Açıköğretim 4.sınıfta okuyan büte giren arkdaşlar lütfen okuyun:(:(

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan derinn
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Okuma süresi: 1:06
Okulunuzun ....................... nolu öğrencisiyim. 2008-2009 eğitim-öğretim yılı itibari ile Aıköğretim Fakültesi Okul Öncesi Öğretmenliği 4. Sınıfı okudum. Tek dersten bütünlemeye kaldım. 06.09.2009 tarihinde bütünleme sınavına girdim. Sınavdan geçer not alacak pozisyondayım.
Takip ettiğiniz üzere danıştay 17 bin kadrosuz usta öğretici atamasını durdurdu.Ve bunun yerine milli eğitim bakanlığı bu açığı sözleşmeli öğretmenlerle doldurmayı planlıyor ve bunun için maliye bakanlığı görüşmelere başladı.Ben tek dersten bütünleme sınavına kaldım ve sırf bu tek ders yüzünden kpss puanım yetmesine rağmen eylül atamasına başvuramadım. Benim gibi birçok arkadaşımda var bu şekilde sırf bu sınavın eylül ayında olmasından dolayı başvuramadı. Şayet ek bir atama olursa (olması muhtemel) şu dönemde diplomamız ona da yetişmeyeceği için başvuru yapamayacağım. Öğretmen atamalarına başvuru yapabilmek için diplomam gerekiyor. Eğer tercih yapamazsam telafisi belkide mümkün olmayacak kaybım olacak .Bu sebepten ötürü sınav sorularının hemen değerlenirilip sonuçların açıklanmasını ve en kısa zamanda diplomalarımızın verilmesini istiyorum.
Gereğinin yapılmasını bilgilerinize arz ederim.

Adres :

09/09/2009
imzam

açıköğretim merkez büronun telleri arkdaşlar sizde arayın bu numaraları 0 (222) 330 93 22
0 (222) 335 05 81

arkadaşlar bu dilekçeyi mail olarak ta gönderin adres veriyorum mrkburo@anadolu.edu.tr bizim diploma işleriyle bu birim ilgileniyor hadi yollayın ne kadar çok sesimiz çıkarsa o kadar iyi

arkadaşlar az önce görüştüm sınav sonuçları açıklandıktan 10 gün sonra diplomanızı aılrsınız dedi ilgigli bölüm

arkadaşlar ben buadrese gönderemiyorum
yardım edin lütfen

inş dedikleri hemen verirler birsu

az önce arkadaşım aradı aöf bürosundan aldığı öğrenci belgesiyle tercihini onaylatmış bu ne şimdi anlamadım ??

bu ne öğrenci belgesi ile başvuru yapılırmı?
ücretli öğretmenlik için bile diplima istiyorlar

onaylatmış valla

herkes tutturabildiğine kız gitmiş yapmış :D çıldırıcam ya

herkes tutturabildiğine kız gitmiş yapmış :D çıldırıcam ya

arkadaşım olurmu öyle ya öğrenci belgesi bide yani nerde diploma demdmişler mi güvenilir kaynak mı kafamı buluyor bizle

herşeyimiz bir olan çok yakın arkadaşım gitmiş kafasına göre bana haber bile vermeden yapmış,ama sonuç olumlu olmaz sanırım diploma yok ortada ne de olsa ceza alan kendisi olucak

arkadaşım sizde bilirsiniz mutlaka yanlış beyan verip atanan kişi bir yıl süresince öğretmenliğe başvuru yapamıyor.ben bu riski göze alıpta başvuru yapamam.zaten atananlar ayın 15 inde göreve başlayabiliyor.başlarkende diploma isteniyor.bizim diplomalarda en iyi ihtimamme 10 ekimde verilir.göreve başlama süresi 15 gün atanma ile diploma rasında geçen zaman 25 gün gerisini siz yorumlayın

9 Yıllık eğitime bütçe freni
Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu, bu yıl sadece 32 ilde 9 yıllık eğitime geçileceğini, diğer illerdeki okulların ise bütçe yükü oluşturması nedeniyle, proje dışında kaldığını açıkladı. 81 ilde 9 yıllık kesintisiz eğitime ise, 2013-2014 eğitim döneminde geçilmesi hedefleniyor.

Yeni eğitim-öğretim yılı Şeker Bayramı"ndan hemen sonra başlayacak. Bu eğitim-öğretim döneminde, 32 ilde pilot olarak zorunlu eğitim 9 yıla çıkarılacak. “Zorunlu Ana Okulları Projesi” ile de, sekiz derslikli okullarda ana sınıfı açılacak. Ana sınıflarında ikili öğretime geçilecek.

MALİYET ETKİLİ OLDU

CHP Adıyaman Milletvekili Şevket Köse"nin verdiği 9 yıllık zorunlu eğitim konulu soru önergesine Milli Eğitim Bakanı Çubukçu"dan itiraf gibi bir yanıt geldi. Çubukçu, pilot olarak seçilen 32 ilin seçiminde kullanılan kriterleri açıkladı. Bu kriterler, “İlin çağ nüfusu, okul öncesi eğitimde okullaşma oranının yüksek olması, fiziki mekan durumu, derslik sayısı, okul sayısı, öğretmen sayısı ve maliyet"" olarak belirlendi.

TÜRKİYE GENELİ 2013"DE

Bakan Çubukçu, 32 ilin dışındaki diğer illerin ise 2013-2014 eğitim-öğretim yılına kadar kapsama alınacağını bildirdi. Bu yıl 9 yıllık eğitime başlayacak olan pilot iller arasına Doğu ve Güneydoğu"dan sadece Kilis, Tunceli ve Ardahan girebildi. MEB"in belirlediği ve 2009-2010 eğitim-öğretim yılından itibaren, bir yıllık okul öncesi ile birlikte 9 yıl zorunlu eğitim yapılacak 32 il şöyle:

“Amasya, Nevşehir, Çanakkale, Bilecik, Edirne, Karabük, Ardahan, Gümüşhane, Trabzon, Yalova, Karaman, Tunceli, Kilis, Bolu, Kırıkkale, Bayburt, Burdur, Kırklareli, Muğla, Düzce, Bartın, Artvin, Çankırı, Kütahya, Rize, Isparta, Kırşehir, Giresun, Uşak, Eskişehir, Sinop ve Samsun.”

DANIŞTAY KARARI

Bu arada, 32 ilde zorunlu olacak okul öncesi eğitimde, Danıştay'ın 'usta öğreticilik' sistemini iptal etmesi de sorun oluşturdu. 17 bin 'usta öğretici' çalıştırmak isteyen MEB, bu seneki ihtiyacı merkezi sistemle ve sadece 'okulöncesi öğretmenlik bölümü' mezunlarından karşılayacaktı. Ancak Danıştay kararı üzerine müracaatları iptal etmek zorunda kaldı. Bu durumda MEB de Maliye Bakanlığından 17 bin sözleşmeli öğretmen kadrosu istedi. Usta öğreticiler eğitim sezonu ile sınırlı olmak üzere okullarda görev yapıyor ve sözleşmeleri her yıl yenileniyordu.

ihlas net

birsu arkadaşla konuştuk biz açıköğretim merkez büroyla arkadaşlar erken hazırlayamayız diyorlar sınavların hazırlanmasından sonra 10 gün içinde diplomalarınızı alabilirsiniz dediler.artık yapcak birşey kalmadı Allahtan hayırlısı isteyelim hayırlısı olsun.bekliycez dua edelim de bizim diplomalar ek atama falan olursa ona yetişsin

hayırlısı olsun inş

Arkadaşlar ben artık çıldırmak üzereyim.Kimse bişey bilmiyor.Yardımcı olan yok.Kaldık ortada yaaaa.....

Hoşgeldin!

Sitemize hoşgeldiniz, avantajlardan yararlanmak için kayıt olabilirsiniz.

Kayıt Ol!

23 Yıldır Sizlerle

23 yıldır sizlerleyiz. Türkiye'nin ilk okul öncesi eğitim platformu
Geri