Hava durumu ile ilgili deney

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan gönül
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Okuma süresi: 1:27
Puanları 0
Solutions 0
Tepki Skoru
0
@gönül
Hava durumu ile ilgili deney
DENEY ADI:Rüzgar gülü ile rüzgarın yönünü buluyoruz.Amaç:Gözlem yapabilme.Değişik durumlarda gözlemledikleini söyleme.Gözlemle ilgili sonuçları söyleme.Araçlar:Elişi kağıdı,çocuk sayısı kadar çıta yada çubuk,iğne,makas.Uygulama:Çocuklara elişi kağıtları dağıtılır.Kağıtları nasıl katlayacakları çocuklara gösreilir.Kare şeklindeki el işi kağıtları üçgen olacak biçimde katlandıktan sonra kağıtta oluşan kat izleri kesilir.Karenin köşelerinden kağıdın oartasına doğru ortada 3 cm'lik yer kalacak şekilde kesilir.Kesilen köşeler tam orta noktaya doğru kıvrılır ve ortada dört köşe birleşttirilerek öğretmen tarafından iğne ile tutturulur.Hazırlanan rüzgar gülleri bir kalem ya da çubuğa takıldıktan sonra rüzgarlı günlerde çocuklarlarüzgarın hızlı mı yavaş mı estiği,hangi yönde estiği ile ilgili gözlem ve deneyler yapılır.Rüzgarlar her zaman doğdukları yöne göre adlandırılır.Rüzgar gülünün doğuyu göstermesi ,rüzgarın doğudan batıya doğru estiğini gösterir;bu durumda doğu rüzgarları esmektedir.Sınıfa değişik rüzgar gülleri getirilerek çocuklara incelettirilebilinir.Çocuklar yaptıkları gözlemleri haftalık rüzgar grafiği şeklinde sınıfta bir panoda sergileyebilirler.[/b]Not.Rüzgarlı bir gün değilse çocuklar kendileri üfleyerek rüzgar oluşturabilirler ve rüzgarın nesneleri haraket ettirme gücünün olduğu vb. konular konuşulabilir.gözlemler aktarılır.

çok teşekkürler:)

çok teşekkürler

Çok teşekkürler paylaşımınız için.

cimi' Alıntı:
çok teşekkürler:)

dijan' Alıntı:
çok teşekkürler

nanelimon' Alıntı:
ben bunu yapmıştım hocam serbest zamana koymuştum çocuklar çok eğleniyolar hem de öğreniyolar. teşekkürler paylaşımın için

Gülnar' Alıntı:
teşekkürler gönülcüğüm:)

NIHANDOGAN' Alıntı:
Çok teşekkürler paylaşımınız için.

RİCA EDERİM

teşekkürler öğretmenim

RİCA EDERİM

teşekkürler:)

teşekkürler

teşekkür ederim

Çok teşekkürler hocam..

teşekkürler :))

Hoşgeldin!

Sitemize hoşgeldiniz, avantajlardan yararlanmak için kayıt olabilirsiniz.

Kayıt Ol!

23 Yıldır Sizlerle

23 yıldır sizlerleyiz. Türkiye'nin ilk okul öncesi eğitim platformu
Geri