Hemşirelikten okul öncesi öğretmenliğine...

Puanları 0
Solutions 0
Tepki Skoru
0
@GÜLMELEĞİM
:36_15_4:Merhaba arkadaşlar ben de aranıza yeni katıldım..çukurova hemşirelikte okuyordum 3e geçtim.ama bu yıl fırat okul öncesini kazandım.sizce intibak uygulanır mı?ya da aldığım derslerden muaf olabilir miyim?fikirlerinizi öğrenmek isterim...

:36_15_4:Merhaba arkadaşlar ben de aranıza yeni katıldım..çukurova hemşirelikte okuyordum 3e geçtim.ama bu yıl fırat okul öncesini kazandım.sizce intibak uygulanır mı?ya da aldığım derslerden muaf olabilir miyim?fikirlerinizi öğrenmek isterim...
ders içerikleriniz tutarsa muaf oluyorsunuz,başvuru için sakın gecikmeyin,bende hemşirelikten okulöncesine geçtim ama ders saydırma haftasını kaçırdığım için atatürk ilkeleri sayılmadı,zamanında verseydim sayılacaktı.önemli olan ders içeriğinizi eski okulunuzdan alıp yeni okulunuza dilekçeyle vermeniz,yönetim kurulunda ders içerikleri inceleniyor,genelde de ortak dersler sayılıyor.ingilizce,anatomi,atatürk ilkeleri gibi.bu arada çok iyi bir karar, hemşirelikten çok daha güzel bir alan seçmişsiniz,hayırlı olsun

ders içerikleriniz tutarsa muaf oluyorsunuz,başvuru için sakın gecikmeyin,bende hemşirelikten okulöncesine geçtim ama ders saydırma haftasını kaçırdığım için atatürk ilkeleri sayılmadı,zamanında verseydim sayılacaktı.önemli olan ders içeriğinizi eski okulunuzdan alıp yeni okulunuza dilekçeyle vermeniz,yönetim kurulunda ders içerikleri inceleniyor,genelde de ortak dersler sayılıyor.ingilizce,anatomi,atatürk ilkeleri gibi.bu arada çok iyi bir karar, hemşirelikten çok daha güzel bir alan seçmişsiniz,hayırlı olsun

Çok teŞŞekkÜr ederİm yorumunz İÇİn.pekİ nerden ÖĞrenebİlİrİm transkrİptİmİ ne zaman vereceĞİmİ?bİ de Çukurova da arkadaŞlar 2. Siniftan baŞlamiŞti ben de onun İÇİn gİrmİŞtİm sinava sİz kaÇtan baŞladiniz?1den mİ 2 den mİ?

Bende gazi hemşirelikte 3. sınıfa geçtiğimde sınava girdim ve Afyon okul öncesini kazandım şimdi okul öncesinde 4e geçtim. Ve 1. sınıftan başlamıştım. Muafiyete gelince ben sadece 2 dersten muaf olmuştum Anatomiden bile muaf olmamıştım. Sanırım krediler falan tutması gerekiyor muaf olmak için.:)

ama zaten kredilerimiz tutuyor...sadece ingilizcenin kredisi tutmuyor..neden hakkınızı aramadınız sizin en doğal hakkınız intibak.....çok üzüldüm ya.bana sadece 5 ders için 1. sınıfı okutmazlar heralde 2 den ders almama izin verirler diye umuyorum...

merhaba bende bu sene dokuz eylül hemşirelik 2.sınıfı bıraktım ve muğla okul öncesine kayıt yaptırdım.muğlaya transkriptimi verdim.ingilizce bilgisayar inklap türk dili için...bu intibak olayı nedir benim herhangi bi bilgim yok 26sında gıdıyorum,acil cvplarsanız çok mutlu olcam şimdiden tşkrler...

transkripti okul açıldıktan sonra verseniz daha iyi olurdu ama neyse sorun değil..intibak 1. sınıfdaki aldınız derslerden muaf oldunuz için 2. sınıf ile 1. sınıftan almadığınız dersleri krediniz yettiği müddetçe birlikte okumanız...yani dirak 2 den başlamış gibi oluyo ve okulu 3 yılda bitiriyorsun...

arkadaslar sizin zorunuz ne? ne güzel hemşirelik okumuşsunuz lisansınızı aynı alanda tekrarlayıpta okul önecesine hiç bulaşmasanızda bizde dgs de girmek istediğimiz yerlere rahatça girsek mesleğinizde çok güzel bırakın şu okul öncesine geçmeyi!!!!!!!

hemşirelikten okul öncesine...... çok saçma. herkes kendi alanıyla ilgilensin lütfen. nasıl ki şimdi ben hemşireliğe geçsem bi hastaya iğne vurmaya kalksam onu sakat bırakırım;işte sizde çocuk eğitiminde yarım kalırsınız lütfen herkes kendi kulvarında ilerlesin!!!

SEMOŞ VE BURCUYA katılıyoerum herkes kendi alanında ilerlesin sizin yüzünüzden durumu iyi olmayan insanlar tekrar sınav parası verip giremiyıor.belki yüksek puan alıyorlar fakat yerleştirmeleri bukadar sıklıktan dolayı olmuyor hekes kendi alanını okusun çocuk oyuncağı haline getirdniz üniversitede bölüm atlamayıııııııı ssaassrrre

bencede herkes kendı alanında ılerlersın.okulöncesi öğretmeni çok alındı diye herkes okulöncesine geçmeye çalışıyor.anlamadım gitti ya:(:( seneyede başka branştan çok alırlar bu seferde herkes ona geçer :D:D

hemşirelikten okul öncesine...... çok saçma. herkes kendi alanıyla ilgilensin lütfen. nasıl ki şimdi ben hemşireliğe geçsem bi hastaya iğne vurmaya kalksam onu sakat bırakırım;işte sizde çocuk eğitiminde yarım kalırsınız lütfen herkes kendi kulvarında ilerlesin!!!

çok güzel söylemişsin arkadasım hakiketen kutluyorum seni

bencede herkes kendı alanında ılerlersın.okulöncesi öğretmeni çok alındı diye herkes okulöncesine geçmeye çalışıyor.anlamadım gitti ya:(:( seneyede başka branştan çok alırlar bu seferde herkes ona geçer :D:D

arkadasım bu ülke hakikaten çok garip insanlar neereye çok rağbet var nerde rahat olursam oraya geçerim başkalarıda beni ilgilendirmez dior sosyal duygusal alanları hiç gelişmemiş bu arkadasların bence daha kendi gelişim aşamalarını tamamlayamayan insanlar çocukların gelişimlerini nasıl ilerletecekler çok merak ediyorum;)

eğer kendinizi gerçekten geliştirseydiniz dünyada en çok atanan mesleklerden bir tanesi olan hemşireliği bırakıp neden okul öncesine geçtiğimizi anlardınız....demek ki sadece para için değil gönül için çocuk aşkı için yaptığımızı anlardınız... YAZIKK...birileri anca para atanma peşinde YAZIK...

eğer kendinizi gerçekten geliştirseydiniz dünyada en çok atanan mesleklerden bir tanesi olan hemşireliği bırakıp neden okul öncesine geçtiğimizi anlardınız....demek ki sadece para için değil gönül için çocuk aşkı için yaptığımızı anlardınız... YAZIKK...birileri anca para atanma peşinde YAZIK...

kendimi gayet geliştirdiğime inanıyorum tek sorun önlisans mezunu olmam tüm hemsirelik önlisans mezunları için konusuyorum(okul öncesi öğretmenliğine geçiş yapanlar için) eğer gerçekten çocuk ve öğretmenlik aşkıyla bu mesleği seçmiş olsaydınız hemşireliği okumadan önce yapardınız ve size yürekten inanırdım fakat suan öyle bir andayız ve öyle bir zamandayız ki okul öncesi tam anlamıyla yerini buldu alımlar çoğaldı sizde rahatlıkla bu bölüme geçiş yapabiliyorsunuz hemşire olmaktansa öğretmenliği tercih ediyorsunuz ne verebilceğinizi gerçekten çok merak ediyorum 2 yıllık bir eğitimle suş sizde değil ama bu ülkenin eğitim sisteminde hemşirenin işi hastaya yardımcı olmaktır onu hastalığından kurtarmaktır ama bunu anlayan nerde.....

hemşirelikten okul öncesine geçmemiz anladığım kadarıyla senin tahmin ettiğin şekilde değil. okuduğumuz bölümü bırakıp tekrar sınava girdik ve biz bu bölümü okumaya hak kazandık.hem bir hastaya iğne vuracak kadar hemşirelik eğitimi aldık. Hemde en az senin olduğun kadar çocuk eğitimi hakkında donanımlı olduk..

kendimi gayet geliştirdiğime inanıyorum tek sorun önlisans mezunu olmam tüm hemsirelik önlisans mezunları için konusuyorum(okul öncesi öğretmenliğine geçiş yapanlar için) eğer gerçekten çocuk ve öğretmenlik aşkıyla bu mesleği seçmiş olsaydınız hemşireliği okumadan önce yapardınız ve size yürekten inanırdım fakat suan öyle bir andayız ve öyle bir zamandayız ki okul öncesi tam anlamıyla yerini buldu alımlar çoğaldı sizde rahatlıkla bu bölüme geçiş yapabiliyorsunuz hemşire olmaktansa öğretmenliği tercih ediyorsunuz ne verebilceğinizi gerçekten çok merak ediyorum 2 yıllık bir eğitimle suş sizde değil ama bu ülkenin eğitim sisteminde hemşirenin işi hastaya yardımcı olmaktır onu hastalığından kurtarmaktır ama bunu anlayan nerde.....
<ayrıca geçişten kastınız ne anlamadım. sizin bildiğiniz tek sına olan dikey geçiş sınavı gibi bir sınava girmedik biz. Tekrar öss sınavına girdik ki yine sizin direk tercih ettik dedğiniz iki yıllık okulları değil 4yıllık olan fakülteleri kazanarak öğretmen olmayı hak kazandık. kendi adıma iki yıl okuyupta öğretmen olmak isteyen sizlerden daha çok öğretmen olmayı hak ettiğimi düşünüyorum. Çünkü iki yılhemşirelik 4yıl öğretmenlik olmak üzere 6yıllık bir eğitim alıyorum. Çocuk hastalıkları ve çocuk eğitimi hakkındada sizden daha bilgili ve donanımlı oluyorum. Her konuda olmasada en azından bu konuda hak eden hakettiğini yaşıyor üzgünüm:)

Hoşgeldin!

Sitemize hoşgeldiniz, avantajlardan yararlanmak için kayıt olabilirsiniz.

Kayıt Ol!

23 Yıldır Sizlerle

23 yıldır sizlerleyiz. Türkiye'nin ilk okul öncesi eğitim platformu
Geri