Diş sağlığı için çok güzel bir deney

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan serapina
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Okuma süresi: 1:42
Puanları 0
Solutions 0
Tepki Skoru
0
@serapina
merhaba arkadaşlar. bu hafta bir deney yaptık çocuklar üzerinde çok etkileyici olduğunu düşünüyorum ve sizlere de uygulamadıysanız eğer uygulamanızı tavsiye ediyorum. ve lütfen uyguladıktan sonra bana cevap yazın.. geri dönütleri almak istiyorum çünkü merak ediyorum.. :))

şimdi deneyimizi anlatayım.
gerekli malzemeler :

diş macunu --- diş fırçası--- gazlı kalem--- sirke---- yumurta --- cam bardak----

çok basit çocuklarla birlikte dişleri fırçalamanın önemli oolduğu ile ilgikli sohbet ederken yumurtanızı çıkarın ve gazlı kalme ile yumurtayı ikiyeayıracak şekilde ortasından çizin, bir tarafına çarpı işareti koyun diğer tarafına da başka bir işaret koyun + işareti mesela .. ve + işareti olan tarafını diş fırçası ile bol miktarda macun alıp iyice sürün sonra yumurtanın karton kutusunun içine diş macunu olan kısmı yerleştirin 4 gün bekleyin bu arada çocuklar çok merak ediyorlar. daha sonra 4. gün yumurtayı alın üzerindeki macunları silebildiğiniz kadarını silin çoünkü kuruyor da .. ve sirke dolu bardağın içine koyun 1 gün de o şekilde bekleti.. sonucu harika oluyor. ertesi gün geldiğinizde çocuklarla birlikte yumurtayı inceleyin diş macunu içinde beklemiş olan kısım sert kalırken yumurtanın diğer tarafı yumuşacık oluyor ve kararıyor .. hatta küf tutar gibi oluyor. sonucunda çocuklar çok etkilendi artık süt içmeyen ayran içmeyen çocuklar kendiliğinden içmeye başladılar. çünkü bu deney sonunda sirkeli su çok kötü kokuyor yumurta da kötü görünüyor. çocuklarla sohbet ettim eğer dişlerinizi fırçalamazsanız ve süt ayran içmez peynir yoğurt yemezseniz sizin dileriniz tıpkı yumurtanın bu tarafı gibi olur çürüü ve çok pis kokar dedim ama bunları yaparsanız da dişleriniz sağlam olur diye sohbet ettik .. çocuuların çok hoşuna gidiyor ve çok etkileniyorlar. mutlaka denemenizi tavsiye ederim.

ilginç teşkrlerrr:)))

Teşekkürler

uygulayın arkadaşlar
gerçekten basit
ve çok etkileyiciii..

teşekkürler :)

teşekkürler

Yumurtanin pİŞmİŞ veya pİŞmemİŞ olmasi Önemlİ mİ? Sİzİn uygulama yaptiĞiniz yumurta pİŞmİŞ mİ ÇİĞ mİ?

yumurta pişmemiş olacak arkadaşlar... hatta sirkeli sudan çıktıktan sonra ben merak ettim de kırdım yumurtayı içi sağlamdı ama kabuğu zar gibi erimişti macun sürülmeyen tarafın.. kolay gelsin...

Paylaşım için teşekkürler...

Teşekkürler

Bende evde denedim gerçekten çok güzel ve yararlı bir deney :) Teşekkürler..

teşekkürler

teş.uygulıycammm hocamm=)

nasılarkadaşlaretkili oluyordeğil mi ..ben şimdi çocuklaraeğersütiçmezsenizoyumurtyıhatırlıyorsunuz değilmi:) dediğimzaman hepsiitiksiniyoröyleolmasındiye içiyorlar:):))

Hoşgeldin!

Sitemize hoşgeldiniz, avantajlardan yararlanmak için kayıt olabilirsiniz.

Kayıt Ol!

23 Yıldır Sizlerle

23 yıldır sizlerleyiz. Türkiye'nin ilk okul öncesi eğitim platformu
Geri