Ahtapot ve Minik Balıklar

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Thespis
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Okuma süresi: 1:17
ben henüz öğretmen olmadım ama öğretmen olsaydım çocuklara yani balıklara ahtapotun neden kendilerini rahatsız ettiklerini sorar ve ahtapotla arkadaş olabilmeleri için neler yaparlardı bunları sorardım.Yaşadıkları pipapo ülkesinde ahtapot hangi işleri yapabilirdi onlara nasıl yardımcı olabilirdi?Siz balıklar ahtapota öyle güzel bişey yapın ki o yaptıklarından utansın(örneğin ülkelerine gelen bu yabancıya bi hoşgeldin partisi olabilir )gibi sözlerle balıkları yönlendirirdim.Ya da içlerinden cesur bir balık seçip ona ahtapotla arkadaş olmak ve onun derdini anlamak için ahtapot kılığına girmesini söylerdim.Cesur balık ahtapotla arkadaş olurken ve balıkları sewdirirken diğer balıklarda parti hazırlıkları yapabilirler.Daha iyi geliştirilip toparlanabilir ama aklıma şuan gelenler bunlar...teşekkürler..

çok güzel fikirleriniz var, belki de daha öğrenci olduğnuz için, geniş bir bakış açınız var..
benim bu çalışmada öne çıkardığım konu dayanışma, güç birliği yapmaktı, siz farklı bir açıdan, dostluğu, uzlaşmayı öne çıkarıyorsunuz. Elbette böyle de yorumlanabilir, hazırlıklar da ona göre yapılır.
Yalnız takıldığım bir konu var, BİR cesur balık seçince, diğerleri korkak balıklar mı oluyorlar?

Selamlar..

aklıma gelenleri hemen yazdığım için doğrusunu söylemek gerekirse o kadarını planlamadığım için o anlık düşüncelerimi yazdım ama doğru söylüyorsunuz diğer çocuklar böyle düşünüp üzülebilirler o zaman cesur balığı hep beraber seçeriz olmazmı?ya da çocuklar anlaşamazlarsa her seferinde farklı kişilerin cesur balık olacağını söylerim yada aranızdaki en cesur balığı siz seçin derim yada herkes bi arkadaşının adını söyler en fazla tekrarlanan isim cesur balık olur (mu acaba?)ayrıca farklı düşündüğüm zaman korkmakta çok doğal bir duygu ahtapot çok korkutucu şeyler yapmışsa korkmaları ve korkak balık olmaları o kadar kötü değil ama grubumda bunu takacak çocuklar olursa o zamn işler değişir.çocuklar böylelikle hissettikleri duyguların doğal olduğunu korkmanın olumsuz bi şey olmadığını da algılayabilirler diye düşünüyorum dramaya ben de katılcağım için çocuklar biz de korkak balıklarız ahtapottan çok korkuyoruz bakalım cesur balık neler yapacak falan derim olurmu hocam?

çok güzel, işte gerçek bir drama lideri.. Tebrikler..
Gördüğünüz gibi drama basit bir konu değil. Bir seansı planlamak ciddi emek istiyor. Şu şarkıyı al, canlandır, şunlar börek açsın, şunlarda tavla oynasınla falan olmuyor... Çocuklara bir yararı olmasından geçtim, bari zararı dokunmasa..

Sorularınıza gelince;
Bir kere patron sizsiniz, seansı istediğiniz gibi planlarsınız. Ancak her aşamada, olumsuz bir duygu, yargı oluşturmamaya dikket etmeliyiz. Tanıdığım biri, bir çalışma yaptırdı, çocuklar köfte yemez oldular. Dahası köfte yiyen birini görünce "yeme, yeme" diye bağırıp ağlıyorlardı. Çünkü köfte için üzülüyorlardı. (Şaka değil, gerçek).

Ahtapota gelince; isterseniz, çocuklar (balıklar) hep birlikte gitsinler....
devamı sizden...

iyi çalışmalar dilerim,

sizden bunları duymak (yani işi bilen birinden ) çok güzel teşekkürler cevapladığınız için.sınavlarım var ama buraya bakmadan da duramıyorum,size kolay gelsin,başka sorularım olursa sorabilirim dimi? kendinize iyi bakın drama liderimiz...

jade' Alıntı:
sizden bunları duymak (yani işi bilen birinden ) çok güzel teşekkürler cevapladığınız için.sınavlarım var ama buraya bakmadan da duramıyorum,size kolay gelsin,başka sorularım olursa sorabilirim dimi? kendinize iyi bakın drama liderimiz...
sorabilirmiyim diye soruyorum çünkü ben çok soru sorarım neyse uzattım iyice hoşçakalın...

sizinle bu paylaşımı yaşamak çok güzel, teşekkür ederim,
çok soru soruyor olmak iyi bir niteliktir, bizde pek görülmez,
drama konusundaki sorularınıza elimden geldiğince elbette, zevkle yardımcı olurum,
sınavlarınızda başarılar dilerim,
siz de kendinize iyi bakın, selamlar..

teşekkürler.. çok güzell

paylaşım için teşekkürler

rica ederim, iyi çalışmalar..

paylaşım için teşekkürler :))

teşekkürler

teşekkürler...

teşekkürler....

TeŞekkÜrler

teşekkürler

paylaşım için teşekkürler...

çok güzel bir site :congratulationscut4 ben beyen dimm SÜPER

çok güzel gerçekten teşekkürler:)bu tarzın devamını da bekleriz..

Öğretmenim çok güzel eğlenceli bir dramaydı.Çocukların yüzüne yüz boyalarından ahtapot ve balıklar çizdim.
Sandelyeleri daire içine alıp pi pa po şehrini oluşturdum.Küçük bir koltuğa bilge balık ti ta to yu oturttuk.
Ahtapot gelip balıkları kovalayıp sıkıştırdı.Sonra ona tül ileağ yapıpı yakaladılar.Eve giderken çok mutlular dı.
Sizden böyle güzel drama örnekleri bekliyoruz.

Hoşgeldin!

Sitemize hoşgeldiniz, avantajlardan yararlanmak için kayıt olabilirsiniz.

Kayıt Ol!

23 Yıldır Sizlerle

23 yıldır sizlerleyiz. Türkiye'nin ilk okul öncesi eğitim platformu
Geri