İlk günlerdeki etkinlikler( 4 yaş)

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan paytosss
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Okuma süresi: 0:21
Puanları 0
Solutions 0
Tepki Skoru
0
Eskişehir; Anadolu Üniversitesi EĞİTİM FAKÜLTESİ ;
@paytosss
Merhaba arkadaşlar ben daha dün atandım yarın göreve başlıyorum=)
4 yaş sınıfına atanmışım haberim yoktu ve bu beni tedirgin etti çünkü hiç deneyimim yok. Deneyimi olan arkadaşlar bana biraz yol gösterebilirlermi acaba ve kullandığınız planları örnek olarak atabilirmisiniz. Şimdiden yardımlarınız için teşekkür ederim.

merhaba , ben de senin durumundayım.. ilk atamam ve 4 yaş gurubunda öğretmenlik yapıcam.heyecanlıyım ve korkuyorum.. Zaten ilk haftalar çocuklar okula nasıl alışıyor bunu stajlarımızda hiç görmedik bu da ayrı bi telaşe veriyor.. Kısaca el yardım...

arkadaşlar ben 4 yaş grubuyla çalıştım iki yıl önce.Allah kolaylık versin.çok zahmetli olduğunu söyleyebilirim.çünkü çocuklar çok küçük olduğu için çok fazla ilgi isteyen bir yaş grubu.helede yardımcınız yoksa dahada bir zor.birebir her çocukla ilgilenmek gerekiyor.ellerini nasıl yıkaması gerektiğinden tutun da herşeyi sizin göstermeniz öğretmeniz gerekecek.çünkü o yaştaki çocukları genelde anneler bağımlı yetiştiriyorlar ve çocuk hiçbir işini kendisi yapamıyor.herşeyi sizin öğrtetmeniz gerekecek.öğretirken de çocuğa göstererek yaptırmanız faydalı olacak.birkaç defa göstermeniz yeterli.öğreniyorlar zaten.etkinliklere gelince bol bol oyun bulun kendinize.oyun çağı çocukları oldukları için çok çabuk sıkılıyorlar etkinliklerden falan.etkinlik geçişlerinde mutlaka ama mutlaka oyunla geçirin çocukları etkinliğe.yoksa dikkatlerini toplamakta güçlük çekiyorlar.oyunlar ise yarış türü ve kurallı oyunlara adapte olamıyorlar.daha çok miço gibi şarkılı ve hareketleriyle yapılan oyunlara bayılıyorlar.kesme çalışması yaptırırken ilk önce maksı nasıl tutacaklarını öğretin.birkaç gün bunun üzerinde çalışın.ve küçük karton parçaları vererek serbest kesmelerini sağlayın.biz buna kırpık çorbası diyoruz sınıfımızda.yavaş yavaş düz çizgiler çizdiğiniz kağıtları vererek kesmeyi ilerletebilirsiniz.daha sonra daire üçgen vs. şekillerden kestirebilirsiniz.böylece kesmeyi kavratmış olursunuz.ama bu geçişler bir anda olmamalı tabi.yavaş yavaş olmalı.çünkü çocukların çoğu neredeyse ilk defa makas alıyor eline(4 yaş grubu için).okuma yazma çalışmalarına mesela sayılar kavramlar vs çocuklar okula iyice uyum sağladıktan sonra başlanmalı bence.ilk önce çocuğa okulu sevdirmeli öğretmen.bunu da bol bol oyunlar oynayarak sağlayabilir.ve arkadaşlar oynattığınız oyuna mutlaka kendinizde katılın.çocukların çok hoşuna gidiyor.ayrıca serbest zaman diğer yaş gruplarına göre daha uzun tutulmalı.çünkü çocuklar serbest zamanda oynamadıkları zaman etkinliklerden çabuk sıkılıyorlar.umarım faydalı olabilmişimdir arkadaşlar.tabiki öğretmenlik tamamen tecrübeye dayalı.zamanla bu işi öğreniyorsun.yaptıkça.başarılar diliyorum

slm arkadaşlar ilk önce başarılar dılıyorum hayılı olsun .bende iki yıl üst üste 4-5 yaşta çalıştım.zehra arkadaşa aynen katılıyorum oyun çok önemlı özellıkle rontlar. bol bol müziklı rontlar bulun sınıf kurallarını ve öz bakım becerılerını oyunlar yoluyla pandomın, empatı içerkli rollu oyunlarla öğretın .
suluboyaya bayılıyolar tabı ortalık fazla kirlenıyo ama önemlı olan onların eğlenmesı ve güzel vakıt gecırmesı. makas kullanırken çok dıkkatli olmalısınız bırbırlerıne zarar verebılırler. resımlı dergılerle kırpık çorbası yapabılırsınız.İNANIN 6 YAŞTAN DAHA EYLENCELI VE .

Ben 4 yaşta çalışıyorum şu anda,6 yaşla inanılmaz farklı olduğunu anlıyorsunuz,dikkat ve ilgi süreleri çok kısa,basit cümleler kurmanız gerekiyor,sürekli oyun istiyorlar,sanat etkinliğinde hemen sıkılıyorlar,çok kolay kavga ediyorlar,çok kolay ağlıyorlar,davranışlarının sonuçlarını düşünmedikleri için kaza ve yaralanma riski daha yüksek,açıkçası bana göre bu yaş grubu çok yorucu,bir de benim gibi 27 öğrencinizle tek başınaysanız...4 yaş grubunda olmaktan rahatsız değilim,keyifli yanları da var ama çabuk yaşlanacağım sanırım:)

Hoşgeldin!

Sitemize hoşgeldiniz, avantajlardan yararlanmak için kayıt olabilirsiniz.

Kayıt Ol!

23 Yıldır Sizlerle

23 yıldır sizlerleyiz. Türkiye'nin ilk okul öncesi eğitim platformu
Geri