Çubukçu: Bu ay içinde 10 bin öğretmen ataması yapılacak

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Nihal EROĞLU
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Okuma süresi: 0:09
Bu konuda size bir tiyo: Bakanlık, tayin dönemleri öncesinde, hangi branş öğretmenleri sesini daha fazla yükseltiyor ve kampanyalar düzenliyorsa, onlara biraz daha ağırlık veriyor. Bu gelenek yıllardır hiç değişmedi. Sessiz kalan branşlarda ya hiç atama yapılmıyor ya da bir kaç tane göstermelik olsun diye alım yapıyor. Oysa tüm branşlarda fazlasıyla açık var.

Kpss hazırlanmaya başlamalıyız.Şubatta da sözleşmeliler kadroya geçer.Burada acaba bir haber çıkarmı diye heyecanla bekleyen arkadaşlar hepimiz aynı duyguları paylaşıyoruz,Allah sonumuzu hayırlı etsin..

bence de sözleşmelıler kadroya gecer biz de avcumuzu yalarız.kötu dusunmek ıstemıyorum ama tablo bunu gösterıyo...

arkadaslar tartısmaya gerek yok gercekten de her olay herkes ıcın mujde olmayabılır ama benım ıcın de mujde olduu valla hemde cok ıyı oldu mıllet 46 larla atandı ben 72 puanla acıkta kaldım cok korktum alım olmayacagından ama sımdı bıraz daha umutluyum[/QUOT

Millet 46 larla nereye atandı sen 72 ile nereyi istedin ?

arkadaşlar bu sene ilk defa yeni bir uygulama yapılabilrmiş.yani sözleşmeliler tercih yapmayarak yeni alım yapılabilr.mevcut sözleşmelilerde kadroya alınabilir. biraz umutlu olalım.inşallah böyle olurda herkes atanır.

bi de 46 ile kadroları alırlarsa bizi meb e bomba yağdırır diğer branşlar arkadaşlar:)))

arkadasım kaynagın kımdır?

zkaya48 isimli arkadasa sormustum

benim mi yok benimki imaknsız aşk gibi imkansız hayal sadece kaynak hayal dünyam...

hıı pardon arkadaşım:=)

çünkü nimet çubukçu tüm sözleşmelilere söz verdi kadroya alacağım diye bide ne kadar kadrolu olsada sözleşmelide almak zorunda çünkü boşalan yerleri dolduracak öğretmene ihtiyaç var,ilk defa kasımda tamamen kadrolu alım oluyor.

çünkü nimet çubukçu tüm sözleşmelilere söz verdi kadroya alacağım diye bide ne kadar kadrolu olsada sözleşmelide almak zorunda çünkü boşalan yerleri dolduracak öğretmene ihtiyaç var,ilk defa kasımda tamamen kadrolu alım oluyor.

aslında bende öyle dusunuyorum.yanı bence nımet sıstemı degıstırmeye kalktı.cunku parcaları bırlestırınce ınsan kendı kendıne dıyorkı nedır sımdı bu 10 bın kadroya gecırme mantıgı.yanı okadar zorunlu egıtım lafları noldu havada kaldı. bence bu 10 bin alım kadrolu ama yenı öğretmen alımı seklınde olcak.sozlesmelılerın kadroya gecırılmesı ayrı bır surec bence.tamam belkı hayal kuruyorum ama hayal ve umut olmadımı ınsan yolunu kaybeder bence

bence Nimet kendini ispatlamaya calışmak adına bir haletti ama kendi de ne ettiğini bilmediği için yüzüne gözüne karıştırdı.

Memurlar netten Alıntıdır:
arkadaşlar sizce de çok saçma değil mi meb 2 ay önce atadığı bütün sözleşmeli öğretmenlerin yerini değiştirsin. okullarda dönem başı gibi kargaşa çıkar eksik öğretmenler vs. bence farklı bir uygulama olacak. meb bindiği dalı kesmez

Arkadaşın biri böyle yazmış.Bence çok mantıklı..

bence de mantıklı.ama meb mantıksız ıs yaptıgı ıcın bunun tersını yapabılır:))

ssaassrrreMEB'in başvurusunu değerlendiren Maliye Bakanlığı, okul öncesi eğitim için '10 bin sözleşmeli öğretmenlik kadrosu' verdi.Bakanlık karardan sonra illerden, atanacak öğretmenlerin okullarının belirlenmesini istedi. Sözleşmeli kadroya 'okulöncesi öğretmenliği bölümü' mezunları başvurabilecek ve 40 yaş sınırı aranacak.

Danıştay'ın usta öğreticilik sistemini kaldıran kararı üzerine bakanlık, 31 Ağustos ile 11 Eylül tarihleri arasında 17 bin usta öğreticilik için alınan başvuruları iptal etmişti.

Milli Eğitim, Maliye'den 17 bin kadro talebinde bulunmuştu. İki bakanlığın bürokratlarının yürüttüğü çalışma sonrasında bütçe imkanları gerekçe gösterilerek 10 bin kadroya vize çıktı. Bakanlığın bir-iki gün içinde başvuruları almaya başlaması bekleniyor. Atamaların ise başvuruların tamamlandığı günün ertesinde yapılacağı ifade ediliyor.

Sözleşmeli kadroya sadece 'okulöncesi öğretmenliği bölümü' mezunları başvurabilecek ve 40 yaş sınırı aranacak. Bu durumda okulöncesi öğretmenliği mezunu olup da 8-10 yıldır usta öğreticilik yapanlar 40 yaşını geçtiği için başvuru imkanından mahrum kalacak. Önümüzdeki yıl 32 ilde zorunlu okul öncesi eğitim uygulamasına geçileceği için bu alanda ciddi bir öğretmen açığı bulunuyor.

10 bin sözleşmeli kadro okulöncesine yetmeyeceği için anaokullarına 'ücretli okulöncesi öğretmeni' görevlendirilecek. Ücretli öğretmenler, usta öğreticilerin bazı imkanlarından yararlanamayacak ve daha az ücret alacak. 14 Eylül'de yapılan 15 bin 800 öğretmen atamasında da en fazla kontenjan okulöncesine ayrılmış, 1.319 kadrolu, 3.959 sözleşmeli olmak üzere 5 bin 278 okulöncesi öğretmeni atanmıştı. Atamada okulöncesinin taban puanı kadroluda 72, sözleşmelide 65,4 olarak gerçekleşmişti. 14 Eylül'deki atamalardan önce okulöncesi branşında bakanlığın 22 bine yakın öğretmen ihtiyacı olduğu, son iki yılın KPSS'sine okulöncesinden başvuran aday sayısının 22 binden fazla olduğu ifade ediliyordu.

Öte yandan diğer branşlardan öğretmenlik bekleyen adaylar, alınan kadronun sadece bir branş için kullanılacak olmasını 'haksızlık' olarak değerlendirdi.

arkadaşlar okul öncesi ilk atamada çok büyük haksızlık oldu 70ler doğuya atandı,50ler 1 hafta sonra batıya en güzel yerlere atandı.Yani haksızlığı gidermek için meb ilk atananları kadroya alacak, çünkü onlara çok büyük haksızlık yapıldı ,ben mesele 63 puanla İstanbula atandım arkadaşım bir hafta önce 67 puanla diyarbakır hazroya bence mantıklı 59la istanbula atananlar var.Mantıklı düşünürseniz onlar varken kimse 46ları alamaz.

Çubukçu: Bu ay içinde 10 bin kadrolu öğretmen ataması yapılacakBu hafta içinde en çok tepki gören açıklama, MEB'in basın açıklamasıydı. Bakanlık, Kasım ayında öğretmen alımı yapacağını belirtmiş olmasına rağmen, yaptığı açıklamada sadece "çalışmaların halen devam ettiğini" söylemiştir. Memurlar.net'in forumda yazışan öğretmen adayı üyeleri, bu hafta boyunca, hem MEB'i hem Maliye Bakanlığını hem de basın yayın kuruluşlarını, telefon ve mail yağmuruna tuttu. Tüm bu girişimler sonunda Bakan Çubukçu, Plan ve Bütçe Komisyonunda, bugün yaptığı açıklamada, 'Kasım ayı bitmeden atamaları yapmayı düşünüyoruz' dedi.
Memurlar.net'in notu: Bakan Çubukçu, komisyondaki açıklamasında, 2010 yılında 40 bin kadrolu öğretmen alımı planladıklarını ve şu an çalışan sözleşmeli öğretmenleri kadroya geçiren tasarının Maliye Bakanlığı ile Devlet Personel Başkanlığına gönderildiğini belirtti.
Haberin yeni metni​

Hoşgeldin!

Sitemize hoşgeldiniz, avantajlardan yararlanmak için kayıt olabilirsiniz.

Kayıt Ol!

23 Yıldır Sizlerle

23 yıldır sizlerleyiz. Türkiye'nin ilk okul öncesi eğitim platformu
Geri