Aklım karışık !!!

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan ecece90
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Okuma süresi: 1:08
Puanları 0
Solutions 0
Tepki Skoru
0
Web sitesi
www.youtube.com
@ecece90
merhabalar gerçekten güzel bir yermiş :)
ben izmir bergama da yaşıyorum. anadolu lisesinde okuyorum. lise3 e geçtim ama lise4 te var 4yıllık sistem yani. TM öğrencisiyim. bu alanı seçerken açıkçası hedefim yoktu sadece biyoloji fizik gibi sayılsal dersleri yapamayacağımı düşündüm. belkide zor geldi :)
neyse şimdiki alanımdan derslerden memnunum. bu aralar fazlaca meslek hakkında düşünüyorum. TM alanındaki mesleklerden en aklıma yatanı okul öncesi öğretmenliği. çocukları çok seviyorum ve onlarla vakit geçirmekten büyük zevk duyuyorum bu en büyük neden. ancak bir sorun varki gerçekten bu meslek bana uygun mudur bilmiyorum. üstelik ailem de pek sıcak bakmıyor sanırım. onlar bu işi çocuk bakıcılığı olarak görüyor lise4 e geldiğimde meslek konusundan ailemle büyük kavgalar çıkacak gibi görülüyor. onları ikna etmenin yollarını bulmalıyım. birde ben evin tek çocuğuyum büyük ihtimal izmir ege üniversitesi yada dokuz eylül ü tercih edeceğim beni uzak yere salmazlar hatta babam izmirden ev bakmaya başladı üniversite için :S

açıkçası ben ne istediğini ve nasıl yapacağını bilmeyen ortalarda saf saf dolaşan bir balığım. bilgi verirseniz çok mutlu olurum. gerçekten aklım çok karışık :36_11_13:

Arkadaşim Bu Mesleği Sevmen Gerekir...sadece Eğlenceli Vakit Geçireceğin,oyun Oynacayacağin Bir Meslek Değil Ki....eğitim-öğretim Yapacaksin..kendini Bunun Için Hazir Hissediyosan çok Güzel Bir Meslek.ben Okul öncesi öğretmenliği 4.sinif öğrencisiyim....ve çok Ama çooooooooookkkkkk Seviyorum Mesleğim Inş öğretmen Olurum..senide Aramizda Görmekten çok Mutlu Oluruz :):):))

Arkadaşim Bu Mesleği Sevmen Gerekir...sadece Eğlenceli Vakit Geçireceğin,oyun Oynacayacağin Bir Meslek Değil Ki....eğitim-öğretim Yapacaksin..kendini Bunun Için Hazir Hissediyosan çok Güzel Bir Meslek.ben Okul öncesi öğretmenliği 4.sinif öğrencisiyim....ve çok Ama çooooooooookkkkkk Seviyorum Mesleğim Inş öğretmen Olurum..senide Aramizda Görmekten çok Mutlu Oluruz :):):))

ya zaten ben eğlenceli diye demiyorum ki. benim yapabileceğim en iyi işin çocuklara birşeyler öğretmek olduğunu düşünüyorum. şimdi bile çevremde ece abla diye dolananlar var :)
benim sorunum birazda ailemin bu mesleğe pozitif bakıp bakmayacağı galiba :(

Belli ki ailen bu mesleğe pozitif bakmıyor... Okul Öncesi Eğitim çok ciddi bir eğitim süreci olan zor bir meslektir ayrıca. Kişisel özelliklerin bu mesleği yapabilmene müsait olmalı. Çocukları sevmek ve sabır gerektiren bir alandır. Eğer çok istiyorsan ailene bu mesleği doğru bir şekilde tanıtmalısın onları ikna etmelisin...her şey gönlünce olsun, başarılar dilerim.:)

Sadece çocukları sevmek dışında onları doğru anlayan ve yönlendiren bir yapı taşıyorsan, sabrın asla tükenmiyorsa, öğretmenlik mesleğini sadece para için değil içinde yaşattığın ideallere ulaşmak için düşünüyorsan, sen bu mesleğe uygunsundur.Aile meselesi ise oldukça karışık, bana kalırsa sen kendinden ve ne istediğinden emin isen ve bunu onlara doğru anlatabilirsen mesele yok.Bildiğim kadarıyla DEÜ Buca EĞ. Fak.'nde Okulöncesi Eğitim alanı bulunuyor.Ancak şunu söylemeliyim.Diğer öğretmenlik branşlarından tamamen farklı bir branştır Okulöncesi...İyi düşünmekte yarar var.

okul öncesi öğretmenliği ile çocuk gelişimi ve eğitimi bölümleri arasındaki fark nedir????

Çocuk gelişimi ve eğitimi 2 yıllık.
Okul öncesi öğretmenliği 4 yıllık.
Aralarında bazı desler farklı.4 yıllık mezunu biri müdürlük bile yapabilir mezun olunca.4 yıllık eğitim daha iyi.
Evet öncelikle bu mesleği yapabileceğine inanmalısın.Yapacağına gerçekten inanıyorsan ve severek yapacaksan çok güzel bir bölüm.Dokuz Eylül Üniversitesi gerçekten eğitim için birebir doğru bir yer.Ben orada son sınıftayım.Eğitim harika.
Bu meslekte sırf çocukları sevmek yeterli değil.Her türlü zorlukla karşılaşabilirsin kendine güvenmen gerek.Senide okul öncesi öğretmeni olarak aramızda görmek güzel olur.Herşey gönlünce olsun.
Başarılar dilerim.Aramıza hoşgeldin ( hem siteye hemde bu mesleğe )

önümdeki 2 yıl bana ne gösterecek bilinmez ama ben mesleğimi düşünmeye, araştırmaya başladım. cevaplarınız için çok teşekkür ederim.

bir sitede okudum okul öncesi öğretmenliğinin 2000 yılından itibaren sözel puan türüyle öğrenci aldığını yazıyor. bu doğru değildir inşallah :(

merhaba ecece90 okulöncesi öğretmenliği kesinlikle ea1 puan türüyle alınıyo o konuda üzülme arkadaş kendine iyi bak ALLAH'amanet ol

yalnız ben böyle okul öncesi diye konuşup duruyorum ama benim ailem büyük problem. babam izmir, balıkesir, manisa illerinin birinde hukuk yada işletme okuyacaksın diyo. hatta okul öncesi dediğimde alemin çocuklarının pisliğini sen mi temizlicen işletme okucan sen diyo
eminim aranızda lise yıllarında böle bi problemi olanlar olmuştur. ben bunların kafasına okul öncesi hakkındaki iğrenç fikirlerii silip yerine güzel şeyler koyup işletmeyide yapamayacağımı nasıl anlatabilirim. bi takdik yok mu

merhabalar ben ben bir meslek liseliyim ve çocuk gelişimi bölümü okuyorum gerçekten şimdi bile bukadar zorken ben üniv. düşünemiyorum ama çok sevdiğim için üstesinden gelebiliyorum.inş sende sevdiğin bir meslek seçip pişman olmazsın .ha buarada aileni bu meslek tam bir bayan mesleği bi zorluğu da yok diyerek belki ikna edebilirsin.

bizim bölümümüzün iki tercihi var bir okul öncesi öğretmeni birde çocuk gelişimi öğretmeni yani okul ön.öğrt.olmayabilirsin.çocuk gelişimi öğrt.olabilirsin liselerde yani büyük çocuklarla uğraşacaksın anlatabildim deilmi valla allah sana kolaylık versin senmediğin bir mesleği asla yapamazsın bide ailene bunu söle ben üçe geçtim sanırım aynı yaşız.iyi bol şanslar....

ecece90 okul öncesi öğretmenlği sevgi ve sabır iseteyen bi bölüm.çocukları seviyorsan en güzel şekilde yaparsın zaten.ben kızmeslek çıkışlıyım şuanda üniversitede son sınıfım.çok memnunum bölümümden.çocukların pisliğini temizlemeyeceğine aileni inandırman lazım.çünkü öle bişey yok.onlara öğreteceğin en küçük alışkanlık bile seni mutlu eder.sevdiğin bir işi yaparsan bir an bile yorulmuş sayılmazsın hep bu düşünceyle yola çık.senin için en hayırlısı olur inş.

bu meslek sabır isteyen bi meslek eceeeeee unutma sen eğer ki çok istiyosan yapabilirsin ben üni.çocık gelişimi 2. sınıftayım kim ne derse desin SADECE GONLARA GÜLÜMSE.

ArkadaŞim Bu İŞ Öyle Kolay Ve KÜÇÜk Bİ İŞ DeĞİl.ayrica Hayat Senİn Hayatin.aİlenİn De DeĞİl.Çocuklari Sevİyo Ve Oonlarla AnlaŞiyo Olman Bu Yolda Bİraz Yol KatettİĞİnİ GÖsterİr.ama Unutmakİ GerÇektende Bu MesleĞİ YapabİleceĞİn Anlamina Gelmez.bu SeÇİm Sende BaŞlar Sende Bİter.otur Ve Sakİn Kafayla DÜŞÜn.ve Aİlenlede AÇik,sakİn Bİ Dİlle KonuŞ.onlarin Kizmalarina İzİn Verme.sende Sİnİrlenmeden GÜzel Bİ Dİlle Olanlari Anlat.senİ Uzun Ve Yorucu DÖnemler Beklİyo.her Zaman Yardima Hazirim.bende Senİnkİne Benzer Sorunlar YaŞadiĞim İÇİn Kendİmden Örnekler Bunlar.hadİ Kİb...

Hoşgeldin!

Sitemize hoşgeldiniz, avantajlardan yararlanmak için kayıt olabilirsiniz.

Kayıt Ol!

23 Yıldır Sizlerle

23 yıldır sizlerleyiz. Türkiye'nin ilk okul öncesi eğitim platformu
Geri