E-okul da ilgi alanlarına ne yazmalı.

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan mn.bahadır
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Okuma süresi: 0:02
Puanları 0
Solutions 0
Tepki Skoru
0
@mn.bahadır
ilgi alanlarına ne yazacağımı bilemiyorum.

ben 1. dönem çoklu zeka türlerinden hangisine ilgisi varsa onu yazıp o zeka alanı hakkında kısa açıklama yapmıştım

hocam bir örnek yazabilirmisiniz peki???

( örnektir işinize yarayabilir)
PSİKOMOTOR GELİŞİM: Bedensel koordinasyon gerektiren belirli hareketleri yapabilmektedir. Ancak denge gerektiren zıplama, sekme hareketlerinde zorlanmaktadır. El göz koordinasyonu gerektiren hareketleri başarı ile yapar; kesme, resim yapma, yapıştırma. Evde katlama, bağlama çalışmaları yapılabilir. Küçük kaslarını kullanarak belirli güç gerektiren hareketleri yapabilir.
SOSYAL-DUYGUSAL GELİŞİM: Kendini tanır, özeliklerini bilir. Duygularını fark eder ancak olumlu olumsuz duygu ve düşüncelerini uygun şekilde ortaya koymakta zorlanır. Arkadaşlarına karşı yaptırım gücü kullanır, baskı yapar. Yaşıtlarının bulunduğu sosyal ortamlara girmeli, evde konulan kurallara tüm aile bireyleri ile birlikte uyulmalı. Yetişkinlerle iletişim kurabilir.
BİLİŞSEL GELİŞİM: Olay yada varlıkların çeşitli özelliklerini gözlemleyebilir. Dikkatini toplamakta dönem sonunda başarılı olmuş buna bağlı olarak da öğrendiklerini, algıladıklarını hatırlamakta ve ifade etmekte de başarıya ulaşmıştır. Evde eşleme, gruplama, sıralama çalışmaları yapılarak bilgileri pekiştirilebilir.
DİL GELİŞİMİ: Sesleri ayırt eder. Konuşurken sesini doğru kullanır. Söz dizimi kurallarına ve temel dil bilgisi kuralarına uygun konuşur. Belli bir konuşmayı başlatır ve sürdürür. Duygu , düşünce ve hayallerini söyler.Evde de anlatılan hikayeleri ona da anlattırılmalı, hikaye ile ilgili soruları cevaplaması için yönlendirilmeli.
ÖZBAKIM BECERİLERİ : Temizlik kurallarına uyar,kendi kendine giyinip soyunur. Yiyecekleri ayırım yapmadan yeterli miktarda yer, içer. Yorulduğu durumlarda dinlendirici bir etkinliğe yönelir.

ben de aynı guleda hocam gibi yaptım :) o fazlasıyla güzel açıklama yapmış bu konu da teşekkürler

( örnektir işinize yarayabilir)
PSİKOMOTOR GELİŞİM: Bedensel koordinasyon gerektiren belirli hareketleri yapabilmektedir. Ancak denge gerektiren zıplama, sekme hareketlerinde zorlanmaktadır. El göz koordinasyonu gerektiren hareketleri başarı ile yapar; kesme, resim yapma, yapıştırma. Evde katlama, bağlama çalışmaları yapılabilir. Küçük kaslarını kullanarak belirli güç gerektiren hareketleri yapabilir.
SOSYAL-DUYGUSAL GELİŞİM: Kendini tanır, özeliklerini bilir. Duygularını fark eder ancak olumlu olumsuz duygu ve düşüncelerini uygun şekilde ortaya koymakta zorlanır. Arkadaşlarına karşı yaptırım gücü kullanır, baskı yapar. Yaşıtlarının bulunduğu sosyal ortamlara girmeli, evde konulan kurallara tüm aile bireyleri ile birlikte uyulmalı. Yetişkinlerle iletişim kurabilir.
BİLİŞSEL GELİŞİM: Olay yada varlıkların çeşitli özelliklerini gözlemleyebilir. Dikkatini toplamakta dönem sonunda başarılı olmuş buna bağlı olarak da öğrendiklerini, algıladıklarını hatırlamakta ve ifade etmekte de başarıya ulaşmıştır. Evde eşleme, gruplama, sıralama çalışmaları yapılarak bilgileri pekiştirilebilir.
DİL GELİŞİMİ: Sesleri ayırt eder. Konuşurken sesini doğru kullanır. Söz dizimi kurallarına ve temel dil bilgisi kuralarına uygun konuşur. Belli bir konuşmayı başlatır ve sürdürür. Duygu , düşünce ve hayallerini söyler.Evde de anlatılan hikayeleri ona da anlattırılmalı, hikaye ile ilgili soruları cevaplaması için yönlendirilmeli.
ÖZBAKIM BECERİLERİ : Temizlik kurallarına uyar,kendi kendine giyinip soyunur. Yiyecekleri ayırım yapmadan yeterli miktarda yer, içer. Yorulduğu durumlarda dinlendirici bir etkinliğe yönelir.

ilgi alanlarına ne yazacağız.. Örnek yok ki. burda..

hocam ilgi alalarına çocuk neden hoşlanıyorsa mesala serbest zamanlarda gözlemlerinizin sonucunu veya genel sonuçları yazmalısınız örneğin A öğrencisini ele alalım A ÖĞRENCİMİZ müzikle dans etmeyi ve her oynayışında yeni yeni fiğürler çıkararak özgür oynamayı seviyor aynı zamanda resim ve müziğe de ilgisi var diye yazabilirsiniz bunu siz çoğaltabilirsiniz

fen ve doğa etkinliklerinden çok hoşlanıyor.deneyler yaparken özgün fikirlere açık olmaktan hoşlanıyor.
renkli kitapları ve resim yapmayı çok seviyor.Hamuruyla oynamayı seviyor,her defasında yeni,özgünve üretici fikirler sunuyor.
evcilik oynamayı ve resim yapmayı seviyor.
lego ve yapbozlarla oynamayı,resim yapmayı ve minyatür oyuncaklarla oynamayı ve hamurla oynamayı çok seviyor.
hareketli oyunları tercih ediyor,hamurla oynamaktan ve müzik aletleriyle kendine özgü müzik yapmaktan çok hoşlanıyor.(bunu hiperaktif olan ama gerçekten müzik kulağı olan bi öörencime yazdım)
bunları da ben yazdım arkadaşlar kullanmak isteyenler olursa çoğaltsınlar.benm aklıma başka gelmiyo...:D

YETENEK VE İLGİ ALANLARI

Güzel Sanatlar İlgisi : Resim, el sanatları vb. sanat ürünleri oluşturmaktan hoşlanma .

Müzik İlgisi : Müzik dinlemekten,şarkı söylemekten, müzik aleti çalmaktan hoşlanma .

Sosyal Yardım İlgisi : Zayıf ve hasta insanlara yardım etmekten hoşlanma .

Sözel Yetenek :Sözcüklerle akıl yürütebilme, duyduğunu anlayabilme ve düşünceleri
sözcüklerle açık bir biçimde ifade edebilme.

Sayısal Yetenek :Sayılarla akıl yürütebilme ,problemleri çözebilme .

Şekil-Uzay Yeteneği : Şekiller arasındaki benzerlikleri ve farkları görebilme, cisimlerin ve şekillerin döndürüldükleri zaman alacakları durumları göz önünde canlandırabilme .

Göz-El Koordinasyonu : Kesme , delme gibi , el ve gözün işbirliği ile yapılabilecek işleri yapabilme.

Fen Bilimleri İlgisi : Fen bilimleri ile ilgili konuları öğrenmeye ve fen konuları üzerinde çalışmaya istekli olma .

Sosyal Bilimler İlgisi : Sosyal bilim alanı ile ilgili konuları öğrenmeye ve bu konular üzerinde çalışmaya istekli olma .

Ziraat İlgisi : Bitki (Meyve , sebze , tahıl ) ve/veya hayvan yetiştirmekten ( üretmekten ) hoşlanma.

Mekanik İlgi : Alet ve makinaları çalıştırmaktan ve onarmaktan hoşlanma .

İkna İlgisi : Duygu ve düşünceleri başkalarına iletmekten ve onları etkilemekten hoşlanma.

Ticaret İlgisi : Mal alıp satmaktan , bu yolla kar elde etmekten hoşlanma .

İş Ayrıntıları İlgisi : Bir yazının küçük ayrıntılarına dikkat edebilme ve hataları düzeltmekten hoşlanma .

Edebiyat İlgisi : Akıcı konuşabilme ve yazabilme , edebi eserleri incelemekten ve edebi eser üretmekten hoşlanma .

Yabancı Dil İlgisi : Yabancı dili öğrenmeye istekli olma ve öğrenebilme .

bu alanları bir pdr sitesinden aldım
bazılarından alıntı yaparak ve yorumlarımı katarak ilgi alanına birşeyler yazıyorum

ben çoklu zekaya göre yaptım ve büyüynce ne olmak istediğini yazdım..çok da şirin oldu

Hoşgeldin!

Sitemize hoşgeldiniz, avantajlardan yararlanmak için kayıt olabilirsiniz.

Kayıt Ol!

23 Yıldır Sizlerle

23 yıldır sizlerleyiz. Türkiye'nin ilk okul öncesi eğitim platformu
Geri