Ceviz Kabuğundan Kaplumbağa, Fare ve Atlıkarınca Yapımı

Puanları 36
Solutions 0
Katılım
6 Nis 2009
Mesajlar
1,583
Tepki Skoru
0
Puanları
36
Yaş
42
Konum
Balıkesir, Erdek
Web sitesi
www.facebook.com
@serkanalpertosun
KAPLUMBAĞA VE FARE YAPIMI
Kartondan veya tuz seramiğinden kafa, bacaklar ve kuyruk hazırlanır. Büyükçe bir ceviz kabuğuna monte edilir. Kabuğun üstüne elişi kağıdı ile desen yapılır.

FARE YAPIMI

Bir ceviz kabuğuna hamurdan yüz yapılır. Kalın bir yünden uzun bi kuyruk takılır, kartondan yapılan kulaklarla faremiz tamamlanır.

Araç ve Gereçler :

1- Ceviz kabuğu.
2- Tuz seramiği, karton.
3- Yün, elişi kağıdı, oyuncak gözler.

ATLIKARINCA YAPIMI
Renkli fon kağıdından büyükçe bir daire çizilir ve kesilir. Kenarlarına resimde görüldüğü gibi süs takılır. Tahta çubuğa monte edilir. Çubuk yuvarlak tahtaya daha önceden hazırlanmış değilse sokulur. Kartonun etrafında uygun yerlere delikler açılır. Ortadan çıkartılan iplik karşılıklı olarak ceviz kabuğuna yapıştırılır. İçlerine elişi kağıdı yerleştirilir. Seramikten yapılmış bebekler kabukların içlerine yerleştirilir. Üstten çevrilince atlıkarıncamız döner.
Araç ve Gereçler :
1- Yuvarlak bir tahta.
2- Uzun bir tahta çubuk.
3- Naylon iplik.
4- Ceviz kabuğu, tuz seramiği.


 
Teşekkürler,atlıkarınca nasıl yapılıyor?
 
teşekkürler öğretmenim :)
 
teşekkürler hocam paylaşım için :)
 
paylaşımınız için teşekkürler
 
rica ederim arkdaşlar.. iyi kullanımlar..
 

Hoşgeldin!

Sitemize hoşgeldiniz, avantajlardan yararlanmak için kayıt olabilirsiniz.

Kayıt Ol!

23 Yıldır Sizlerle

23 yıldır sizlerleyiz. Türkiye'nin ilk okul öncesi eğitim platformu
Geri
Üst