EK DERS KATLİAMI

arkadaşım bildiğim kadarıyla 2 gün üst üstede sevk alabilirsin. o zaman ek dersin kesilmiyor

bakalım ne olacak..göreceğim mayısda ek dersler yatınca:)

bakalım ne olacak..göreceğim mayısda ek dersler yatınca:)

mayısta ders ücretinden farklı ek ders ücreti mi ödeniyor.bu konuda beni bilgilendirir misiniz.25 şubatta göreve başladım.hiç birşeyden haberim yok.şimdiden teşekkür ederim.

öncelikle geçmiş olsun arkadasım...1gün raporlu oldumuzda sadece o günün ek dersi bu 2 gün olduğunda bütün haftanın ek dersi gidiyor.ve ayda 4gün ayakta tedavi hakkımız var bu ayakta tedavi olayında ek ders kesilmiyor ve isterseniz 4 günüde ard arda alabiliyorsunuz...şirin öğretmenim ek ders çalıştımız gün kadar veriliyor yani tatil çoksa az para verio sevgili meb aman nese işte böle saçma sapan işler:):)

öncelikle geçmiş olsun arkadasım...1gün raporlu oldumuzda sadece o günün ek dersi bu 2 gün olduğunda bütün haftanın ek dersi gidiyor.ve ayda 4gün ayakta tedavi hakkımız var bu ayakta tedavi olayında ek ders kesilmiyor ve isterseniz 4 günüde ard arda alabiliyorsunuz...şirin öğretmenim ek ders çalıştımız gün kadar veriliyor yani tatil çoksa az para verio sevgili meb aman nese işte böle saçma sapan işler:):)

HER YERDE UYGULAMA FARKLI YAPILIYOR. bEN 2 GÜN SEVK ALDIM AYAKTA TEDAVİ GÖRDÜM BİR HAFTALIK EK DERSİM GİTTİ

1 GÜN SEVK ALIP AYAKTA TEDAVİ GÖRDÜM O GÜN EK DERSİM KESİLMEDİ

BU İŞİ YAPANLARI BİR ARAYA GETİRSELERDE BİLGİLENDİRSELER. TÜRKİYENİN HER YERİNDE AYNI UYGULAMA OLUR HİÇ OLMAZSA

Slm ArkadaŞlar Ben 8.30-14.30 Arasinda Bİr Fİİl ÇaliŞiyorum HİÇ Ara Vermeden Ama Ek Dersİm Neden Haftada 15 Saat Yatiyor Sİzİnkİler Nasil Yatiyo Bİlgİsİ Olanlar LÜtfen Cevap Yazsin

okul öncesi öğretmenleri 50 dk dan 6 saat derse girer bir günde ve haftada 15 saat ek ders alırlar , okulu tam gün olanlar 8 - 1 saatleri arasında çalşıyor genelde ama sizinki biraz tuhaf okul müdürünüz ders saatlerinden habersiz olabilir

zaten görevlendirme ya da ders dışı egzersiz vb.. durumlar dışında haftada 15 saatten fazla ek ders yazılamaz bi öğretmene ders saatlerini düzenlemeniz gerekir bu saatlerde çalışsanız bile 15 ssatten fazla ek ders alamazsınız

ek derslerimiz sabit ilköğretmde 15 saat

AkdaŞlar KulaĞima Ek Ders Ücretlerİne Zam GelmİŞgeldİĞİ Haberlerİ Geldİ DoĞrumu Bİlgİsİ Olan Varmi
TeŞekkÜrler..

maaşları etkileyen zam yüzdelik olan ek dersleride etkiliyor ama ne kadar olduğunu tam olarak bilmiyorum

ooo zam kelimesi umut veriyo yinede saolun:DDDD

Bakan'dan öğretmenleri kızdıran açıklama
Ankara (AA)- Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, öğretmenlerin ayakta gördükleri tedavi süresinde, derse girdiği varsayılarak ek ders ücreti almasının, istismar edildiğini ve bunun yeniden uygulamasının düşünülmediğini bildirdi.MHP Grup Başkanvekili Mehmet Şandır'ın, öğretmenlere verilen ek ders ücretiyle ilgili soru önergesine verdiği yazılı yanıtta Çelik, bakanlığa bağlı eğitim kurumlarındaki öğretmenlerin; ''Okul Öncesi ve Sınıf Öğretmenleri'', ''Genel Bilgi ve Meslek Dersleri Öğretmenleri'' ve ''Atölye ve Laboratuvar Öğretmenleri'' şeklinde üç grupta toplandığına işaret etti.

Çelik, haftada azami olarak, okul öncesi ve sınıf öğretmenlerinin 18 saat aylık ve 12 saat ek ders ücreti karşılığı, genel bilgi ve meslek dersleri öğretmenlerinin 15 saat aylık ve 15 saat ek ders ücreti karşılığı, atölye ve laboratuvar öğretmenlerinin ise 20 saat aylık ve 24 saat ek ders ücreti karşılığı görev yaptığını belirtti.

Aylık karşılığı ders görevini doldurmayan öğretmenlere, ek ders ücreti ödenmediğini ifade eden Çelik, bu durumun, çeşitli nedenlerle haftada birkaç gün fiilen derslere giremeyen öğretmenlerin, o hafta için ek ders ücretinden yararlanamamaları ya da az yararlanması sonucunu doğurduğunu bildirdi. Çelik, 2007 yılında yapılan düzenlemeyle, 1 ayda 4 günü geçmemek üzere, ayakta görülen tedavi nedeniyle derse giremeyen yönetici ve öğretmenlerin, bu tedavi süresinde ders görevlerini yapmış sayılarak, karşılığında ek ders ücretinden yararlandırıldığını anımsatarak, şöyle devam etti: ''Bu değişikliğin yürürlüğe konulduğu tarihten sonraki süreçte; il ve
ilçe milli eğitim müdürlükleri, okul müdürlükleri, veliler ve bazı öğretmenlerden gelen şikayetler değerlendirilmiştir. Söz konusu değişikliğin yürürlüğe girdiği tarihten itibaren ayakta tedavi gören öğretmenlerin sayısında büyük artış olduğu, öğretmenlerin özellikle ders görevlerinin bulunduğu saatlerde sağlık kurumlarına gittikleri, dolayısıyla iyi niyet yaklaşımıyla yapılmış bulunan değişikliğin büyük ölçüde istismar edildiği ve bu durumun da derslerin boş geçmesine neden olarak eğitim-öğretim hizmetlerini olumsuz yönde etkilediği görülmüştür. Bu nedenle, eğitim-öğretim hizmetlerini olumsuz etkileyen ve farklı yöntemlerle önüne geçilebilmesi mümkün olmayan bu istismarın ortadan kaldırılmasının tek ve kaçınılmaz yolunun, söz konusu düzenlemenin yürürlükten kaldırılması olacağı görülmüş ve düzenleme yürürlükten kaldırılmıştır.''

Çelik, büyük ölçüde istismar edildiği belirlenen bu uygulamanın, yeniden yürürlüğe konulmasının düşünülmediğini bildirdi.

EEE HERALDE BİZİM GİBİ USTA ÖĞRETİCİ OLARAK SADECE EKDERS ÜCRETİ ALARAK ÇALIŞANLARI BEDAVADAN ÇALIŞTIRMAYI PLANLIYORLAR HERALDE

ne denir biliorum ama terbiyesizlik yapamam rabbim hakkımısda hayırlısını versin..eyvah ki haklimize ne eyvahh:(

ben ilçenin bi köyünde anasınıfı öğretmeniyken il merkezinde kız meslek lisesinin ana okulunda görevlendirildim.ayın 22 sinde ilişiği kesip 23 yeni okulumda başladım .bugün müdür yardımcısından ek ders çizelgesini istedim ilçeye göndermek için 23 ve 24 yazmamış 3 tane öğretmen oluyorsunuz dedi gösteremem 27 ve 28 i 5- 3 yazmıış 30 ve 31 de 3-4 burda ek dersler nasıl oluyor bilgisi olan var mı bana haksızlık mı yapılıyor.ben kadroluyum ilk defa 8-5 çalışıyorum ve ilk defa merkezde çalışıyorum.

kız meslek lisesinin anaokulu ek ders nasıl oluyor kaç kaç yazılıyor bilen varsa söyleyebilir mi?

Ben usta öğretici olarak öğlenci grup anasınıfında görev yapıyorum. 28 ekim'de sabah 10-12 arası bana görev yapacaksın dediler, bu öğleden sonra tatil olmasından mı kaynaklanıyor acaba? daha önce öğleden sonraki tatillerde hiç sabah görev yapmadım. okula gittiğim için ücret alabilecekmiyim? 29 ekim'de de ücretim kesilecek mi? son 2 yıldır resmi milli bayram tatillerinde ücret eldım fakat bu sene alamayacağım söylendi. yardımcı olursanız çok sevinirim.

28 ekim öğleden sonra resmi tatil olduğu için yarım gün eğitim verildi...yarım gün ücret alıcaksın...
29 ekimde eğer görevliysen ücret alırsın...

teşekkürler ermer. ben zaten öğlenci grubunda çalışıyorum yani sabah grubu da var okulda. sabahçılarda 8-10 çalıştı ben 10-12, bu adil mi sizce? benim tatil yapmam gerekmiyormuydu?

bence adil... resmi tatil yarın gün olduğu için onlar normal eğitimin yarısı yapmış oldular; sende yarısını yaptın...bütün okullarda bu şekildedir...sen zaten öğleden sonra tatil yapmadın mı?..

Hoşgeldin!

Sitemize hoşgeldiniz, avantajlardan yararlanmak için kayıt olabilirsiniz.

Kayıt Ol!

24 Yıldır Sizlerle

24 yıldır sizlerleyiz. Türkiye'nin ilk okul öncesi eğitim platformu
Geri