Çocuklarda göz çapaklanması

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan iftiscik
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Okuma süresi: 0:15
Puanları 0
Solutions 0
Tepki Skoru
0
@iftiscik
l4 aylık bebeğim var gözünde çapaklanma oldu ne yapabilirim onu araştırırken bu site çıktı karşıma
biraz önce üye oldum. kullanımı hakkında da hiçbilgim yok birileri beni aydınlatırsa memnun olacağım. herkese günaydınlar. teşekkür ederim

günaydın hoşgeldiniz ...göz çapaklanmasında çayla pansuman yapılıyo göze ,benim çocukların gözleride çok çapaklanırdı temiz bir pamukla ılık çayla pansuman yapardım ama geçmezse doktora götürmelisiniz göz merhemi verebilir göz bu hassas mikrop kapmaması lazım umarım işinize yarar...

19 aylık bebegim var sol gözü çapaklandı 5 yasındaki kızımında sağ gözü çapaklandı sasırdım ikisininde aynı anda çapak olmasına sabah kapanmıstı gözleri çapaktan ne yapmam gerek

Bebekte, gözde sürekli çapak, akıntı oluşması genellikle gözyaşı kanalının tıkanıklığına bağlıdır. Gözyaşı kanalı, gözden buruna uzanan, gözyaşlarını buruna ulaştıran bir kanaldır. Bu kanal bebekte bazen tıkalı olabilir. Çocuk doktoru, bebeğin muayenesinde kanal tıkanıklığını saptarsa masaj önerecektir. Bu durum, genellikle 6 aya kadar düzelir. Düzelme olmazsa, bebeği göz doktorunun görmesi gerekecektir. Bazen de, bebeklerde doğum sırasında aldığı bir enfeksiyon nedeniyle gözlerde kızarıklık, çapak görülür. Doktorunuz bunun için damla veya merhem önerecektir
Zira göz çapaklanması genelde konjuktivit denilen bir tür enfeksiyondur. 3 günde kendiliğinden veya çayın dem suyu ile silmekle filan geçebilir. Bu sürede geçmediğine göre tercihen bir göz veya çocuk uzmanının görmesinde yarar vardır.

Sevgilerimle.

Hoşgeldin!

Sitemize hoşgeldiniz, avantajlardan yararlanmak için kayıt olabilirsiniz.

Kayıt Ol!

23 Yıldır Sizlerle

23 yıldır sizlerleyiz. Türkiye'nin ilk okul öncesi eğitim platformu
Geri