GÖreve baŞlama tarİhİnİn bayram sonrasina ertelenmesİ.

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan kuzum8176
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Okuma süresi: 1:53
Puanları 0
Solutions 0
Tepki Skoru
0
@kuzum8176
LÜTFEN OKUYUN ARKADAŞLAR VE SİZ DE BAKANLIĞA BU İSTEĞİ İLETİN.
HEPİMİZİ İLGİLENDİREN BİR KONU.BEN BU YAZIYI BAKANLIĞA YOLLADIM.SİZLER DE AYNI ŞEYİ YAPARSANIZ BELKİ OLUMLU BİR SONUÇ ALABİLİRİZ.

Personel Genel Müdürlüğüne

Merhaba ben Yasemin TEKKAL, Kayseri’de ikamet etmekteyim. 09.07.2010 tarihinde Hakkâri ili Yüksekova İlçesi Ortaç Köyü İ.O. na okul öncesi öğretmeni olarak atandım. Yayınlanan kılavuzda Ağustos ayında yapılacak olan atamalarda atananlarla birlikte göreve başlayacağımız yazılı idi. Şimdi Ağustos ayında yapılacak olan atamanın kılavuzunu bekliyorum. Fakat ortada bazı sıkıntılar var ve bu sıkıntılar tüm yeni atananları ciddi biçimde ilgilendiriyor. Bunları şöyle sıralayabilirim:
1- Göreve başlama sürelerinin Ramazan ayının sonuna denk gelmesi
2- Pek çok kişinin il dışına gidip göreve başlamak zorunda olması
3- Benim gibi evli ve çocuklu olanların durumu
4- 9 Eylül’de Ramazan Bayramı olması dolayısıyla tekrar memleketlerine dönmek zorunda olunması
5- Ramazan ayı sonunda kalacak yer sıkıntısı olması
6- 12 Eylül’de referandum olması ve göreve döneceklerin oy kullanamaması, aynı zamanda dönüşte araç temin edememe ihtimali

Yani kısaca demek istediğim göreve başlamak için il dışına çıkacak olan öğretmenler 8-10 gün ciddi sıkıntı çekeceklerdir.

Benim gibi uzak illere atananların çocukları ile böyle bir zamanda çok sıkıntı çekecekleri açık şekilde görülmektedir. Sadece çocuğu olanlar değil bekar olanlar da benzer sıkıntıları çekeceklerdir. Benim önerim şu, dikkate alırsanız çok sevinirim.

1. önerim: Göreve başlama tarihi 13-17 Eylül 2010 olabilir.

2. önerim: Göreve başlama süresine bayram sonrası da dahil edilerek bayram sonrası göreve başlama şansı sağlanabilir. Mesela 01-17 Eylül 2010 olabilir.

Üstelik göreve bayram sonrası başlanılması Maliye Bakanlığı açısından da olumlu karşılanacaktır.
ÖNERİMİ LÜTFEN CİDDİ ŞEKİLDE DÜŞÜNÜN
BEN VE BENİM GİBİ OLAN ÖĞRETMENLER ÇOK MUTLU OLACAKLARDIR.
TEŞEKKÜRLER.

bende diyarbakırda görev yapıyorum evliyim ve küçük çocuğum var, eğer bu öneri dikkate alınırsa çok sevinirim.çok güzel düşünmüşsünüz

arkadaşım zaten 13 eylülde desler başlıyor..personel meb de okuduysan bayram tatilinden kimseyi maadur etmemek için 13 eylül..ama değişmeyen bir uygulama var o da 1 eylül itibariyle bütün öğretmenler okullarında bulunacaklar..

arkadaslar ben evlıyım seneye es durumundan agustos basvurularına yetısebılmemız acısından ben en erken zamanda baslamamız gerektıgını dusunuyorum cunku bu senekı klavuzdada bır seneyı doldurmus olması gerektıgı yazılıyor yanlıs dusunuyorsam aydınlatın lutfen

evet arkadaslar en erken ne zaman baslanırsa o zaman es durumu tayini sıkıntıya girmez. keske ağustos 10 gibi baslasa yoksa seneye tayini kaçırabiliriz. özellikle çocuklu olanlar

bende erken başlama taraftarıyım.seneye eş durumu atamaları için iyi olacak aksi takdirde seneye ağustos ayındaki eş durumu atamalarına yetişemeyeceğiz.ağustosun 31 ine kadar başlarsak tayinde sıkıntı çekmeyiz.ama 1 eylül olursa o zaman şubatı bekleyecez.ondada atama olursa tabi.yani ne kadar erken başlarsak o zaman iyi olur.

arkadaşım mağduriyetini anlıyorum ama belirsizlik inan bana daha kötü senin belli bi yerin ve ona göre planların var ben ve eminim benim gibiler daha mağdur çocuklarımın okulu değişecek nereye gidecem belli değil ve gecikirse sadece ben değil çocuklarımda sıkıntı çekecek o yüzden sana katılmıyorum ve bi an önce ne olacaksa olsun bi bayramı daha belirsizlik içinde geçirmektense ayrı geçirmeyi tercih ederim ben ve benim gibilerde bunun için uğraşıyoruz açıkçası

arkadaşım mağduriyetini anlıyorum ama belirsizlik inan bana daha kötü senin belli bi yerin ve ona göre planların var ben ve eminim benim gibiler daha mağdur çocuklarımın okulu değişecek nereye gidecem belli değil ve gecikirse sadece ben değil çocuklarımda sıkıntı çekecek o yüzden sana katılmıyorum ve bi an önce ne olacaksa olsun bi bayramı daha belirsizlik içinde geçirmektense ayrı geçirmeyi tercih ederim ben ve benim gibilerde bunun için uğraşıyoruz açıkçası
elfida hocam sınavınız nasl geçti hesapladınızmı kaç geliyo

özlecey hocam nerelerdesin sınavım berbattan biraz iyi bilmediğim tek soru şu saçma başkandı ama yapamadım herşey birbirine girdi zaman yetmedi sınavı ağlıyarak bitirdim galiba 58 60 civarı gelir bende seni merak ediyordum senin kaç gelir?az zaman geçirmedik burda inşallah hepimiz için hayırlısı olur.

özlecey hocam nerelerdesin sınavım berbattan biraz iyi bilmediğim tek soru şu saçma başkandı ama yapamadım herşey birbirine girdi zaman yetmedi sınavı ağlıyarak bitirdim galiba 58 60 civarı gelir bende seni merak ediyordum senin kaç gelir?az zaman geçirmedik burda inşallah hepimiz için hayırlısı olur.
inşallah hcm hepimiz artık atanmayı hakediyoruz ben arasıra siteye girip yorumlara bakıyorum pek yazmıyorum benim sınavda fena değildi ama kesinlikle daha iyi olabilirdi matamatiği yetiştiremedim en az 8-9 soru varmış yapabileceğim zaman insanı çok strese sokuyor benim 2009 puğanına göre 65-70 arası ama standart sapmadan çok korkuyorum sizce sapma nekadar etkiler umarım hepimiz için bu sene bu stres biter mesleğimizle ilgili konuları burda paylaşırız artık....

arkadaşım sen 3-5 gün kar ederim zannediyosun ama 31 ağustostan sonra göreve başlarsak 1 yıl sonra eş durumundan gelme şansımız ölür.bir dönem daha beklemekmi istersin ben istemem şahsen. Biraz mantıklı olalım araştırmadan bilmeden böyle bişey yapma.

İlk günden göreve başlamak en iyisi 1 gün yüzünden il dışı atanamayan o kadar çok kişli var ki.Zaten böyle bir şeyin olacağını zannetmiyorum.Sonuçta bürokrasi o kadar yavaş ilerliyor.Bayram sonu göreve başlatıp da eğitim öğretimin ilk gününe yetiştiremezler.En iyisi göreve başlayıp bir şekilde izin almak.Sonuç olarak ne kadar kısa sürede çalıştığınız yere alışırsanız o kadar iyi olur....

Hoşgeldin!

Sitemize hoşgeldiniz, avantajlardan yararlanmak için kayıt olabilirsiniz.

Kayıt Ol!

23 Yıldır Sizlerle

23 yıldır sizlerleyiz. Türkiye'nin ilk okul öncesi eğitim platformu
Geri