İki Yıllık Meslek Yüksekokulları

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan tatlibela
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Okuma süresi: 0:15
Puanları 0
Solutions 0
Tepki Skoru
0
@tatlibela
arkadaşlar ben açık öğretim lisesi son sınıftayım bu yıl öss sınavına gircem ama hiç hazırlanadım iki yıllığı tercih etmek istiyorum ama arkadaşlarım iki yıllığın boş olduğunu diyor.siz bana yardımcı olursanaız sevinirim.

bende öyle düşündüm ama dikey geçiş sınavı çok zor diyorlar.dediklerini düşünecem teşekkürler paylaşımın için.

Ben de 2 yıllıkta okuyorum son senemdeyim. Arkadaşın söylediği gibi dikey geçiş sınavına hazırlanıyorum. Sınav zormuş diye dert edinmeyin sadece mat. ve türkçe var. Sorular zor değil türkçeden mantık soruları paragraf vs. war,türk dili soruları yok. Matematikte de mat 1 soruları war. Türkçeden 80 soru, Mat.dan da 80 soru war. Türkçeden 70-75,mat.dan da 10 net yaptınız mı girersiniz 4 yıllığa. Diyelim ki 4 yıllık olmadı; arkadaşlar önümüz açık okul öncesi eğitim zorunlu tutulacak, nerde olursak olalım iş buluruz. Usta öğretici olarak yada sözleşmeli olarak işe alıyorlar, zorunlu olduğu için belki de kadroya geçirebilirler. 2 yılı bitirip işe giren ve daha sonrada kadroya geçen kişiler warmış çok duydum bunu. İçinizi rahat tutun ve de diğer bölünlerden 4 yıllık bitirip iş bulamayan çok arkadaşlarımız war bunu da unutmayın...

zaten anasınıfı öğretmenlerinde genelde okullar 2 yıllık mezunları almayı tercih ediolar. 4 yıllıkları almayı istemiolar.

ama canım bu alan kısılerın dogruyu yaptıklarını gostermez sen sadece kendını dusun sadece iş acısından bakma ayrıca sectıgın alanda en ıyı olmak daha gelısmek ıstemezmsn 2yıllık bır programa yerlesırsenız devamı ıcın mutlaka daha da calsın bu sadece bu alan ıcın degl her alan ııcn gecerlı bu konuda cok tartısmalar oluyo oyuzden sozlerım yanlıs anlasılmasn ben kısınn hangı alanda olursa olsun kendnı omur boyu gelstrmesı gorusundeyım bu 4 yıllık bıtırmeylede hatta yeterlı degılıdr gelısım hıc bıtmez ole degıl mi???

okuduklarıma inanamıyorum ya! lütfen ama lütfen çekin elinizi mesleğimizden! bu işin kısa yolu yok! bunu anlayın artık ya! o kadar çok istiyosan bu mesleği, çalış ve haket! hak et ki kıymetini bilesin! sonradan olma, patikadan gelme öğretmenler yüzünden düştüğümüz durumlara bak ya!

mesleğimizi bu şekilde kirletmeye çalışan ve "bunun kısa yolu ne, zaten şöyle de olsa iş buluyoruz, böyle de olsa iş buluyoruz, hem sonra kadroya geçme imkanı var" falan gibi düşünceleri kınıyorum!!

lütfen emeğe saygı gösterin. insanlar 4 yıl nasıl çalışıyor bilemezsiniz. bu işi yapıyorsak gerçekten hakederek yapmalıyız.

arkadaşlar tabiki sadece meslek edinmek için bu bölümü seçmeyin böylelikle seçen çok yanılır bu meslekte diğer meslekler gibi sevilmeden yapılacak bi meslek değil...ve gerçekten çok özveri istiyo bende kızmeslek lisesinden mezunum üstelik açık lise ve hiçbir zaman tamam bu kadar demedim.kendi branşımı duyduğum herşeyi öğrenmeye çalışıyorum. üniversiteyide kesin okuyacağım ...arkadaşların dediklerine katılıyorum insan her durumda ölene kadar kendini geliştirmeli hiçbir şekilde şimdi oldum ben (iyi öğretmenim) diyemeyiz her durumda vardır öğreneceğimiz birşeyler...bende 2 senelik üni.tercih yaptım ve kesin 4 yıllığa geçiş düşünüyorum..olmadı tekrar öss ye hazırlanıp 4 yıllık kazanmayı hedefliyorum.herkesede bunu tavsiye ederim.. yaptığımız-yapacağımız bu meslek çocukların geleceklerini hayatlarını çok çok etkiliyor öğretmen tutumları vs..bu yüzden 4 sene okumak bile az bence...

Babam öğretmendi 4 yaşımdan bu yana okul hayatı içindeyim babama arkadaşlarına özendim öğretmen oldum ama böyle insanlar çıkmıyomu karşıma şeytan dio bırak şu işi sırf iş sahibi meslek sahibi olmak için yapmayın şu işi yaaaa çocuları düşünün cebinize girecek parayı değil hadi o zaman hep birlikte 2 yıllık okuyalım kısa yolmuş hemde basit miş torpilde buluruz demeyin keyfimize 4 yıllıklar mı?aman beeeee bizene okusun dursunlar bizene biz kısa yola bakalım para harcayıp dursunlar ii eğitim alip meslek sahibi olcaz die biz kısa yola bakalım dimi.......................kurtulun artık bu yapıdan!!!!!!!!!!!!!!!!

ayşe_trn86 bende kml mezunum ve öss den aldığım puan aöf pekte yetmeyecek gibi ve bende iki yıllığa baş vurdum ama ne olursa olsun tekrardan da olsa 4 yıllık bitirmek istiyorum. aslında bu bölümüde zorunlu tercih yaptım ama dgs ile 4 yıllığa geçiş yapma şansımı (çalışarak tabi)kullanmayı istiyorum ama bi hata yapmamak için dgs hakkında iyice bilgi sahibi olmak istiyorum bana yardım edersen sevinirim...

hayır asla ya çalışmadan yapamam demek istedim bildiğim kadarıyla matematik ve türkçe çıkıyormuş bu yüzden dedim olabilir sen çalışmadan başabilirsin ben çalışarak bide ders notlarınıda kassettim yani ders notları iyi olanlar bu sınava girebiliyormuş sanırım yanlış anlaşıldıysam özür dilerim...

tşkler peki bu sınava 2. yılın bitimindemi başvuruluyor..sorular öss deki mat. ve türkçe soruları gibimi...

Neden Tek Zorluk Tercİhlerde?????

slm arkadaşlar bende geçen sene iki yıllık çocuk gelişimi bölümünden mezunuyum.ve bir sene devlette görev yaptım. ama hedefim hep daha iyisini yapmaktı. çünkü bizm mesleğimz gerçekten çok ciddi ve insan hayatını doğrudan etkileyen bi meslek. çocukların kişilik gelişimi gibi önemli bi dönem bizlerin ellerinden geçmekte yani onların geleceklerine şekil veriyorz işte bu yüzden dgs sınavını kazanmayı çok istedim. ve sonunda kazanarak marmara üniversitesini kazandım.
unutmayın çocuklar her şeye açıklar tıpkı süngere benzerler. ne verirseniz ne kadar verirsenz o kadar alırlar. o yüzden bizler kendimizi sınırlar ve işin kısa yolunu ararsak onlara faydamız değil tabiki zararımz dokunur.
o yüzden arkadaşlar hedefimizi yüksek tutmak her zaman değişime ve yeniliklere açık olmamız dileğiyle inşlh..

Esİntİlİ Ben Bu Yil 4 Yillik Ünİv.tutturamadim İkİncİ Tercİhlerde Yazsam Mi Dİe DÜŞÜnÜyorum Bana 2 Yilliktan Mezun Olan Bİr KİŞİ Nerelerde Ve Hangİ Ünvanla GÖrev Alir Yardimci Olurmusun?bİrde Dgs Sinavina Gİrİp KazandiĞimizda 4 Yilmi Yoksa 2 Yil Mi Daha Okuyoruz Şİmdİden TŞkler

ılgıncım esintili arkadaşa sormuşsun ama bildiğimi cvplayım... 2 yılın sonunda dgs sınavına girip (5 yıl hakkın var bu sınava girmek için) kazandığın taktirde 2 sene daha okumaya hak kazanıyor 4 sene okul öncesi öğretmenliği bitirmiş oluyorsun..

ÇOCUK GELİŞİMİ MEZUNLARININ GÖREVLERİ
*Çocukların tuvalet, uyku, yemek gibi günlük faaliyetlerini yapmalarına yardımcı olurken sosyal kuralları öğrenmelerini sağlar, * Çocukların el, yüz temizliğini yapar, kirli giysilerini değiştirir, * Çocukların yaşlarına uygun, tüm gelişim alanlarına yönelik etkinliklerin uygulanmasında eğiticilere yardımcı olur, * Günlük etkinliklerde ihtiyaç duyulan eğitici araçlar, hikaye kitapları, oyuncaklar vb. eğitim materyallerinin hazırlanmasında eğiticiye yardımcı olur.

ÇOCUK GELİŞİMİ MEZUNLARININ ÇALIŞMA ALANLARI VE İŞ BULMA OLANAKLARI
Kamu kuruluşlarına bağlı kreşlerin, özel yuva ve anaokullarının, gündüz bakımevlerinin artmasıyla çalışma alanı gelişen bir meslektirKız meslek çocuk lisesi mezunları anaokulu, anasınıfı, yuva ve çocuk kulüplerinde eğiticisi olarak görev yapmaktadırlar. Özel kreşlerde çalışan çocuk bakıcılarında Kız Meslek Lisesi Çocuk Gelişimi ve Eğitimi bölümünü bitirmiş olma şartı aranmaktadır.
bi sitedende bu bilgileri buldum umarım işine yarar...

hatta bi duyumuma göre okul öncesi öğretmenliği bitirenler sınıf öğretmenliği bile yapabiliyorlarmış(zorunlu durumlarda sanırım)..ne kadar doğru bilmiyorum ama bi hocamız yapmış..

Altucum İŞ Bulma Kpss Durumundan Nasil Onu Merak Edİyorum Dgs Olmasa Bİle Devlette GÖrev Alinabİlİyormu?benİm Puanim 316 2007 Mezunuyum Gİrebİlİrmİyİm Bİlmİyorum Ama Bu Yil Öss Ye Tekrar ÇaliŞmak İstemİyorum Onun Yerİne Dgs Ye Hazirlanirim

ilgincim altu arkadaşım nerelerde çalışabileceğini sölylemiş ama devlette çalışam istersen usta öğretici olarak çalışabilirsin ama kendini bunla sınırlama hedefin daha büyük olsun derim. DGS olayına gelince zor bi sınav değil fakat ünilerin açtığı kontenjanlar çok az mesela türkiye genelinde bi üni en fazla 2-3-4 gibi kontenjanlar açıyor buda ne kadar iyi bi puan alsanda yerleşme açısından zor olabiliyor. ayrıca altu arkadaşım bi düzeltme yapmak istiyorm artık dgs için 5 yıl önce mezun olmalısın şartı aranmıyor ve dgs yi kaznadığın takdirde 2 değil 3 yıl okuyorsun. direk 3.sınıfa başlanmıyor intibak yılı denilen 1 sene var. 1.ve2. sınıfta görmediğn dersleri alarak hazırlık okumuş oluyorsun daha sonra 3. sınıftan başlıyorsun.

Tercİh Etsem Mİ Dİe DÜŞÜnÜyorum Ek Kontejyanda Yerolursa Tabİkİ Eyer Bİrde Dgs Yİ Kazanamazsam Dİe Korkuyorum Onun Kontejyanida DÜŞÜk Kİm Bİlİr KaÇ KİŞİ Gİrİyordur???bİr Yil Daha Öss Ye ÇaliŞmak İstemİyorum DÜŞÜnmesİ Bİle Moralİmİ Bozuyor 2 Yillik Okuyarak Kendİmİ YÜkseltmeyİ DÜŞÜnÜyorum Fakat Dgs Den Korkuyorum Bİr Çok KİŞİ Zor OlduĞunu SÖylÜyor:::.........

ılgıncım tabiki önce ek kontenjan tercihlerini yap inşlh olur olmazsada 2 yıllık okuyabilirsn daha sonrada dgs ye hazırlanırsın. dgs ye hazırlanmak öss den emin ol ki daha kolay fakat tek sorun kontenjan azlığı ama öss den 316 gibi bi puan aldıysan dgs'de de rahatlıkla yerleşebilirsn. bu kadar gözünü korkutma sayısalın biraz varsa başarabilirsn.

ayşe trn86 arkadaşım öncelikle mesleğin hayırlı olsun. bi düzeltme yapmak istiyorum. intibak yılında artık bi dersten kalınca okuldan atılma durumu söz konusu değil. çok şükür bu sene değişti artık 2 dersten kalma hakkı var tabi bu dersleri 3. sınıfta verme şartıyla geçebiliyorsun artık. yani anlıyacağınz intibaktanda artık o kadar korkmaya gerek yok arkadaşlar.

Hoşgeldin!

Sitemize hoşgeldiniz, avantajlardan yararlanmak için kayıt olabilirsiniz.

Kayıt Ol!

23 Yıldır Sizlerle

23 yıldır sizlerleyiz. Türkiye'nin ilk okul öncesi eğitim platformu
Geri