Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Ben tam gün eğitim veren bir okulda görev yapıyorum, önceden diğerleri gibi sabah 9 da girip üçte çıkıyorduk, yönetmelik gereği bunu 5 saate indirip sabahçı gibi derse girmeye başladık.
Bizden sonra bir öğlenci grup yok hem çocukların hemde ailelerin istek ve önerilerine göre zaman aralığımızı değiştirebiliyor muyuz 10 ile 3 aralığında yapabilir miyiz ?
Böyle bir şeyi uygulayanlar oldu mu ?
selam
ben köyde görev yapıyorum ve servisle gelip gidiyorum ilçe milli eğitimden 9:00 da girip 13:00'te çıkmamız için hhaber verilmişti. ayrıca 09:00 - 13:00 4 saat oluyor. müdürüme ısrarla söylememe rağmen böyle çalışıyorum.
arkadaşlar bu durumda olan bir arkadaşımla görüştüm mahkeme kararına karşılık düzeltme yapılmış bu saatler yine çalışma saatlerinin dışıda tutulmuş ve müdür müdür yrd. larının girmek zorunda olduğu 6 saatler karşılığında bu saatlerde orada bulunabileceklerini belirtmişler???????????? bilin bakalım bu saatlere kimler giriyor????????????? tabiki öğretmen arkadaşlar.
yeni bir yazı çıktı yazının özeti şu: öğle arası yani yemek saatinde nöbetçi öğretmen gözetiminde veya md. yrd. gözetiminde çocuklar yemeklerini yer ve dinlenir diyor. Yani Öğretmen bu süre içinde çocukların başında durmaz deniyor.
sevgili nokta eger ögle arası vermemeyi düşünüyorsan ki veremezsin mutlaka 5 saat derse girmen lazım...bunu okul müdürünle konuşup yapabilmen mümkin. bununla ilgili yazı okulöncesi yönetmeliğinde var zaten saatler....olabilir....
ögretmenim nasıl oluyor bu...haklı bir yanı varmı. bir anasınıfı çgretmeni 50 dakika derse girmeli. 6 derse saatinden günlük en az ara vermeden 5 saat derse girmesi lazım bir ögretmenin. nasıl oluyorda 9:00 - 13:00 arası oluyor. kim buna göz yumuyor bilmiyorum...yada biz neden 08:30 - 13:30 arası çalışıyoruz..bence biz dogrusunu yapıyoruz. ne demek müdürün isteğiyle ya...oh vallaaa
Bizde de tenefüs yok, 5 saat eğitim veriyorum ben sadece zaman aralığını değiştirmek istiyordum, bizden sonra bir grup yok öğlenci saatide geç olur, 10 ile 3 arası yapmayı çok istedim ama müdür bey daha dinlemeden hayır dedi, bende buradaki arkadaşlara danışma gereği duydum. Cevap olumsuz anladığım kadarıyla.
BEN ANAOKULUNDA TAM GÜN ÇALIŞIYORUM.DANIŞTAY KARARIYLA YÖNETMELİKTEKİ İGİLİ MADDE DURDURULUNCA OKULA KONU İLE İLGİLİ DİLEKÇE VERDİM.BU DİLEKÇEDE ÇALIŞMA SAATLERİMİN YENİDEN DÜZENLENMESİ,ÇALIŞMA SAATLERİM DÜZENLENEMİYORSA EKDERS ÖDENMESİ VE BUGÜNE KADAR Kİ ZARARLARIMIN YASAL FAİZİYLE KARŞILANMASINI İSTEMİŞTİM.bU DİLEKÇEYİ 3 AY ÖNCE VERDİM.OKUL BUNU MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜNE YOLLADI.60 GÜNLÜK YASAL SÜRE DOLDUĞU HALDE OLUMLU YADA OLUMSUZ BİR CEVAP ALAMADIĞIM İÇİN ŞU AN DA MİLLİ EĞİTİME TAZMİNAT DAVASI AÇMAYA HAZIRLANIYORUM.
ARKADAŞLAR BİZ ANAOKULU ÖĞRETMENLERİ ÇOK YOĞUN ÇALIŞIYORUZ VE BİR O KADARDA EZİLİYORUZ. (TAM GÜNLERDE) SABAH 8.00 DE DERSE BAŞLIYORSAK 50 DK.DAN HESAPLADIĞIMIZDA PZT VE CUMA GÜNLERİ 3.30 DA,DİĞER ÜÇ GÜN 2,30 DA ÇIKMAMIZ GEREKİYOR.AMA EMİNİM TAM GÜN ÇALIŞAN ARKADAŞLARIN ÇOĞU AKŞAM 5.00 E KADAR OKULDALAR.
LÜTFEN HAKKINIZI ISRARLA ARAYIN ARKADAŞLAR.aÇTIĞINIZ DAVALAR AYLARCA HATTA YILLARCA DA SÜRSE VAZGEÇMEYİN.ÖZLÜK HAKLARIMIZIN DAHA FAZLA GASP EDİLMESİNE İZİN VERMEYELİM.
HER ŞEY YASALARA UYGUN OLMALIDIR.BİZİM YAŞADIĞIMIZ YASAL HAKKIMIZIN ÇİĞNENMESİNDEN BAŞKA BİR ŞEY DEĞİL.
KONU İLE İLGİLİ DİLEKÇE ÖRNEĞİNİ SELÇUK BEY ZATEN VERMİŞ.FAKAT DAHA FAZLA BİLGİ ALMAK İÇİN EĞİTİM-SEN SİTESİNE BİR BAKMANIZI TAVSİYE EDERİM.
Arkadaşlar benim kafam karıştı..kime sorduysam çalışma saati benimkinden az..ben şu an sabahçıyım ve çalışma saatim 8-13 arası yani 5 saat ama bi başka arkadaşımın 8-12 bu nasıl iş anlamadım? Normalde 5 saat olması gerekmiyor mu?
anasınıflarında bir ders saati 50 dakidadır.bende 8-12 çalışıyorum giriş çıkış saatlerinde diğer öğrencilerle çakışmamak amcı ile böyle.ama öğretmenler 7.30 da okulda okup 12.30 da okuldan ayrılıyor.bu müdürün insiyatifine bağlı ama aynı anda girip çıktıklarında çok zor oluyor.
benim geçen yıl ki çalışma saattim 08:00 13:00. 6 dersim vardı.
bu yılda tam çalışıyorum. 08:00-17:00 saatlerinde. öğlen paydomuz sayılmıyor. 8 saat olarak geçiyor çalışmamız...