DOGUM TERCİHİ

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan gülaycım
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Okuma süresi: 0:02
İlk doğumuma normal diye girdim.Bebeğimi vakumla aldılar.Zor bir doğumdu.Tam bir ay sonra ayağa kalktım.İkinci doğumumu bazı problemlerden dolayı (gebelik diabeti,plesenta premiye,bebeğin mekat gelişi) sezeryenle yaptım.Bir hafta sonra kendi işimi yapabiliyordum...Problemler çıkmasaydı bile kararımı en başta vermiştim...SEZERYEN.

Doktor tarafından tavsiye edilmediği sürece normal doğumu tercih etmenizi tavsiye ederim. Çünkü normal doğum ile birlikte anne adayı rahimde ki hastalıkların bir çoğunu da vücudundan atıyor.

ben de doğum yapmadım fakat çevremde gördüğüm kadarıyla edindiğim bilgiler doğrultusunda sezeryanın bebek için daha ii olduğu fakat anne için doğum sonrasında biraz acı verici olduğu. normal doğumun ise olabilecek aksiliklere karşı bebeği olumsuz etkileyebileceği ki hepimiz doğum anındaki kalıcı hastalıkları biliyoruz...onun için ben öncelikle sağlık açısndan hangisi daha uygunsa onu tercih ederim diye düşünüyorum.önemli olan öncelikle bebeğin sağlığı.anne sezeyanla 15 gün acı çeker,arada dikişleri sızlar ama normal doğumda oluşabilecek aksiliklerde yapacak çok bişi olmuyo....hayırlsı nasılsa öyle olur inşallah...

BEN BİR ERKEK OLARAK SEZERYANLA DOĞUMA KESİNLİKLE KARŞIYIM. ÇÜNKÜ BU ŞEKİLDE DOĞUM YAPANLARIN BİR SONRAKİ DOĞUMLARINI RİSKE GİRİYOR. ARVUPA DEVLETLERİNDE SEZERYANLA DOĞUM NEERDEYSE YASAKTIR AMA BENİM ÜLKEMDE ÇOK DEĞERLİ BAZI DOKTORLAR(!!!!) SEZERYANLA DOĞUMU TAVSİYE EDİYORLAR NE DEMEK BU YA? BENCE SAÇMALIKTAN BAŞKA BİŞEY DEĞİL BU. BENİM BİR TANIDIĞIM HAMİLEYDİ HASTAHANEYE DOĞUM KONTROLE GİTMİŞ DOKTOR DEMİŞ Kİ" SENİN GÜNÜN GELDİ SEZERYANLA YAPMALISIN DOĞUMUNU_ AMA NE BİR SANCI NEDE BAŞKA BİŞEY HİÇ BİŞEY YOK VE DOKTORA İTİRAZ EDİYOR BEN SEZERYANLA DOĞUM YAPMAM DİYE. DOĞUM GÜNÜN GELDİ DEDİĞİ GÜNDEN TAM 21 GÜN SONRA NORMAL DOĞUM YAPIYOR BEN KENDİLERİNİ KUTLUYORUM BU VE BENZER SÜPER DOKTORLARI(!!!!)
HOŞÇAKALIN

ben de arkadaşımın başından geçen bir olayı anlatmak istiyorum.9 eylül üni. araştırma hastanesine doğum için gidiyor. ultrasonda bebek 3.250 gr. normal doğum yapmanıza engel deil diyip arkadaşı normal doğum için ameliyata alıyorlar. doğum başlıyor ve bakıyorlar ki bebek ultrasonda görülen ağırlıktan çok daha fazla.hemde 4.5 kg.bakıyorlar ki anne çok zorlanıyor. başlıyorlar kesmeye.bebek çıkmakta zorlanınca sol kolundan uygulanan baskı nedeniyle sol kol kısmı felç oluyor bebeğin. anneye 40 dikiş atılıyor.1-2 sene içinde tedaviyle düzeleceği söylenmiş bebeğin kolunun. ve hastaneyi dava ettiler. Sebebi ise ultrason cihazı bozukmuş:(
insan kime güveneceğini şaşırmış vaziyette kalıyor.....

şartlar uygunsa herkes normal dogum yapsın o mucizeyi o anda yaşamak lazım ALLAHIM herkese nasip etsin ben normal doğum yaptım bebeğimi gördüğüm andaki mutluluğun yerini hiçbir zaman hiçbir duygu alamaz

ben sezeryanla doğum ettim ama tabiki normal doğum derim

Ben bu konuda son sözü anne adayının söylemesinden yanayım. Erkeklerin (tıp alanında ehil kişiler dışında) bu konuda fikir yürütmelerini doğru bulmuyorum. Benim eşim de normal doğum yanlısıydı. Ama bebeğimi dokuz ay boyunca karnında taşıyan da, nihayetinde acıyı çekecek olan da ben olduğum için sezaryan isteğimi doktoruma kabul ettirerek sezaryan oldum. Evet zor yanları var ancak olağanüstü durumlar dışında bebek için daha güvenli olduğunu biliyorum. Annenin hazırbulunuşluğu,kilosu,bebeğin duruşu v.b. gibi etkenlere bağlı değişiyor ancak herkes göze alabildiğine karar veriyor. Allah her anne adayına en hayırlısını nasip etsin inşallah.

tabiki normal doğum diyorum ama çookk korkuyorum. yalnız şöyle bir şey okumuştum normal doğumla dünyaya gelen çocuklar daha sabırlı daha şefkatli ayakları üzerinde durabilen özgüveni yüksek oluyormuş sezeryanla kıyaslandığında ........

ben de sezeryanla doğan bebekler
doğum sırasında (normal doğumda
oluşabilecek vakumla çekme vb.)
durumlar oluşmadığı için daha
zeki oluyorlarmış...diye okumuştum...

arkadaşlar dogumum18 nisanda sezaryanla oldu çok tatlı bir erkek annesiyim şu anda 8 ayını doldurdu ayrıca 3. sınıfa geçtim

:36_15_4:arkadaşlar dogumum18 nisanda sezaryanla oldu çok tatlı bir erkek annesiyim şu anda 8 ayını doldurdu ayrıca 3. sınıfa geçtim

Ben 2 Çocuk Annesİyİm Ve 2sİde Sezeryanla DoĞum Yaptim Şİmdİkİ Aklim Ve Bİlgİm Olsaydi Kesİnlİkle Normal DoĞum Yapardim.sezaryan Anormal DoĞumlar Gurubuna Gİrİyo Tipta.normal DoĞumda Anne Kendİnİ Çabuk Topluyor.sezeryanda Yillarca Ufak Bİ SoĞuk AlginliĞinda AĞrisini Gerİlmesİnİ Hİssedersİn.senİn Ve ÇocuĞun İÇİn Tehlİkelİ Bİr Durum Yoksa Kesİnlİkle Normal DoĞumu Tavsİye Edİyorum.allah Yardimcin Olsun Sevgİlerle

:474cu:Ben 2 Çocuk Annesİyİm Ve 2sİde Sezeryanla DoĞum Yaptim Şİmdİkİ Aklim Ve Bİlgİm Olsaydi Kesİnlİkle Normal DoĞum Yapardim.sezaryan Anormal DoĞumlar Gurubuna Gİrİyo Tipta.normal DoĞumda Anne Kendİnİ Çabuk Topluyor.sezeryanda Yillarca Ufak Bİ SoĞuk AlginliĞinda AĞrisini Gerİlmesİnİ Hİssedersİn.senİn Ve ÇocuĞun İÇİn Tehlİkelİ Bİr Durum Yoksa Kesİnlİkle Normal DoĞumu Tavsİye Edİyorum.allah Yardimcin Olsun Sevgİlerle

EĞer Cİddİ Bİr SaĞlik Sorunu Olmazsa Normal DoĞum Yaparim İnŞallah Allah O GÜnlerİ GÖsterİrse Tabİ.sevgİlİ GÜlay Tebrİk Eder BebeĞİnle Hayirli SaĞlikli Uzun ÖmÜrler Dİlerİm Bu Arada

tabiki normal olmasını çok isterdim ama sezeryanla yaptım belden uyuşturmayla ama kolay oldu.hamileyken herkes bişeyler anlatır ama herkesin doğum hikayesi başka olur o yüzden anlatılanlara çok kulak asıpta paniğe kapılmayın.keyifli yolculuğun tadını çıkarıp bebeğinizi düşünün

ADI ÜSTÜNDE VE EN DOĞALI OLAN NORMAL DOĞUM DAHA İYİ DİYE DÜŞÜNÜRDÜM BEBEĞİM OLMADAN ÖNCE AMA MALESEF KARARIMI BEN DEĞİL DOĞACAK OLAN OĞLUM VERDİ HERŞEY NORMAL Dİ KONTROLE GİTMİŞTİM NST YE BAĞLANDIM BEBEĞİN KALP ATIŞLARI ZAYIFLADI GECE BOYUNCA MÜŞAHADE ALTINDA KALDIM SABAHIN 5 İNDE KALP ATIŞLARI ÇOK YAVAŞLADI VE HEMEN SEZERYANA ALINDIM VE CANIM OĞLUM aLAHA ÇOK ŞÜKÜR SAĞLIKLI BİR ŞEKİLDE DÜNYAYA GELDİ.ŞUNA KESİNLİKLE KATILMIYORUM
SEZARYAN OLUNCA ANNE BEBEK ARASINDAKİ BAĞ ZAYIF OLUR LAFINA.
AYILDIĞIMDA OĞLUMU KUCAĞIMA VERDİKLERİNDE AĞRILARIM OLSADA OĞLUMLA İLK BAKIŞMAMIZDAKİ O SEVGİ BAĞINI UNUTAMAM ÇÜNKÜ ANNELİK DUYSUYDU BU....

KISACASI ANNE VE BEBEK İÇİN O AN HANGİ DOĞUM İYİYSE O DOĞUM TERCİH OUR.....

gogum yaptım şimdi oglum 11 aylık çok tatlı bi çoçuk haa sezaryan oldum mecburiyetten

dogum yaptım şimdi oglum 11 aylık çok tatlı bi çoçuk haa sezaryan oldum mecburiyetten

Son ana kadar normal doğum için mücadele ettim ama olmadı. Sezeryan olacağımı duyduğumda bütün gün ağlamıştım.Sonrasında müthiş sıkıntılar çekmedim ama nede olsa amaliyat işte toparlanmak vakit alıyo.Zaten yüzünü görünce unutuyosunuz. 4 yaşına girdi, şu anda içerde mışıl mışıl uyuyo. Allah bütün hamilelerin yardımcısı olsun, çok güzel bi duygu.

gülaycım eger son kontrolerinde herşey yolundaysa normal yapmaya çalış bende normal doğum yaptım hiçde korkulacak bir şey yok sadece biraz ağrı çekiyorsun doğum öncesi doğumdan sonra hiç bir sey yok ama hastaneye ve dokturada baglı bence özel hastanede yap ordakı ilği nezaket temizlik saygı hosğörü ağrını azaltıyor allah yardımcın aolsun

Hoşgeldin!

Sitemize hoşgeldiniz, avantajlardan yararlanmak için kayıt olabilirsiniz.

Kayıt Ol!

23 Yıldır Sizlerle

23 yıldır sizlerleyiz. Türkiye'nin ilk okul öncesi eğitim platformu
Geri