Ağız Kokusu

Puanları 0
Solutions 0
Tepki Skoru
0
@denizliliserpil
Hiçbir anne baba çocuğunun ağzının kokmasını istemez, bunun hoş olmayan bir durum olduğunu bilir. Ama doktor açısından ağız kokusu başka anlam taşır. Belki de koku herhangi bir hastalığın belirtisidir. Örneğin difteride tipik ve adeta tatlımsı bir ağız kokusu duyulur. Şeker hastalığı ve kusmanın bazı belirli çeşitlerinde çocuğun nefesi meyve kokusunu andırır. Ayrıca karaciğer hastalıklarında, böbrek rahatsızlıklarında da yine ağız kokusu vardır.

Stomatit (diş etleri iltihabı), ağız mukozası ve dudak iltihaplanmaları da ağızda koku meydana getiren rahatsızlıklardır. Ama ağız kokusunun nedeni sadece yetersiz ağız diş bakımı ise, çaresi de kolay sayılır: Diş fırçası ve diş macununu hiç ihmal etmemek.

ben çok dikkat ediyorum bu konuya ama ülkemiz de diş sağlıgı çok önemli görünmiyo insanlar için dişlerine hç fırçalamaya kişiler var

PAYLAŞIM İÇİN, TEŞEKKÜRLER
MAALESEF TOPLUMUMUZDA ÇOK İHMAL EDİLEN BİR KONU. OYSA DİŞLER O KADAR DEĞERLİLER Kİ, İNSANLAR KAYBEDİNCE ANLIYOR DEĞERİNİ

Evet biz de diş fırçası ve macunuyla hiç tanışmamış veliler de var..Ben hep fırçalıyorum hem de tekniğine uygun olarak ama yine de bazen koku oluyor...Sanırım mide rahatsızlığından:(

o kadar ihmal ediliyor ki dişler... konuya değindiğiniz için teşekkürler....

teorikte evet,ağız kokusu oral bi sebepten kaynaklanacağı gibi sistemik bir sebepten de kaynaklanabilir. ancak pratik uygulamada hekim için çok bi önemi yoktur. ben hastasının ağzını koklayacak hekim arkadaşımın olduğunu sanmıyorum

Hoşgeldin!

Sitemize hoşgeldiniz, avantajlardan yararlanmak için kayıt olabilirsiniz.

Kayıt Ol!

23 Yıldır Sizlerle

23 yıldır sizlerleyiz. Türkiye'nin ilk okul öncesi eğitim platformu
Geri