Devlet okulunda anasınıfında kamera

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan deryalım
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Okuma süresi: 0:43
Benim görev yaptığım okuldada kamera var ama sadece kendi sınıfımda değil tüm okulda var. Bir müddet sonra kamera ile yaşamaya alışıyor insan..

ayyy denizcim öyle cevapmı olur ya....insanlar herseyden önce saygıyı öğrenmeliler bence....

Arkadaşlar ben hakkımı aradım ve kamera sınıfımdan kalktı ve yasal olmadığını öğrendim bu bir suçtur özellikle öğretmene bir gerekçe sunulmadan ve sorulmadan takılırsa suç teşkil eder sonunda hak yerini buldu.

Denisse arkadaşım öncelikle ben müdürü 2 kez kamerayı çıkarmsı konusunda uyardım ama hiç takmadı sonra bende bir sendika aracılığı ile ilçe milli eğitime haber gönderdim araya sendika girdi yani ve okula şube müdürleri geldi ve kamera 2 gün sonra çıktı tabi müdürün bana karşı tavrı değişti canı isterse ama ben uyarılarımdan sonra artık bu konuda müdürle muhattap olmadım direk hak aramaya giriştim ve kazandım.

Arkadaşım sen hangi ildesin?

Canım bak sakın not için kimseye boyun eğme yaptığı tamamen suç onun verdiği notun inan devlette çalışmana hiç bir etkisi yok buna emin ol seni çok iyi anlıyorum bende kamera çıkana kadar geceleri uyuyamıyordum sinir bozucu bir durum kesinlikle hakkını ara sen kazanacaksın müdürün sana hiç birşey yapamaz eğer tepki gösterirse amacını sor neden bana sormadınız dersin ve bunun yasal olmadığını ve kendimi psikolojik baskı altına hissediyorum dersin ve asla kabul etmiyorum diyeceksin. Arkadaşım sakıncası yoksa hangi ilde olduğunu söyler misin?

fritz' Alıntı:
kamerada yanlış olan ne var ki...
ben çocuğumu izlemek isterim mesela nasıl eğitim veriliyor, bunu bilmek benim hakkım bu..
öğretmenlerden bunu duymak biz sıradan vatandaşlar için çok acı..
denetleme mekanizması olmalı herkes için..

nasıl bir eğitim verildiğini bilmek tabi ki doğal hakkınız; bunun için çocuğunuzun öğretmeniyle ziyaret için randevuleşip, öğretmenin tutumunu, çocukların davranışlarını gözlemleyebilirsiniz.

ne kadar kötü ya..insan rahat olamazki kameralı bir sınıfta.her an izlendiğini bilmek çok kötü.baskı altında da ne kadar verimili olunur bilinmez.
derya arkadaşımızın ki kaldırılmış.inşallah seninkide kaldırılır deniz.seni anlayabiliyorum.zaten kadrosuz olduğumuz için bazı şeyleri yapmaktan endişe duyuyoruz.seni çok iyi anlayabiliyorum.:(:(

Deniz kamera işini ne yaptın?

geçmiş olsun yaa.

bende de var kamera zamanla alısırsın.Basta bızde cok zorlandık ama sımdı alıstım bızde herkesın sınıfın da var ama neden sadece senın sınıfın anlamadım bence arastırma yap mudurun sana anlamlı bı acıklama yapmak zorunda

hocam yasal yollara başvur bildiğim kadarıyla böyle birşey olamaz yani devlet olulunda zateninsan ne kadar çabalasa da doğal olamaz

kesinlikle suç..çünkü benim sınıfıma takıldı..çok araştırdım böyle bir şeye hakkı yok..şubeye sormak için gittik şaşırdılar ve okulu aradılar ertesi gün alelacele kamerayı söktüler...hepsi bu...eğer taktıysa müdür suçlu duruma düşüyor hele bide şikayet etsen tutuşur etekleri...

Kameranın parasını kim ödemiş? Ucuz birşey değil o, veliler mi ödemiş, tek bir veli mi ödemiş? Araştırılması gereken bir nokta da bu.
Ayrıca tecrübelerimden biliyorum, eğer "kesinlikle senle ilgili değil" diyorlarsa, kesinlikle seninle ilgilidir.

evet ya çok zor bir durum bu. benim geçen yıl çalıştığım okulda sadece koridorlarda ve giriş kapısında vardı. ona alışana kadar neler çektim:) sınıfta olsa ölürdüm herhalde:):):)

evet ya izlendiğiniğini bilmek iğrenç inşallah çıkarırlar deniz seninkinide

Bu duruma çok sinir oldum.Alçak herif

arkadaşlar sınıfa kamera takılması hemde sadece anasınııfına takılması hiç hoş değil. Bunun adı ister güvenlik olsun ister velilerin istegi olsun böyle birşey yapılacaksa önce o sınıfta tüm gününü geçiren ögretmene danışmak gerekir. arkadaşlar sınıfınıza kamera takıldıysa ve müracaat ettiğiniz halde çıkarmıyorlarsa kamera tam sabit degildir çevirin ucunu tavanı çeksin, pencereyi çeksin madem size demeden kamera koyuyorlar kameranın çekim alanını siz ayarlayın. çalışmalarınızda başarılar diliyorum

hayret bişey yaaa okuduklarıma şaşıyorum nevar bu kadar arkadaşlar abartmışsınız yani bu kadarda memur zihniyetli olmayın salla başını al maaşını altı üstü yarımgün çalışıyorsunuz.bizler ne yapalım sabah 8 akşam 8 iki yıldırda internetten canlı canlı izleniyoruz ne kadar güzel aileler bize güveniyor bizde kendimize güveniyoruz.hem aileler sizlerin nekadar emekle calıştığınızı görüyorlar hem çocuklarının evin dışında nasıl bir çocuk olduğu görüyorlar.sizlerde eminim anne olduğuzda beni anlarsınız.

Arkadaşım.
Müdürün gelip senin kapından sınıfı izlemesi suçtur.Buna dikizlenme denir.
Sadece senin sınıfında varsa bu bir ayrımcılıktır ve müdür beyin ceza alması gerekir.Hiç bir yönetmelikte ben böyle bir şey okumadım ve yasal bir dayanağıda oldugunu hiç görmedim.
Bulunduğunuz ili bana özelden söyler misiniz?Tanıdık varsa ben bunu oradaki Milli Eğitime sorabilirim.
Ben Kreşlere kamera taktım.Devlet okullarına takmadım.Kreş bir işletme olduğu için öğretmenlerde istiyor ama devlet okulunda bunun yerinin olduğunu dediğim gibi görmedim okumadım.Bu suç teşkil eder.

yazacaklarımı selçuk bey yazmış:)

aynen arkadaşım.bu bir suçtur.

müdürlerin hepsi aynı dert.
velilere gülücük
öğretmene kütük

Hoşgeldin!

Sitemize hoşgeldiniz, avantajlardan yararlanmak için kayıt olabilirsiniz.

Kayıt Ol!

23 Yıldır Sizlerle

23 yıldır sizlerleyiz. Türkiye'nin ilk okul öncesi eğitim platformu
Geri