağlık ocaklarına giderseniz o sene okula gelebilecek çocukların isimlerini ve adreslerini edinebilirsiniz sanırım.
tutmanız gereken dosya ve defterlere gelince

OKUL ÖNCESİ EĞİTİMİ ÖĞRETMENLERİ:

36-72 Aylık Çocuklar için Okul Öncesi Eğitim Programında belirtilen Meslek Etiği ve Öğretmen yeterliliği ilkelerine uymaya özen göstermelidirler.

AİLE KATILIM ETKİNLİKLERİ:

Aile Katılım Etkinlikleri, Program Kitabında belirtilen programa uygun olarak yapılmalıdır.

OKUL ÖNCESİ EĞİTİMİ ÖĞRETMENLERİNİN TUTMASI GEREKEN DEFTER - DOSYA VE FORMLAR:

Okul Öncesi Eğitim Kurumlarında tutulacak defter, dosya ve formlar Yönetmeliğin 46.maddesinde belirtilmiştir. Kurumun özelliğine göre 1050 sayılı Muhasebe-i Umumiye Kanunu, Ayniyat Talimatnamesi ve Milli Eğitim Bakanlığı Okul Pansiyonları Yönetmeliğinin gerektirdiği defter ve dosyalarla, Taşınır Mal Yönetmeliği hükümleri doğrultusunda demirbaş eşya kayıtları tutulacaktır. Ayrıca öğretmenler;

1-Çevre incelemesi,

2-Öğrenci Devam Çizelgesi (Yön.Ek-4)

3-Kazanım değerlendirme dosyası (Yön. Mad.55)

4-E-Okul sisteminde her öğrenci için Öğrenci Dosyası (Yön. Mad.56)

5-Veli toplantı tutanakları, (Her yarıyılda en az iki kez yapılmalıdır. Tutanaklarda veli görüşleri de yer almalıdır.)

6-Zümre öğretmenler toplantı tutanak veya defteri(Yön. Mad. 23),

7-Belirli Gün-Hafta kutlamalarına ait etkinlikler dosyası,

8-Mevzuat (Tebliğler Dergisi kayıt-fihrist) defteri,

9-Okul Öncesi Eğitim Kurumları eğitim etkinlikleri çizelgesi,

10-Öğrenci faaliyet dosyası,

11-Gezi, gözlem, inceleme, deney planları veya defteri,

12-Öğretmen çalışma (eğitim) saatleri devam takip defteri doldurur ve imzalar (Yön:20/a, Ek-9), ayrıca sınıf defteri doldurulmaz

13-Kazanım değerlendirme dosyası bilgileri doğrultusunda hazırlanan gelişim raporu, (Yön:56; Ek:10). Her dönem sonunda e-okul sistemine işlenerek bir örneği veliye verilir. (Yön:56).

14- Okul öncesi eğitimini tamamlayan veya okul öncesi eğitim kurumlarına en az bir eğitim yılı devam eden çocuklara e-okul sisteminde düzenlenen katılım belgesi verilir (Yön:56. Ek:11). Not: Çocukları başarılı veya başarısız gösteren; karne,diploma ve benzeri adlar altında hiçbir belge verilemez (Yön:56).

15-Yıllık Plan,

16-Günlük Plan,

17-Etkinlik Formatı,

18-Gelişim Kontrol Listesi,

19-Öğretmen Öz Değerlendirme Formu,

20-Aile Eğitimi İhtiyaç Değerlendirme Formu,

21-Ebeveyn Katılım Formu,

22-Oyun Gözlem Formu,

23-Sistematik Gözlem Formu,

24-Anekdot Kayıtları,

25-Kavramlar Listesi,

benim bildiklerim bunlar yibo olduğunuz için değişik şeyler de isteyebilirler. başka konular olursa da bilgim dahilinde yardımcı olmaya çalışırım

teşekkür ederim hocam

meltem hocam ilöğretime bağlı anasınıflarında ek ders 3 saat üzerinden mi alınıyor.. yardımcı olursanız sevinirim..

hocam yibo nerde

yibo: yatılı ilköğretim bölge okulu

yibo pazaryerinde mi hocam

arkadaşlar elinizde bu formlar varsa buraya koyabilir misiniz.Lütfen çok ihtiyacım var.Diğer sayfalardan açamııyorum.

tamam hocam teşekkürler

yardım edebildiysem ne mutlu bana. yukarrıdaki evrakların neredeyse hepsinin örneği site içerisinde oldukça fazla boş ve dolu şekilde var. neyi istiyorsanız arama kısmına yazarak çok kolay bulabilirsiniz.

evet hocam var ama hepsi zaman aşımına uğramış açılmıyor.

yalan dünya teşekkürler.... bunu arıyordum çok iyi oldu...

rica ederim hocam kolay gelsin

müfettişler teftişe başlamış şimdiden bu evrakları bu kadar kısa sürede tamamlamak çok zorr Allah yardımcımız olsun işimizi bıraktık artık eğitimi bırakıp dosya tamamlama derdine düştük!!!!

arkadaşım ders saati 6 saatten alınıyo 3 saat deil

ufuk hocam her ögrenciye ayrı dosyamı hazırlamak gerekiyo içinde neler olması gerek peki şimdiden teş

Hoşgeldin!

Sitemize hoşgeldiniz, avantajlardan yararlanmak için kayıt olabilirsiniz.

Kayıt Ol!

23 Yıldır Sizlerle

23 yıldır sizlerleyiz. Türkiye'nin ilk okul öncesi eğitim platformu
Geri