ılgıncım esintili arkadaşa sormuşsun ama bildiğimi cvplayım... 2 yılın sonunda dgs sınavına girip (5 yıl hakkın var bu sınava girmek için) kazandığın taktirde 2 sene daha okumaya hak kazanıyor 4 sene okul öncesi öğretmenliği bitirmiş oluyorsun..
ÇOCUK GELİŞİMİ MEZUNLARININ GÖREVLERİ
*Çocukların tuvalet, uyku, yemek gibi günlük faaliyetlerini yapmalarına yardımcı olurken sosyal kuralları öğrenmelerini sağlar, * Çocukların el, yüz temizliğini yapar, kirli giysilerini değiştirir, * Çocukların yaşlarına uygun, tüm gelişim alanlarına yönelik etkinliklerin uygulanmasında eğiticilere yardımcı olur, * Günlük etkinliklerde ihtiyaç duyulan eğitici araçlar, hikaye kitapları, oyuncaklar vb. eğitim materyallerinin hazırlanmasında eğiticiye yardımcı olur.
ÇOCUK GELİŞİMİ MEZUNLARININ ÇALIŞMA ALANLARI VE İŞ BULMA OLANAKLARI
Kamu kuruluşlarına bağlı kreşlerin, özel yuva ve anaokullarının, gündüz bakımevlerinin artmasıyla çalışma alanı gelişen bir meslektirKız meslek çocuk lisesi mezunları anaokulu, anasınıfı, yuva ve çocuk kulüplerinde eğiticisi olarak görev yapmaktadırlar. Özel kreşlerde çalışan çocuk bakıcılarında Kız Meslek Lisesi Çocuk Gelişimi ve Eğitimi bölümünü bitirmiş olma şartı aranmaktadır.
bi sitedende bu bilgileri buldum umarım işine yarar...
hatta bi duyumuma göre okul öncesi öğretmenliği bitirenler sınıf öğretmenliği bile yapabiliyorlarmış(zorunlu durumlarda sanırım)..ne kadar doğru bilmiyorum ama bi hocamız yapmış..