BÜtten kalip ta atananlar var susacakmiyiz arkadaŞlar usulsÜz yapilan atamaya hayir dİyenler

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan cindy08
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Okuma süresi: 0:29
büte kalıpta atananlar oldu dogru...fakat atama olduktan sonra 15 gün içinde diplomayı bulamıyacagına göre direk iptal edilir...dolayısıyla görev verilemez...diploma olmadan devlette kadolu yada sözleşmeli olarak öğretmen olması imkansız.......heeee 15 gün içinde lisans diplomasını eline alıyorsa onu bilemem:))

bu arda diplomalar sınavların acıklanmasından 20 gun sonra verılebılıyor....yanı öyle bisey olması mumkun degıl...atama oldu ama göreve baslayamaz malesief....

büte kalıpta atananlar oldu dogru...fakat atama olduktan sonra 15 gün içinde diplomayı bulamıyacagına göre direk iptal edilir...dolayısıyla görev verilemez...diploma olmadan devlette kadolu yada sözleşmeli olarak öğretmen olması imkansız.......heeee 15 gün içinde lisans diplomasını eline alıyorsa onu bilemem:))

Ben size geçmişte yapılmış uygulamalardan bahsediyorum siz bana kılavuzdan okuyorsunuz, bırakın 15 günü raporla 6 ay bile göreve gitmemeniz mümkün (ama bu kadrolular için geçerli, sözleşmelilerin 1 aydan fazla rapor alma şansı yok)

Kılavuzda sizlerin mezun olabilir belgesi ile kabul edileceğiniz da yazıyordu, kabul ettiler mi?

Ben size geçmişte yapılmış uygulamalardan bahsediyorum siz bana kılavuzdan okuyorsunuz, bırakın 15 günü raporla 6 ay bile göreve gitmemeniz mümkün (ama bu kadrolular için geçerli, sözleşmelilerin 1 aydan fazla rapor alma şansı yok)

Kılavuzda sizlerin mezun olabilir belgesi ile kabul edileceğiniz da yazıyordu, kabul ettiler mi?

ne 6 ay göreve gitmemesi adamların bir saat bile bekleyecek hali kalmamaış boşunamı bu kadar atama oldu...120 kısılık sınıfta 2 ögretmen var deli gibi gelecek yenı ogretmenı beklıyorlar...15 gun bıle sabırları yok..ne dıyosunuz....

slm arkadaşlar,ben aöf 3.sınıfa geçtim ama alttan dersim var başvuru yapamadım haliyle:(ama 4.sınıf olup alttan dersi olanlar atnamış duyduğuma göre bizede böle bi imkan var mı bileniniz var mı kayseri meb e gittim ama yok dediler:(inanmak istemiyorum...biraz önce baktım mebin sitesine atama sonuçları tc kimlik gir diyor öle canım sıkıldı ki anlatamam:(
ne ataması ne tc kimliği walla bisey anlamadım???

ne 6 ay göreve gitmemesi adamların bir saat bile bekleyecek hali kalmamaış boşunamı bu kadar atama oldu...120 kısılık sınıfta 2 ögretmen var deli gibi gelecek yenı ogretmenı beklıyorlar...15 gun bıle sabırları yok..ne dıyosunuz....

ben size müdürlerin çaresizliğinden bahsetmiyorum, yasal haklarınızdan bahsediyorum

deli gibi öğretmen bekledikleri doğru, kadrolu olarak atandınız ve mücbir nedeniniz var (örnek doğum gibi), sizi kadrodan mı çıkarıyorlar?

dediğim gibi sözleşmeli için rapor süresi bir aydır, sonrasında sözleşmenizi feshediyorlar bildiğim kadarıyla

il il kabul etmişler bazı lleri beğenip onaylamadılar demekki bazı illerde de neredeyse tamamı onaylanıp atananlar olmuş dedim ya 7 dersten kalıp büte girenlerden birinin başvurusu bile onaylanmış ama puanı yetmediği için atanamamış

il il kabul etmişler bazı lleri beğenip onaylamadılar demekki bazı illerde de neredeyse tamamı onaylanıp atananlar olmuş dedim ya 7 dersten kalıp büte girenlerden birinin başvurusu bile onaylanmış ama puanı yetmediği için atanamamış

arkadaŞim 7 dersten bÜte gİren kÜtahyada mi?

sakaryadan da var atanan tek dersten büte kalıp mezun olabilir belgesiyle kocaeline atandı 54 puanla. ama göreve aşladımı bilmiyorum diploma yok çünkü elinde

istanbuldan atanmış

arkadaşım önmli olan atanmalar değil şu an göreve başlayıp başlayamadıklar diploma olmadan nasıl başlıycaklar tabi onunda bir çözümünü bulmadılarsa ????

arkadaşım önmli olan atanmalar değil şu an göreve başlayıp başlayamadıklar diploma olmadan nasıl başlıycaklar tabi onunda bir çözümünü bulmadılarsa ????

ONAYI HALLETTİREN DİPLOMAYI DA HALLETTİRİR MERAK ETME HOCAM HEP BİRLİKTE BAKARIZ BİZDE:77wu[1]:

ONAYI HALLETTİREN DİPLOMAYI DA HALLETTİRİR MERAK ETME HOCAM HEP BİRLİKTE BAKARIZ BİZDE:77wu[1]:

arkadaşım ben bu konu ile ilgili şikayet dilekçemi atama bölümüne gönerdim arzu edeen olursa göndermeyi buyrun yani burda şikayetin anlamı yok önemli olan harekete geçmek ben geçtim buyrun sizde geçinnnn

bırsu hocam yazdıgınız dılekçe örnegı varsa yolarmısınız hepımızın aynı olsun o açıdan

bırsu hocam yazdıgınız dılekçe örnegı varsa yolarmısınız hepımızın aynı olsun o açıdan

arkadaşım yaz mağduriyetini bizlerin başvuruları onaylanmadığı halde niçin onaylanıp atananların olduğunu yaz.dök içini yolla

Benim 50 puanım vardı, ama ilandaki şartları taşımadığım, yani 54 ün üzerinde olmadığı için idareye itbar ederek tercih yapmamıştım. Bir de benim gibiler var, Asıl hukuksuzluk burada.
Arkadaşlar ilk atama ve görevlendirmelerden sonra 10.000 okulöncesi öğretmeni daha alınırken açıkça hukuka aykırılık yapıldı. Şöyle ki; 18.09.2009 tarihinde verilen ilan dikkatlice okunduğunda, başvurabilmek için daha önce (2009/2) atama ve görevlendirme başvuru klavuzundaki şartları taşıyanların başvurabileceği açıkça belirtilmiş ve 2009/2 atamalarında da 54 puan şartı aranmıştır. Buna rağmen bu puanın altında puanı olanların da atanması hukuka aykırıdır. Çünkü İlanda belirtilen şartları taşımayanarın atanması sözkonusu.
Bu durumda, MEB kendi verdiği ilanda aradığı şartları taşımayanları da atamış oluyor.
Gelecek yıl kpss ye girerek 70 puan aldığı halde belki alınacak kişi sayısının yetersiz olması nedeniyle atanamayan bir kişiyi düşündüğümüzde hukuka aykırılık kendisini daha açık gösterecektir.
Nitekim 2009/2 atamalarında 65 puan alan ve 21. tercihi yapmayan kişi atanamadı, ancak 47 puan alan, alımın çok olması nedeniyle en azından atanabildi. Ben bunu adalatesizlik olarak görüyorum. Bu nedenle 54 ün altında puan alnların atamasının iptali için dava açılsa Danıştayın tereddütsüz İptal kararı vereceği ni düşünüyorum.
Yani dava şu şekilde açılmalı. "18.09.2009 tarihli ialnda belirtildiği halde 54 puan şartını taşımayanların atanmasına ilişkin davalı idare işleminin iptali" Bu dava kazanılır bence.
Not: bu sadece benim görüşüm değil hukukçu tanıdıklarım da aynı görüşteler.
Düşünce ve cevaplarınızı bekliyorum

pardon arkadaşlar davanın Ankara İdare Mahkemesinde açılması gerekiyormuş

Hoşgeldin!

Sitemize hoşgeldiniz, avantajlardan yararlanmak için kayıt olabilirsiniz.

Kayıt Ol!

23 Yıldır Sizlerle

23 yıldır sizlerleyiz. Türkiye'nin ilk okul öncesi eğitim platformu
Geri