5000 Kadro İstiyoruz

5000 kadro kapanyasını yürekten destekliyorum... Mezun olcağım hayatımın en güzel günleri olarak geçmesi gereken zamanlarda bizleri önümüzü göremeyen, özel sektörün her türlü zorlukları ve dayatmarıyla başbaşa bırakan zihniyetin değişmesini yürekten diliyorum.
Çocuklarımızn doğru şekilde eğitilmeleri için üniversite mezunları öğretmenlere ihtİyacı var. Hakkımız olanın bizlere verilmesini istiyorum.
EMİNE SAKARYA- MARMARA ÜNİVERSİTESİ OKUL ÖNCESİ ÖĞRETMENLİĞİ 4. SINIF ÖĞRENCİSİ

KADROLU ÖĞRETMEN OLMAK İSTİYORUZ! Kadrolu öğretmenle aynı işi yapıyoruz ama 300-500 ytl alıyoruz. Kadroluların 3/1 hemen hemen. Peki ama neden? eksiğimiz ne? USTA ÖĞRETİCİ veya SÖZLEŞMELİ OLMAK ÇOK ZOR. Her yıl başka bir okul, başka bir sınıf. Usta öğretici ve sözleşmelileri öğretmen yerine koymayan bi sistem. bizde artık öğretmenliği gerçek anlamıyla tatmak istiyoruz. Okulumuzu, sınıfımızı uzun yıllar kullanmak istiyoruz...
arkadaşlar sesimizi duyurmak için lütfen ne gerekiyosa yapaılm.
USTA ÖĞRETİCİ Canan Çankaya

5000 kadro istiyoruz kampanyasını yürekten destekliyorum. Ben 1986 yılında mezun oldum. Bizim zamanımızda yeterlilik sınavı vardı. Şimdi kpds adı ne olursa olsun amaç aynı. O zamanlar kendi kendime sormuştum. Benim okuduğum okul mu yetersiz onun için sınava giriyoruz diye. Yetersiz isem niye mezun ediyor,yok yeterliysem niye sınava giriyorum.Şimdi aynı düşünceleri sizler yaşıyorsunuz .Bir yanda eleme sınavları diğer yanda,okul öncesi önemini yaygınlaştırmak için yapılan çalışmalar.(6 yaş mecbur olması,park şenlikleri ,doğuda taşımalı eğitimden dolayı boşaltılan okulların anaokuluna dönüştürülme projesi vb) Kişilere hak verilmez,kişiler hakkını kendi alır.Hakkınızı elde etmek için sesinizi yükseltin.Szleride aramızda görmek umuduyla
KEVSER DEMİREL ANASINIFI ÖĞRETMENİ

5000 kadroyu ben de bir yeni mezun olarak destekliyorum...
Zaten bize yapıların hiçbirinde mantık yok.
Yani madem lise mezunları öğretmen olarak çalışabiliyor o zaman niçin ben hayata 4 yıl sonra başlıyorum, niçin Eğitim Fakültesinde böyle bir bölüm var?
ya da niçin ben kpss de yeterli puan alamayıp öğretmen olarak yeterli görülmüyorum da ücretli öğretmen olarak çalıştırılabiliyorum?Bıraksınlar o sene öğretmenlik yapamayım..
Madem ihtiyaç var niye bu kadar yok sözleşmeli,yok usta öğretici diye ayırıyosun?
Ve daha sayamayacağım kadar çok soru...
Kimseden bize fayda yok, 4 yıllık mezunlar birbirimizi destekleyelim
TÜM OLUMSUZLUKLARA RAĞMEN MESLEĞİMİZİ GERÇEKTEN ÇOK SEVEREK YAPMAK VE DEĞERİMİZİN ANLAŞILMASI DİLEĞİYLE
İLKNUR KAYA İSTANBUL

Bende tüm arkadaşlarımı destekliyorum.Öğrenciliğim boyunca usta öğretici olarak çalıştım.Evliliğimin 1 yılını sadece kpssye ayırdım,,1,5 yılını Allaha şükür kazandımda doğuda eşimden ayrı çalışmaya ayırdım.Şimdi memleketimte huzur içindeyim ancak ömrümden ve eşimden tam 2,5 yıl çaldım.Bu kadar zor olmamalı.Eğitimini tamamlamış olan insanlar psikolojileri bozulana kadar sınav peşinde koşarken hak etmeyen lise mezunlarının öğretmenlik yapması hiiiç adalet değil bence. Lise mezunu arkadaşlar kusura bakmasınlar ama öyleee.......
Çocuğun kişiliğinin %70 inin oluştuğu bir dönem bu kadar ucuz harcanmamalı.Gelecekten korkuyorum nasıl yetişkinler ortaya çıkacak diye....Çünkü Lisede Çocuk pisikolojisini ve eğitimini ne derece veriyorlar.....
Eğitimini tamamlamış arkadaşlarımıza kadro istiyoruzzzz.....Tamam seçim yine sınavla yapılsın ,ama sayı artması gerekirken yıldan yıla o.ö öğretmen alımı düşüyor.Lütfen sayı arttırılsın.Umarım sesimizi birileri duyar ve arkadaşlarımız hakkettikleri yere kavuşur.
Aynur Biçen okul öncesi eğitim öğretmeni

Merhabalar ben de bu alanda çalışan bir çok arkadaşım gibi Anadolu Ünv. den mezun oldum. Okula başlar başlamaz yapılan seminer sonucundaki sınavda başarılı oldum ve göreve başladım. Çalışma geçmişim bir çok okullardan aldığım teşekkür belgeleriyle dolu o kadar. Anadolu Ünv. ile bakanlık arasında yapılan protokol geregince bizler okulu bitirdiğimizde kadroya geçeceğimiz söylenmişti ama olmadı .Şu anda görevde 8. yılım ve şu anda kadrolu olarak çalışan bir çok öğretmenden daha fazla bu işi hakkettiğimi düşünüyorum.Çalıştığız okullarda kadrolu öğretmen ne yapıyorsa onu yapmak zorunda bırakılıyoruz asla ondan bir adım önde olayacaksın çünkü sen kadrosuz usta öğreticisin.İşimi çok seviyorum bu yüzden artık devlette kadro olmazsa kadrosuz usta öğretici olarak çaışmayı düşünmüyorum. Çünkü ben iyi bir öğretmenim ve devletin ayıbıyım bu muameleleri hak etmiyorum.Sigortada 8 yıllık YATAN SSK 780 gün bizleri mağdur ederek nasıl kaliteli bir gelecek kurulacak merak ediyorum. İnşallah herkes hak ettiği yerlere ulaşır.Ayşe GEDİK

Kadro istiyoruz çünkü;
Bir çok branşta olduğu gibi sınıfında öğretmen olmayan okul kalmasın,
Zor durumda kalan öğretmenler yok denecek kadar az parayla usta öğretici olarak çalışmasın,
Muasır medeniyetler seviyesine çıkmak için gereken eğitimi almayan öğrenci kalmasın,
Kadro istiyoruz çünkü;
Bu kadar okuduktan sonra bu bizim hakkımız...
MERVE ÖNCÜ
Sesimizi duyurmamıza yardımcı olan sitemize teşekkürler.

bir usta öğretici olarak usta öğretici çalıştırılmasına karşı olduğum için (özellikle lise mezunu usta öğreticilere)5000kadro istiyoruz....
sema VURAL ANADOLU ÜNV.AÖF 3.SINIF ÖĞRENCİSİ

yeter tabiki.Kadro hakkımız.4 sene okuyup usta öğretici olarak çalışmak zor;birde belli bir yaşa gelmişsek.5000 kadro şart.ESRA ŞEN

arkadaşlar lise mezunlarıda lisanslıların gitmek istemediği yerlere gidiyorlar.Evet lisanslılara 5000 kadro şart ama liselilerde sözleşmeli çalışsınlar bence...

Eskiden öğretmen liselerini bitirenler öğretmen,sağlık meslek liselerini bitirenler hemşire olarak atanıyordu.Her iki side değişti.Ama ne hikmetse kız meslek lisesini bitirenler hala unvanı farklı da olsa aynı statüde çalışabiliyor.Bu şu anlama geliyor:Okul öncesi öğretmeliği yapabilmek için lise okumak yeterli.Ya da okul öncesi eğitim sanıldığının aksine o kadar da önemli değil.

şimdi benim de çocuğum var ve okul öncesi eğitim yaşına geldiğinde, İşin lisans eğitimini alan biri varken lise mezunu bir öğretmen tarafından eğitilmesini istemem.

okul öncesi eğitiminin tekrar gözden geçirilirmesi gerektiğine inanıyorum ve bu konuda ne yapılacakca önder öğretmen arkadaşlardan biz mağdurlara rehberlik etmelerini bekliyoruz.

arkadaslarımla hem fikirim tüm dünya ülkelerinde sözlemşmeli çalışmak ayrıcalık, bir avantaj 1. sınıf eleman anlamı taşırken Turkiye'de bunun tam tersi durumunda, üstelik müfettişlerimiz dahil olmak üzere bizleri BOŞ POZİSYON olarak nitelendirmeleri çok adaletsiz bir durum bu durumdan kurtulmak için 5000 kadro diyorum...
trabzondan MELTEM SOLAK( okulöncesi öğretmeni)

evet arkadaşlar bende hepinize katılıyorum.bende ünversiteyi bitirir bitirmez göreve başladım ücretli olarak çalışmak ayırt edilmek artık çok zoruma gidiyor. bütün köy ve kasabalara anasınıfı açıyorlar öğrenci sayısının az olmasından dolayı kapanan anasınıflarını bile tekrar açtılar ve çoğunda lise mezunu çalışıyor.Okulöncesi eğitime sözde önem veriliyor bu şekilde mi verilen önem lise mezunlarının çalıştırılması, bitiren mezunların düşük ücretle çalıştırılması mı bu şekilde ne kadar verim alınabilir ki?Öğretmenler arasında bile ayrımcı bir statü oluşturdular yok ustaöğretici yok sözleşmeli bu kadar anasınıfı öğretmeni ihtiyacı varken neden bu eziyet herkezin birbirine bakışı farklılaştı okul müdürleri bile önemsemiyor biz ücretlileri ama kadrolu çalışan arkadaşalrdan hiç bir şekilde farklı bir iş yapmıyoruz hatta daha fazlasını bile yapıyoruz kendimizi kanıtlamak için. bu kadar anasınıfI öğretmenİne iHtiyaç varken bizleri mağdur etmeyin. SAĞLIKLI BİR GELECEK İÇİN BİZ HAKKIMIZI İSTİYORUZ...

evet arkadaşlar açık olmasa da bizi almasalar bişekilde anlamaya çalışacağım ama bu kadar açık varken ve okulöncesi eğitimin önemini de düşünecek olursak 5000 kadro şart. bende usta öğretici olarak çalışıyorum kendimi bıraktım artık çocuklar tam alışıyor hadi kadrolu geldi sen git deniyor. o çocukların durumu hiç düşünülmüyor.

Nesrin KARAKAŞ

Eğitim fakültesini bitirip hala usta öğretici olarak çalışmak istemiyoruz.Ama şartlar bunu gerektiriyor.Öğretmen olarak yetişen birisi başka bir iş yapamaz bende 5000 kadro yu destekliyorum.Bu bile az ama.

hakkımız olduğu için,çocukları daha güzel bir psikolojiyle eğitmek için,......5000 kadroya destek veriyoriyorum.lütfen arkadaşlar sessiz kalmayalım.

YASEMİN TÜRKELİ

geçen yıl kadroya neredeyse 500 kişi atanmıştı, sözleşmeli 1000 civarı. bu rakamlar çok az, bunların içine girmek hiç kolay değil. özelde çalışmak ise resmen kabus. 5000 kadro istiyoruz!

Fadime Karaca (2008 kpss maduru)

böyle bir kampanya başlattığınız için teşekkürler..bir ile en az 90- 100 usta öğretici alınırken, kadrolu veya sözleşmeli çoğu ile 2-20 arası öğretmen atanıyor. bu adaletsizliğin bir an önce son bulması dileğiyle...

duyulsun sesimiz....

arkadaşlarımın bütün söyledikleri için ve 4 sene emek edip bu görevi hakedenlerin hakettiği yerde olması için, sırf kadrolu olmadığı için lise mezunu statüsünden kurtulmak için 5000 kadro diyorum

H.Deniz TÜRKMENOĞLU

Hoşgeldin!

Sitemize hoşgeldiniz, avantajlardan yararlanmak için kayıt olabilirsiniz.

Kayıt Ol!

23 Yıldır Sizlerle

23 yıldır sizlerleyiz. Türkiye'nin ilk okul öncesi eğitim platformu
Geri