AÖF yi bilmeyenler neden peşin hükümlüdür?

Puanları 0
Solutions 0
Tepki Skoru
0
@Neslihan KOÇ
evet arkadaşlar bizler össden örgüne yetecek kadar puan alırken neden bizi barajla girdiğimizi sanıp küçümserler,
meslek lisesinde aldığımız o kapsamlı dersleri bilmeden yata yata geçti yorumları yapılır,
meslek lisesinde yaptığımız o stajlar görmezden gelinerek üniversitede de staj mı yapıyoarlar tarzında konuşulur,
üniversitede prof.ların dr.ların ders vermediği halde o kitapların içinde harcadığımız çaba görmezden gelinir,
1 puanla btünlemeye kalınıp hocaların yanına gidip "hocaaam 1 puan verseniz geçiceeeem" diyemeyip atamalara yetişemediğimiz bilinmez,
vs.vs... bunlar daha da arttırılabilir tabii..

sizin düşünceleriniz neler arkadaşlar bizler her durumda haksız ve kpss de sadce isim yazarak atanıldığını düşünülen,küçümsenen kişileriz. herkes fikrini belirtmekte özgür ama saygı çerçevesi içinde..

ben açık okumuyorum ama tercih ettim hayırlısıyla gelir inşallah sana katılıyorum çünkü bizim liselerde anadolu liseleri gibi ders gördüğümüzü zannedenler var

neslihancım,şimdi gördüm bu yazdıklarını....maalesef can-ı gönülden katılıyorum sana. bu konuyu konuştuğum insanların nerdeyse,% 95 i açık öğretim-okul öncesi öğretmenliğine yerleşmek için , barajı geçmenin yeterli olduğunu zannediyor; derslerimizin, örgün üniversite dersleriyle uzaktan yakından ilgisi olmadığını düşünüyor ! ! ! zaten bizim alanımız, çok bilinçli insanlar tarafından bile,"öğretmen"den ziyade,"bakıcı" olarak nitelendirildiğimiz bir alanken,,,bir de açık öğretimle ilgili cahillikler yüzünden iyice can sıkıcı bir hal alıyor. Bizim için,AÇIK ÖĞRETİM OKUMAK; MECBURİYET DEĞİL,,,TERCİH MESELESİ... yani şu veya bu sebepten dolayı,tercih ediyoruz bunu... sonuçta,bazı örgün eğitim veren üniversitelerden daha yüksek bizim taban puanımız...

neyse,ben çok dolmuşum bu konuda :) devam etmeyeyim... ama iyi ki , açmışsın bu konuyu. belki bu vesileyle,bu yazılanları okuyup,yanlış düşündüğünü anlayanlar olur....

evet tuğbacım anlattıklarına katılıyorum. bizler liseden beri bu eğitimi gerek öğretimde gerekse pratikte alıyoruz. meslek lisesine bile gitmeden o stajları yapmadan,çalışmaları,etkinlik sınavlarına girmeden liseden sonra bizim bölümü okuyup da ahkam kesilmesi komik duruma düşürüyor onları. bazı kişiler sınıf öğretmenleri yapsın daha iyi diyor düşünebiliyo musun mantıksızlığı? neyse anlarlar umarım anlamayanlar...

AÖF DEYİNCE İNSANLAR TUĞBA HOCAM VE NESLİHANINDA DEDİĞİ GİBİ ZATEN BAKICI AÇIKTAN POKUYUPTA BAKICI OLACAK YATA YATA ! DİYOR ZATEN SİSTEM DEĞİŞTİ BİSSÜRÜ KİŞİ BELKİ DE KOLAY DENEN Bİ SİSTEMDE İLK YIL MAĞDURU OLARAK SORUN YAŞAYIP KALACAK ! AMA MİLLET YATA YATA OKUYOR OHH YAN GEL YAT DİYOR HELDE HEM OKUYUP HEMDE ÇALIŞIYORSAN VASFIN BİLE YOK ! AÖF SINAVI KAZANAMAMK DEĞİL TERCİH MESEKLESİDİR YOKSA BİİZM PUNALRIMIZ KİMİ ÖRGÜN EĞİTİMLERİ ÇOKTAN GEÇMİŞ DURUMDA! SAYGILAR. ( konunun açıldığı iyi olmuş bende içindekileri döktüm sağol neslihan hocam:))

AÖF de okuyorum dediğimde . . aldığın diploma işe yaramıyormuş gibi çok saçma şeyler duyuyorum .(hatta aöf ni tercih edeceğimi sölediğim bi anaokulu öğretmeni iyi düşün . benim bi çok arkadaşım aldı şimdi hepsi evde oturuyor . aldıkları diploma geçerli değil demişti) . bakıcı lafını zaten hep işitiyoruz .ilk zamanlar bu duruma çok üzülüyordum . ama şimdi ne deseler hemen o anda çıkartıyorum aklımdan .mezun olup minik meleklerime kavuşacağım günü düşünüyorumm .

neslihancım,cevabını şimdi gördüm...hayriye ve zeynep de dökmüş içini :) insanların bu konudaki önyargısını kırmak,cehaletlerini bitirmek biraz zor olur belki ama,,,inşaallah hayırlısıyla bitirirsek okulumuzu ve atanırsak en güzel cevabı o şekilde vermiş oluruz !!! 4 e kadar hiç kalmadan,alttan ders olmadan geçtim çok şükür. ama şu insanların takındıkları tavır bunaltıyor beni. ALLAH bize kolaylık versin,bir aksilik olmadan bitsin artık şu okulllllll !!!

(neslihancım müsaadenle) güncelll...

biraz genel ve alanında iddialı konuşuyo gibisin normal liseden sonra okumuş ve alanında taş çıkaracak saygıdeger öğretmenlerimizi unutmayalım lütfen.İster açıköğretim mezunu ister örgün öğretim mezunu olsun çocuk ruhuna sahip olan ve onlara koşulsuz sevgiyle yanaşan degerli öğretmenlerimizin hepsini canı gönülden kutlamak gerek lütfen bi ayrıma girmeyelim şunu unutmayalım birileri tarafından eleştiriliyorsak ve bize muhalefet olanlar çoksa bil ki iktidar olan biziz

biraz genel ve alanında iddialı konuşuyo gibisin normal liseden sonra okumuş ve alanında taş çıkaracak saygıdeger öğretmenlerimizi unutmayalım lütfen.İster açıköğretim mezunu ister örgün öğretim mezunu olsun çocuk ruhuna sahip olan ve onlara koşulsuz sevgiyle yanaşan degerli öğretmenlerimizin hepsini canı gönülden kutlamak gerek lütfen bi ayrıma girmeyelim şunu unutmayalım birileri tarafından eleştiriliyorsak ve bize muhalefet olanlar çoksa bil ki iktidar olan biziz

benim onlara sözüm yok hocam benim derdim bizleri küçümsemeye çalışanlar hem de bizim bölümü okumamalarına rağmen.. sınıf öğretmeni bi arkadaş geçenlerde facebookta sınıfçılar aöflilerden daha iyi eğitim verir siz kimsiniz eğitim bilimleri almadan atanıyorsunuz filan diye açık açık hakarete varacak şekilde konuşma yaptı. gerçekten neye uğradığımı şaşırdım...

hmm mevlananın bi sözü var çok severim ben önce lafa bakacaksın laf mı diye ile başlayan ::

ondan takmana bile degmez bence ;)

Hoşgeldin!

Sitemize hoşgeldiniz, avantajlardan yararlanmak için kayıt olabilirsiniz.

Kayıt Ol!

23 Yıldır Sizlerle

23 yıldır sizlerleyiz. Türkiye'nin ilk okul öncesi eğitim platformu
Geri