canım arkadaşım.Bende bundan 2 yıl önce bir köye atandım.(usta öğreticiyim,aöf 3. sınıf öğrencisiyim)Sınıf eski bir köy okulu sınıfıydı.Yerlerde kapkara zift vardı.Kocaman hantal sıralar ,camlar kırık,etrafta örümcek ağları......anasınıfı namına hiç birşey yoktu.Önce velileri toplayıp anasınıfları nasıl olur,nasıl eğitim verilir v.s konuştum.Sınıflarda çekilmiş resimler gösterdim.o zaman kafalarında bir şekil oluştu.İşimin ne kadar zor olduğuu anladılar.Az da olsa aralarında para topladılar.Önce sınıfı temizledik daha sonra halı ile kapladık.Halıyı taksitle ödedik.Bak bu konuda muhtarın yakasını bırakmamalısın.Muhtarla köylerinde anasınıfı olmasından ,okul olmasından gurur duyarlar.Bunlar lazım ,şart burada diyeceksin .Köyded muhakkak zengin bir iki insan bulunur onlardan yardımisteyebilir muhtar bey.Neyse sonra şehre inip kırtasiyelerden yardım topladım.Boyalar,kağıtlar...aklına ne gelirse...daha sonra özel ana okullarını gezdim kendime kardeş okul buldum.Onlar bana birsürü oyuncak gönderdiler.Sınıfım çok güzel olmuştu.Sobamızı sırayla hergün bir velimiz yakardı.Çok güzel günler geçirdim orada.Fakat 2 ay sonra tayinim merkez başka bi köye çıktı ...inş.sana faydalı olabilmiştir bu yazdıklarım.Herşeyin bi çaresi vardır yeterki dert et....mutlaka derman bulunur.
Esra Kabaş /Adapazarı