70 bin sözleşmeli öğretmene iyi haber...

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Nihal EROĞLU
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Okuma süresi: 1:50

Nihal EROĞLU

YÖNETİM EKİBİ
Yönetici
Puanları 38
Solutions 0
Tepki Skoru
26
Web sitesi
www.balikesirpedagog.com
@Nihal EROĞLU
Öğretmen açığının kapatılması için hazırlanan kanun taslağına Maliye’den onay çıktı.Milli Eğitim Bakanlığı, sözleşmeli öğretmenin kadroya geçişini sağlayacak kanun taslağını Bakanlar Kurulu’na sundu. Öğretmenlerin Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliği Taslağı ile ilgili toplantı Milli Eğitim Bakanlığı’nda yapıldı. Toplantıda yaklaşık 70 bin sözleşmeli öğretmenin kadroya geçişi için hazırladıkları kanun taslağına Maliye Bakanlığı’ndan onay geldiğini aktaran Personel Genel Müdürü Necmettin Yalçın, son sözü Bakanlar Kurulu’nun söyleyeceğini vurguladı. Toplantıda söz alan Eğitim-Bir-Sen Genel Mevzuat ve Toplu Görüşme Sekreteri Ramazan Çakırcı da bakanlığın eğitimin sorunlarını asgariye indirmek için tüm sözleşmeli öğretmenleri en kısa sürede kadroya geçirmesi gerektiğini belirtti. Çakırcı, Bakanlığın çeşitli dönemlerde yaptığı açıklamalar dikkate alındığında 130 bin öğretmene ihtiyaç olduğunu kaydetti.
CAZİP HALE GETİRİLMELİ
Öğretmenleri zorunlu hizmet bölgelerinde tutmak için bu bölgelerin cazip hale getirilmesi gerektiğini vurgulayan Çakırcı, “Bu bölgelerde öğretmen tutmanın tek yolu kadrodur. Bunun için Başbakan başta olmak üzere, Maliye Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı’na, kalkınmada öncelikli yörelerde çalışanlara tazminat verilmesi için raporlar sunduk” dedi.
Zorunlu hizmete yönetmelik ayarı
Toplantıda yeni eğitim yönetmeliği de ele alındı. Zorunlu hizmet muafiyetinin, yönetmeliğin yürürlüğe girdiği tarihin esas alınarak yapılması ve yönetmelik taslağına göre, il içi yer değiştirmelerde aynı eğitim kurumunda 3 yıl çalışma şartı getiriliyor. Ancak, yönetmeliğin bu yıl yürürlüğe girmesi halinde, mevcut öğretmenlerin mağdur olmaması için 2011 yılından önce yapılan il içi atamalarda 2 yıl şartın yeterli olacak.
HABER: Hatice YILMAZ / ANKARA

Şİmdİye kadar nİmet ÇubukÇu topu malİyeye atiyordu malİyeden tasari geÇmİŞ son karari bakanlik verecekmİŞ hadİ hayirlisi...

süper bir haber gerçekten; tüm sözleşmelilere hayırlı olsun arkdaşlar

NİhalcİĞİm bu mÜjdelİ haberİn İÇİn Çoook teŞekkÜrler ;)

acaba kademelimi alınıcak yoksa hepsi birden mi ?

biz aralıkta atandık mesela bize de kadro görünüomu ki?

Allah bu MEBin .......,bizleri ÜCRETLİ,VEKİL,SÖZLEŞMELİ,KADROLU olarak sınıflandırdı,üç kuruşa ÜCRETLİ öğretmenlik yaptırdı,ZİRAAT mezunu İŞLETME mezunu,MUHASEBE mezunu HALICILIK mezunu,ÖNLİSANS mezunu olanları sırf kadrolu çalıştırmamak ve bütceden kar etmek için atamalarda KADROLUDAN SÖZLEŞMELİDEN çok çok fazla ücretli öğretmen görevlendirdi,şimdi SÖZLEŞMELİLERE KADRO geliyor(!) diye müjdeli haber veriyor,peki ÜCRETLİ KÖLELERE NEZAMAN MÜJDE VERECEKSİN EYYY MEBBB,nezaman bu ÜCRETLİ KÖLELİĞE SON VERECEKSİN,atama bekleyen milyonlarca kişiyi önce ŞUBAT ATAMASINI kaldırarak sonrada tamamen kurmaca olan HAZİRAN ATAMASINI açıklayarak hayal kırıklığına uğrattın,halihazırda çalışan sözleşmeliyi kadroya geçirme olan HAZİRAN atamasını sırf maaş ödemeyeyim bi sonraki eğitim öğretim döneminde maaş ödeyeyim diye ŞUBAT değilde HAZİRAN DA yapıcam dedin,eline yüzüne bulaştırdın şimdide KADRO MÜJDESİ diyosun,SÖZLEŞMELİ YOK DİYOSUN,peki ATANAMAYAN ÖĞRETMENLERE DE HAZİRAN öncesi bi EK ATAMA MÜJDESİ versen de bizlerde sevinsek

biz aralıkta atandık mesela bize de kadro görünüomu ki?
bencil olmayın arkadaşlar,yıllardır sözleşmeli çalışanlar varken sen daha şurda 4 ay olmuş kadro beklentisi içine giriyosun,insanoğlu böyle işte,daha düne kada nasıl olursa olsun atanayım diyodun şimdide kardo gelicekmi diyosun,nerdeyse beni evime yakın bi yere ata dicez MEBE

sarmaya yer arıosun heralde arkadaşım bende sözleşmeliyim istemeye hakkım yokmu? nezzaman atanmış olmam önemli deil
ne diyeyim kendine göre yorum apmışsın Allah gönlüne göre versn

bencil olmayın arkadaşlar,yıllardır sözleşmeli çalışanlar varken sen daha şurda 4 ay olmuş kadro beklentisi içine giriyosun,insanoğlu böyle işte,daha düne kada nasıl olursa olsun atanayım diyodun şimdide kardo gelicekmi diyosun,nerdeyse beni evime yakın bi yere ata dicez MEBE

burda arkadaşımın yanlış bir söylemi olduğunu düşünmüyorum arkadaşım sadece fikrini beyan edip durumunu merak edip sormuş fevri davranmayalım lütfen...

sarmaya yer arıosun heralde arkadaşım bende sözleşmeliyim istemeye hakkım yokmu? nezzaman atanmış olmam önemli deil
istemeye hakkın var tabi canım,ama duyduğuma göre kademeli olucakmış bu kadroya geçiş ne diyelim Allah yolunu açık etsin,70 bin sözleşmeliden yıllardır kadro bekleyen var,sen daha aralıkta atanmışsın kadro gelirmi diyosun ben buna şaşırdım sadece,(sarmayada birini aramıyorum)herkese iyi geceler

arkadaşım atanmışsın hayırlı olsun tabiki kadro istemeye hakkın var ama biz kıl payı kaçıranlarıda biraz düşün arkadaşımız o yüzden biraz fevri davranmış inşallah Allah senin de kalbine göre verir .hayırlısı olsun.

arkadaşım atanmışsın hayırlı olsun tabiki kadro istemeye hakkın var ama biz kıl payı kaçıranlarıda biraz düşün arkadaşımız o yüzden biraz fevri davranmış inşallah Allah senin de kalbine göre verir .hayırlısı olsun.

ha bunu niye yazdım diye sorarsan seninde uslubun biraz ters geldi (sarmaya yer arıyorsun)demekki neymiş bazen insan böyle çıkışlar yapabiliyormuş.

ya arkadaşlar zaten topu topu kaç bin tane sözleşmeli warki benim tahminim zaten 70bin tane sözleşmeli wardır inşallah bütün sözleşmeliler kadroya geçer

ya arkadaşlar zaten topu topu kaç bin tane sözleşmeli warki benim tahminim zaten 70bin tane sözleşmeli wardır inşallah bütün sözleşmeliler kadroya geçer

hocam kademeli olarak geçecek.hepsini bir anda geçirmeyecekler.açıklama yaptılar.

Hoşgeldin!

Sitemize hoşgeldiniz, avantajlardan yararlanmak için kayıt olabilirsiniz.

Kayıt Ol!

23 Yıldır Sizlerle

23 yıldır sizlerleyiz. Türkiye'nin ilk okul öncesi eğitim platformu
Geri