Çok Hoş Bir Mendil Oluyor...

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan ermer
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Okuma süresi: 0:48
Puanları 0
Solutions 0
Tepki Skoru
0
@ermer
kara lahana,limon,mendil,karbonat....

öncelikle yarım kara lahanayı küçük parçalar halinde doğruyoruz.bir tencereye koyup ve üzerini kapatıcak şekilde su ilave ediyoruz. yarım saat kadar kanatılır.( mendil sayısına göre lahana miktarı ayarlanır )daha sonra süzülerek suyu alınır.bu su bir gün bekletilir..
mendiller bu suyun içne koyularak bastırılır bir süre beklenir. çıkartılarak kağıt havlu üzerine koyulur ve biraz beklenir daha sonra kurutulur.
kuruduktan sonra düz bir yere açılır. bikaç yerine limon damlatır birkaç yerine de suyla karıştırılmış karbonat damlatılır. damlatılan yerlerin renginin değiştiğini sizde görüceksiniz...biraz kurumaya bırakılır mendil sonra soğuk suyla yıkanır...ve kuruyunca çok güzel bir mendiliniz olur..:)

ben bunu okulda çocuklara yaptırmıştım...çok beğenmişlerdi...çokta ilgilerini çekmişti...

çok değişikmiş ilk kez duyuyorum teşekkürler

Çook güzel yaaa teşekkürler. Tişörtlere de uygulanabilir o zaman. Tabii yıkanınca boyaları çıkmıyosa.

hayır çıkmıyor..tabi çamaşır suyu kullanmazsanız...:D

çok güzel ya. paylaştığın için teşekkürler.

Teşekkürler kesinlikle deneyeceğim:)

çok teşekkürler kesin çok güzel oluyordur :)

çok farklı bir faaliyet
teşekkürler

ilginç ya ilk kez duydum denerim kesin bende :D

0_beste_0' Alıntı:
kara lahana,limon,mendil,karbonat....

öncelikle yarım kara lahanayı küçük parçalar halinde doğruyoruz.bir tencereye koyup ve üzerini kapatıcak şekilde su ilave ediyoruz. yarım saat kadar kanatılır.( mendil sayısına göre lahana miktarı ayarlanır )daha sonra süzülerek suyu alınır.bu su bir gün bekletilir..
mendiller bu suyun içne koyularak bastırılır bir süre beklenir. çıkartılarak kağıt havlu üzerine koyulur ve biraz beklenir daha sonra kurutulur.
kuruduktan sonra düz bir yere açılır. bikaç yerine limon damlatır birkaç yerine de suyla karıştırılmış karbonat damlatılır. damlatılan yerlerin renginin değiştiğini sizde görüceksiniz...biraz kurumaya bırakılır mendil sonra soğuk suyla yıkanır...ve kuruyunca çok güzel bir mendiliniz olur..:)

ben bunu okulda çocuklara yaptırmıştım...çok beğenmişlerdi...çokta ilgilerini çekmişti...

niye daha önce söylemedin canım kardeşim bende deniycem paylaşımın için teşekkürler (yeni paylaşımlara açığız)

yaptığınız bir mendilin resmini yollayabilir misiniz.çokmerak ettim mendilin bitmiş halini.bu farklı etkinlik için teşekkürler

Gokbenin dediği gibi tişörtlerdede uygulanabilir bende denicem tesekkürler...

İLGİNÇ VE DEĞİŞİK Bİ FAALİYET AMA RESMİNİ KOYARSANIZ BİZİM İÇİN DAHA SOMUT OLACAK

canım çok sağol ... ya merak ettim ben bi evde deneyim bunu:D

ben bunu daha önce duymuştum ama galiba batikten farklı bir etkinik dimi? ama yapılış tarzı biraaz benziyo teşekkürler...

paylaşımın için teşekkürler değişik bir etkinlik....

farklı bir etkinlik.faklı ve ilginç etkinliklerinizi paylaşırsanız sevinirim. teşekkürler

arkadaşlar bikaç haftadır nete giremiyordum...ilginiz için teşekkürler...ben mendili okulda çocuklarıma yaptırmıştım...örnekte okulda kaldı...en kısa zamanda resmini çekip eklicem...teşekkürler...

farklı bişiy teşk ederim arkadaşım

Hoşgeldin!

Sitemize hoşgeldiniz, avantajlardan yararlanmak için kayıt olabilirsiniz.

Kayıt Ol!

23 Yıldır Sizlerle

23 yıldır sizlerleyiz. Türkiye'nin ilk okul öncesi eğitim platformu
Geri