Hapşururken neden mendil kullanılır??

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan optimist
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Okuma süresi: 0:57
Puanları 0
Solutions 0
Tepki Skoru
0
@optimist
araç-gereç:gümüş renk sim ve krem
öğretmen çocuklara fark ettirmeden avucuna bolca krem sürer.kremin üzerine de bolca sim döker. çocukların yanına gelip hapşurur. eğer çokyaşa diyen olmazsa "çok yaşa demek yok mu?" diyerek çocukları yönlendirir. çocuklar çok yaşa deyince:"insanlar hapşurunca çok yaşa demek çok güzel bir davranış. bu güzel davranışınız nedeniyle hepinizi tebrik ediyorum." der ve kremli eliyle tüm çocuklarla el sıkışır. çocuklar ellerine bulaşan şeyi fark eder ve öğretmen açıklama yapar: özür dilerim çocuklar. ben hapşurdum ama mendil kullanmadım. üstelik hapşurduktan sonra da ellerimi yıkamadım. hapşurunca da elime bir çok mikrop bulaştı ve onları istemeden size geçirdim. mikroplar daha fazla yayılmadan hemen hepimiz ellerimizi yıkayalım..." öğretmen ve tüm çocuklar birlikte ellerini yıkarlar..
bu deney çocuklar tarafından oldukça ilgi çekiyor. onları gerçekten mendil kullanmaya ya da ellerini yıkamaya yönlendiriyor. üstüne üstlük o kadar saf ve temiz kalpliler ki, hepsi bunun gerçek olduğuna inanıyor... :D

çok iyi olur eminim. teşekkürler..

Deneyeceğim mutlaka, çok etkili bir deney, teşekkürler:)

Evet çok Değişikmiş Hocam Ama Birde Simden Hoşlanan Bir çocuk!!!!mikroplarin Böyle Parlak Ve Güzel Olduğunu Düşünüp Yanliş Alişkanlik Kazanirsa Ne Olcak???????

gerçekten çok iyi mutlaka denicem böyle güzel ve yaratıcı çalışmaları herzaman bekliyoruz çok teşekkürler

:)) çok etkili bir deney olacağına inanıyorum .teşekkürler hocam:)

nevriyec;
bu deneyi ilk duyduğumda ben de seninle aynı şeyi düşünmüştüm. ama bu deneyi uygulamadan önce çocukların aklında zaten mikroplarla ilgili birçok şey oluyor: mikroplar pis, temiz olmazsak mikrop gelir bizi hasta eder gibi bir çok şey.. ve hepsi de (özellikle de öğretmenlerinden bilgi aldıktan sonra) mikroplardan olabildiğince uzak durmaya çalışıyor. ve el sıkışınca krem ile simin o vıcık vıcık :D halini görünce ellerine iğrenerek bakıyorlar. ellerini yıkarken arada bir kaç kişi uyanabilir ve o zaman sende mikropların görünmediğini ama çok zararlı olduğunu, bunu onlara anlatabilmek için böyle bir yöntem kullandığını aslında mikropların da aynı bunun kadar bulaşıcı olduğunu söylersen bir sorun çıkacağını sanmıyorum... bol şans.. :D
teşekkür eden herkese rica ederim. hepinize başarılar...

tebrikler çok ii bir deney...
tşklerrr..

güzel bir fikir teşekkürler hocam

teşekkürler hoş bir deney.

yorumlarınız için teşk..

çok güzel akılda kalıcı,çocuklara somut olarak mikrobu en güzel şekilde anlatabileceğimiz birdeney mutlaka uygulayacağım teşekkürler

tşkler çok güzel yarın deneyecem:)

süperr bi çalışma arkadaşlar çocukların çokhoşuna gidiyor mutlaka denemelisiniz

Kirli ellerde kalan mikrop deneyi gibi. Teşekkürler çok güzel. Paylaşımın için teşekkürler.

bende bu deneyi yaptım sınıfta ve bundan önce mikrop deneyi ve bay mikrop şarkısını kullandım çocuklar iğrenmesinler simden diyede en başta mikropların görünmediğini bunların mikrop diye düşünülmesi gerektiğini söyledim çokkkk güzel oldu teşekkürlerr

teşekkürler...

Çok güzel bir fikir teşekkürler...

paylaşım için tşk

Hoşgeldin!

Sitemize hoşgeldiniz, avantajlardan yararlanmak için kayıt olabilirsiniz.

Kayıt Ol!

23 Yıldır Sizlerle

23 yıldır sizlerleyiz. Türkiye'nin ilk okul öncesi eğitim platformu
Geri