Anaokulumu bakım okulumu ?

Puanları 0
Solutions 0
Tepki Skoru
0
@Cengiz ÇELİK
değerli okul öncesi eğitime gönülverenler ülkemizde özel anaokulu adına bir çok okul açılmış lüks sandalyeler perdeler halılarla velilerin mest olmaları sağlanmaktadır. anaokullaşma oranı ülkemizde arttığı söylenmekte fakat nitelikli okullaşma oranıından bahsedilmemektedir. hepimiz biliyozki okul öncesi eğitim aileyle paralel eğitimi gerektirir. allah aşkına aileleri 1 yıllık eğitim programına aktif katılımını sağlayan kaç tane anaokulu var. lütfen ama lütfen çocuğumuzu bakımevine değil anaokuluna gönderelim. okulun öğretmeni aileyi ve son olarak çocuğu eğitmelerini isteyelim uygun olnada budur. nedersini bunla ilgili bi alyapı bilinçlendirme hizmeti başlatalımmı. saygılar .....

evet hocam katılıyorum yazdıklarınıza. okul öncesi okullaşma oranı artıyor fakat nitelikli değil. bunun için gerken herşeyi yapabilirim. ayrıca yaşadığım birşeyden baksetmek istiyorummm.. okuldaki anasınıfı öğretmenlerimizden bir tanesi rahatsızlandı ve sınıfına ben girdim. veliler gelip sürekli öğretmeni sordu ve çocuklara kim BAKICAK dedi. bende biz BAKICI değiliz EĞİMTİMCİYİZ dedim. bunun gibi sözlere malesef maruz kalıyoruz.

Anaokulu mu, bakım okulu mu? Bence son 5 yılın bu alanda en can alıcı sorusu! Şahsım adına gördüklerime dayanarak bakım okulu demeyi tercih ediyorum. Bir çok okul öncesi eğitim kurumunun açıp web sayfalarını inceliyorsunuz, bir sürü eğitim modelini uyguladığını görüyorsunuz. Birde gidip okulun içine bakıyorsunuz ki sıfır elde var sıfır. Şu bir gerçek ki okul öncesi eğitim kurumları kolejler dışında ayağa düşmüş durumda. Çünkü çalışan anne babanın çocuğunun bakım evi olarak görülmekte,böyle lanse edilmekte ve en acısı böyle tanıtılmakta. Özellikle okul öncesi eğitim genel müdürlüğünün bu yöndeki yanlış uygulamalarıda bunun tuzu bibierdir diye düşünüyorum. Geçenlerde şahit olduğumuz çocuk klüpleri olaayı gibi. Siz okullarınızı kalkıpta çalışan anne baba için bakım evi gibi gösteremez bu şekilde lanse edemezsiniz diye düşünüyorum ama gel gelelimki bu anlamdaki genel müdürümüz ne düşünüyor anlayabilmiş değilim. Alana vakıf olmamasıda en büyük komedi olsa gerek. Coğrafya öğretmeni nerde okul öncesi öğretmeni nerde... Çok yazık ki gerçekten bakım kurumları haline geldi okul öncesi eğitim kurumları. Sırf bu yüzden okul öncesi eğitim alanında çalışmıyorum, çalışmayacağım. Mesleğim olmasına ve okulunu bitirmeme rağmen..

Anaokulları için bakım okulu, anasınıfları için de boyama sınıfları diyebilir miyiz? Sanırım diyebiliriz. Yapılan faaliyetlerin hepsinin birer amacının olduğunu velilere anlatmamız gerek bence de. Yoksa veli ( Ki benim velilerimden biri okulumda sınıf öğretmeni; o bile "hee boyasınlar hoplasınlar zıplasınlar hocam" dedi) bilinçsizce konuştuğunda öğretmenin motivasyonu alt üst oluyor. Veli toplantılarında içerik tanıtımı yapılması ve velilerden gerek takibini gerekse geri dönütlerini yapmaları istenmelidir.
Yoksa sene boyunca veli çocuklardan sadece eve süslü faaliyetler getirmesini isteyecektir. Üzgünüm ama böyle. Daha dün komşularımızdan biriyle konuştum, çocuğu geçen sene anasınıfına gitmişti "Bişey yapmadılar ki dedi hani eve hiç faaliyet gelmedi, ancak birden ona kadar saydı tamam." dedi. Ben de sadece okul öncesi eğitimin bundan ibaret olmadığını muhakkak başka kazanımlarının da olduğunu söyleyebildim.
Başta Cengiz hocamızın dediği gibi aileleri mutlaka okul öncesi eğitim hakkında bilinçlendirmemiz gerekiyor.

hepinize katılıyorum .öncelikle ailelerin çok iyi bilinçlendirilmesi lazım.onların bulunduğu sosyo ekonomik düzeye inerek anlayacakları diilde anlatırsak sorunun yavaş yavaş kalkacağına inanıyorum.Gözlemlediğim birşeyde bazı eğitimci arkadaşlarımızın altyapısının yetersiz oluşu.kendilerini ifade edememeleri belkide ne yaptıklarını tam olarak bilememelerinden kaynaklanıyordur bu sorun.devlet anaokullarıda belki hepsi değil ama bakım işlevi görüyor.Veliyi memnun etmenin yolları aranıyor.aslında haklarımızdan ve ne yaptığımızı bildiğimizden eminsek idarecilerin bize dayattığı bu tarz yanlış davranışlara düşmeyiz diye düşünüyorum.Sabırlı ve donanımlı olup vvelilerimizi eğitmeliyiz.ben toplantılarımda bilinçlendiriyorum ve çok memnun oluyorlar .çocuk klüplerinin faydalı olduğunu düşünüyorum çalışan anne babayı da rahatlatıyor.yalnız neden 6 yaşa klüp açılamıyor onu anlayamadım.tabi bu duruma öğretmen tarafından baktığımızda anaokulu öğretmenleri çok ağır şartlarda çlışıyorlar bu şartların hafifletilmesi gerekir.velininde çocuğunun geç saatlere kadar eğitim ve barınma ihtiyacını karşıladığı kuruma belli bir ücret ödmesi gerekiyo.Klüp ücretlerinin fiyatları çok komik. İngilterede okulöncesi eğitim saati 2,5 saat.Bu süreyi yeterli görmüşler.fakat çalışıyorsanız ve çocuğunuz akşama kadar okulda kalacaksa sizde kesenin ağzını açmak zorundasınız.Bizde ki gibi komik rakamlara değil tabiki.Ayrıca yardımcı personelin sürüsüne bereket.bizde 120 ytl ye tam gün bakım var diye veliler 3 yaşındaki çocuklarını da anaokuluna atmanın yollarını aıyorlar.Birde bunların yanında ben şikayetçi değilim mesleğimi yapıyorum kaytarmam velinin her dediğini yaparım idareyle karşı karşıya gelmem idealistim diye geçinen aldığı maaşa sonuna kadar sahip çıkıp daha fazlasını istemeyen isteyene de yeni fikirler üretip düşünen öğretmene de yan gözle bakan arkadaşlarımız da çok bide bunlarla başetmek lazım.Veliyi ikna ederiz de bunlarla başetmek gerçekten zor arkadaşlar.

Hoşgeldin!

Sitemize hoşgeldiniz, avantajlardan yararlanmak için kayıt olabilirsiniz.

Kayıt Ol!

23 Yıldır Sizlerle

23 yıldır sizlerleyiz. Türkiye'nin ilk okul öncesi eğitim platformu
Geri