anasınıfında mola

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan minecim
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Okuma süresi: 0:45
Puanları 0
Solutions 0
Tepki Skoru
0
@minecim
nihal hocam bugün olan bi olayı sizlerle paylaşmak istiyorum.moralim çok bozuk:( bugün müdür beni odasına çağırdı ve bi zarf uzattı.ve kağıdada imza atmamı söyledi.bende imza atmadan önce zarfı açtım.savunmanız başlıklı içeriği de yemek yeme,çay içme vs gibi nedenlerle sınıfı terkettiğiniz görülmekte anasınıfı yönetmeliğinde bir ders saati 50dk üzerinden hesaplanmakta ve bu yüzdende 7gün içinde savunmanızı yazmanız gerekmekte dedi.sorum şu.
1.sözlü uyarı yapmadan yazılı uyarı yapabilirmi.
2.de henüz bu kağıdı imzalamadım.imzalamasam ne olur.acil cevabınızı bekliyorum.şimdiden çok teşekkürler.
ANASINIFI ÖĞRETMENİYSEK BİZLERDE İNSANIZ.BİZİMDE BİRTAKIM İHTİYAÇLARIMIZ VAR.BİZLERİ ROBOT OLARAK GÖRÜYOLAR SANIRIM BU MÜDÜRLER...

(Mine bu şekilde bir hareketiniz oldu mu bunuda belirtirseniz daha iyi olur)
Nihal hocamdan cevap bekliyoruz...

sözlü uyarı yaptım tekrarında yazılı savunma istedim diyebilir hocam müdürünüz. 15 gün içinde cevap vermen gerekiyor bence çünkü o evrağı kayıt altına almıştır mutlaka

Gerçekten sınıfımı terkettin nasıl oldu olayın başını da anlatır mısın?Ona göre bizlerde yorum ve izleyeceğin yol ile ilgili yorum yazalım.

evet çay almak için sınıftan çıkıyordum ama genellikle öğrencilerin yanında birileri mutlaka oluyordu.Ogünde müdür sınıfa geldiğinde beni sınıfta bulamayınca bu tebligatı düzenlemiş.bende imzalamadan önce okuyayım dedim.dünde kağıdı imzalamayınca hakkımda tutanak tutmuş.olay bundan ibaret arkadaşlar...:(

Yönetmeliği okursanız anasıfında eğitimin aralıksız olduğunu görürsünüz, yönetmeliğe göre etkinlik saati 50 dk. olacak şekilde bir günde en fazla 6 saat eğitim yapılabilir. Sınıfı terk etme durumunuz sizin aleyhinize olur bu durumda. Ha anasınıfı öğretmeninin hiç mi ihtiyacı yok, en basitinden bir tuvalet ihtiyacı, bu da yönetmeliğin ayrı bir saçmalığı

belliki müdürünüz size takmış yoksa hepimizin ihtiyaçları oluyor bende ara ara bir kaç dakika da olsa çıkma ihtiyacı duyuyorum. bence daha üst mercilerle birebir görüşün

yorumlarınız için teşekkürler arkadaşlar savunma kağıdını imzalamadığım için müdür tutanak tutmuş bana savunma yazmana gerek yok dedi bende o olaydan sonra ilçe milli eğitim müdürüyle görüştüm bu olayı ve bana dediği hocam siz okulun öğretmeniyseniz çayınızıda,kahvenizide içeceksiniz siz savunmanızı yazıp müdürünüze verin dedi bende savunmamı yazdım benim yazdığım savunma müdüre ağır gelmiş olmalı ki;kaç kez söyledi:hocam savunmanızı değiştirecekmisiniz.bu olay okuldan dışarı çıkmasın kendi aramızda halledelim dedi.kimse duymasın diyo.bende müdür bey herkes duydu zatennn...burası küçük yer...değiştirmeyeceğim savunmamı dedim...bu savunmayı ilçe milli eğitim müdürüde okuyacak dedi.bende değiştirmeyeceğimi söyledim.savunmanın yazılı cevabını da aldım 2gün önce...sonuçta bir ceza vermemiş ama o anki stresi yetti bana:( evet tuğba hocam taktı bu müdür bana ne yapsam ters geliyo müdüre..geçen yıl kılık kıyafetime takmıştı bu yıl kılık kıyafetten uyarı veremeyince içeriği çok komik bi gerekçeyle uyarı yazdı.hatta en sonunda müdür beye dedim:müdür bey diğer okuldaki arkadaşlar eşofmanla okula gidiyorlar.bende giymek istiyorum dedim.yönetmelikte elimde...Aldı elimden yönetmeliği...rahat kıyafet durumunu anlamamış...anaokulu müdürünü aramış giyiliyomu diye.okul müdürüde evet giyiyo anasınıfı öğretmenleri eşofman demiş.Ama bana hala daha izin vermiyorrr....Artık kurtulmak istiyorum bu okuldan...Allah iyi insanlarla karşılaştırsın...öğretmen arkadaşlarım başarılar hepinize....

çayı sınıfta içmektemi suç arkadaşlar cvp istiyorum

Hocam çayı ne sınıfta ne kapının önünde içmek suç değil. Fakat yönetmeliğin bazı gariplikleri var. Yönetmeliğe göre anasınıfı öğretmeni hiçbir şekilde sınıfını terk edemiyor. Çıkamaz mısınız? Çıkarsınız. Çaya da gidersiniz , lavaboya da gidersiniz , kantine de gidersiniz , gitmişken 2 muhabbet de edersiniz. Genelde müdürünüz de milli eğitim de bu konuda sıkıntı çıkarmaz. Çıkarırsa da uygun dille söylersiniz.

Fakat önemli 2 durum var.

1.si yönetmeliği her an önünüze getirebilirler. Dolayısıyla sınıftan çıktığınız bu anlar mümkün olduğunca kısa tutun. Bugün "Hocam çıkın az hava alın" diyen amiriniz siz sınıftan çıkma olayında aşırıya kaçarsanız "Hocam sizin yönetmeliğiniz böyle böyle neden çıkıyorsunuz" diyebilir. Ya da sadece morali bozuk olduğu bir gün sinirini sizden çıkarabilir...

2.si Sadece 1 dakikalığına da çıksanız , Gözünüz sınıfta da olsa , çıkarken sınıfı başkasına da emanet etseniz eğer siz o sınıfın içinde değilken çocuklardan birine bir şey olsa hiçbir şekilde kendinizi savunamazsınız. Lavabodaydım , çay almaya gitmiştim vs. diyemezsiniz.

Dipnot: Ben de bu yönetmelikteki anasınıfında dersler 50 dakikadır. olayına uyuz oluyorum. Neden 50 dakika?

bir idareci neden bunlara takılır ki?idarecide var problem,biz odun değil insanız,insani ihtiyaçlarımız olur tabiki.Anlam veremiyorum bu insanlar yüzünden idareci olma isteğim artıyor.

mine hocam müfettişler geldiğinde eşofman giyme olayını onlara da söyleyin ben aday öğretmenken, daha hiçbirşey demeden müfettiş bey hocam eşofman giyebilirsiniz rahat edin lütfen dedi. ben müdürüme söyledim önce mırın kırın etti ama müfetişlerde söyledi diyince seslenmedi :)

zaten mutfak hemen yan odada kardeşim alıp ılık bir su sınıfıma dönüyorum hastayız tozdan boğazımız kuruyor ölelimmi yada sık sık rapor alalımda çocuklar gerimi kalsın anlamadm yönetmelikte boşluklar var dersten çıkamaz ders 50 dk pardon ama nasıl tuvalet ihtiyacını giderecegiz, bizim mutfakta tuvalette anasınıfları bölümünün içinde ben oradan ayrılmıyorum, zaten bu şikayetlr sonunda kimse bir yere varamıyor çünkü haklıyız

süper bir site...:15::5: :D :)

süper bir site sağolun arık bu yöntemi uygulayabilirim bu bilgiyi kim verdiyse ona çok teşekkür ederim .........................:1:

pardon yanlış yazmışım süper bir site sağolun artık bu yöntemi uygulayabilirim bu bilgiyi kim verdiyse ona çok teşekkür ederim .........................:1:

hocam malesef ki günümüz idarecileri görev yaptığı okulu babasının çiftliği sanıp kafasına göre asıp kesmeye çalışıyor. evet yönetmelikte tenefüs ve ihtiyaç molası verme gibi bi imkan tanınmıyo bizlere ama ana sınıflarında tuvalet olmadığı için uygulaması pek mümkün görünmüyo. eğer ki size taktıysa soruşturma açacak biçok sebep bulabilir. hazırlıklı olun :) ayrıca bulunduğunuz yerde eğitimsen şubesi/temsilciliği varsa onlarla da görüşmeniz faydalı olacaktır. savunma vereceğiniz herhangi bi durumla daha karşılaşırsanız düsturuna uygun yazmanızda yardımcı olacaklardır. kolay gelsin

Mrb arkadaşlar.okula bu gün yazi gelmiş.yönetmelikte değiştirilmesini ya da düzeltilmesini istediğiniz eklemek istediğiniz şeyleri istek ve dileklerinizi gönderin diyor.bizlerde okul öncesi öğretmenleri olarak birbirimize kenetlenerek hep birlikte ayni şeyleri yazalim.mesela ders saatinin diğer siniflar gibi 40dk olmasini isteyelim.çocuklarimiz küçük olduğu için bizim için çok zor ve yorucu oluyor. Ayrica yardimci sorununu da dile getirelim. Sigortasiz yardimci alabilelim. Sigortasiz aldiğimiz yardimci bizi şikayet ederse müdürün ve öğretmenin başi yaniyormuş o yüzden biz yardimci da alamiyoruz. Altini islatan,kusan bir sürü sorun yarin size adresi de yazacağim selamlar.....

Hoşgeldin!

Sitemize hoşgeldiniz, avantajlardan yararlanmak için kayıt olabilirsiniz.

Kayıt Ol!

23 Yıldır Sizlerle

23 yıldır sizlerleyiz. Türkiye'nin ilk okul öncesi eğitim platformu
Geri