2008-2009 Kadrosuz Usta Öğr.Kontenjanları

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan zerrin85
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Okuma süresi: 0:11
ben usta öğreticiliği kaçırdım çünkü atama sonuçlarını bekledim.15inde bitmesi mantıksız diilmi ya bizim için.çok kötü oldum duyunca.ikisine birden nasıl başvurcktımki?ya ikiside olsaydı?son çare ücretliye başvurdum ama usta öğreticiler öncelikli olur sanırım :(
ücretliler ne zaman açıklanır bilgisi olan varmı arkadaşlar?

kadro atamalarını ankaradan milli eğitim bakanlığı yaparken ve kadrolar açık ve net belliyken neden bukadar bekletiyolar bizi hala anlamış değilim,nasıl olacak yani okullar açılacak bu dönemde çocuklar okula gelmeyecek çünkü öğretmen yok sonramı başlayacak onlar da?ee o zaman okula alışmak için yapılan erken öğretimin ne manası kaldı?branş öğretmenleri için okul açıldıktan sonra atama olasada farketmez çünkü boşluğu dolduracak öğretmenler vardır ama bir anaokulu öğretmeninin yerini kim doldurabilirki?bu il ilçedeki memurlar ne yapıyolar yaa;kaç kişi alınacak diyorum bilmiyorum ben diyor..forumda arkadaş bulmuş o bulurken bundan sorumlu memur bunu nasıl bilmez??bizi bukadar belirsizliğin,umutsuzluğun moral bozukluğunun içine çeken bu sistemin bizim tarafamızdan algılanmasını istemek çok yersiz ve saçma;bu sitemi anlamıyorum anlamayacam da:(:(..................

hekate sen okula alışmak için erken başlıyo diyosun! ben ilk yılımda atandığım sınıfımda diyelim 4. öğretmendim ve çocuklar artık laçka olmuştu veliler nasılsa buda gider gözüyle bakıyodu yolum çok uzaktı onları bırakmadım kendime kıydım ama o çocuklara kıymadım. 2. yılımdada 3. öğretmendim okullar açıldıktan 2 hafta sonra yapıldı atamam ama yeniydi çocuklarda çabuk toparladım.bize yazık bizden çok o çocuklara yazık değilmi bu kendileri yetkili gören şahıslar ne biliyolar ki bize rehberlik etsinler yardım etsinler hele hele bide cvp versinler aman haaaa!... bekliyoruz bakalım ne zaman yapılcak atamamız ve ben istanbuldayım kaç on kilometre uzağa düşücem bu kadarda mantıksız iş yapıyorlar

biz kadrosuz usta öğreticililer kadrolularla aynı görevi en iyi şekilde yaparak devletin kamburunu hafifletiyoruz,eşit emeğe düşük ücretle bizi çalıştırmak dururken neden daha fazla kadro açsınlarki.

bende ilk yılımdada ikinci yılındada üçüncü öğeretmendim iikinci yıl atamam geç yapıldığından benim çocuklara çocuklarında bana alışmaları uzun sürdü umarım bu yıl okullar açılmadan öğreniriz atamamızın yapılacağı yeri de zorluk çekmeyiz. ayrıca istanbul il mebi aradım ve atamaların bu hafta sonuna doğru açıklanacağını söylediler ne kadar doğru bilemiyorum. bütün öğretmen arkadaşlara öğretmenlik hayatlarında başarılar diliyorum şimdiden :):):)

arkadaşlar bende belirsizlikler içerisinde bekleyenlerdenim:( sıkıldım artık ne olacaksa olsun, şunun şurasında 3 gün kaldı halaa haberdar değiliz, ne biçim iş yapıyorlar Allah aşkınaa??

Ya Kontenjanlari GÖrÜnce Şok Oldum HİÇ Utanmiyorlarmi Acaba Bu Tabloyu Yayinlarken O Kadar Çok AÇik Var Ve Atamalarda Ayrilan Sayi 400-5ooÜ GeÇmİyor Yaziklar Olsun

ustaöğreticileri okulların açıldığı gün göreve gönderiyorlar tabi yetiştirebilirlerse
okulların açıldığı gün atamınızın olduğunu öğreniyorsunuz apar topar okula gidiyorsunuz tabi araç bulabilirseniz genelde uzak köylere tayin olduğunuz için
daha okuldaki öğretmen arkadaşlarınzla tanışmadan kendinizi velilerle beraber sınıfta buluyorsunuz eliniz ayağınız dolaşıyor
kadrolu öğretmenlerin ek ders ücretleri derslere girmedikleri halde temuzda yatıyor okula gelip hazırlık yapıyorlar
ustaöğreticilere üç günlük ders ücretini çok gördüklerinden göreve okullar açılmadan başlayamıyorsunuz hatta görev yerinizi bile bilemiyorsuz

Allah devletimize zeval vermesin bizden sağladığı üç kuruşluk karı kimbilir ne güzel yerlere harcıyordur o paralar bize yamalı yol, arsenikli su, kesik elektirik olarak geri dönüyor.

ya benim anlamadığım tokatta başvuru sonuçları 1 eylülde açıklanacakmış köylerdedemi 1 hafta erken başlama olayı geçerli oluyor eğer oluyorsa aynı gün hem sonucu öğrenip hem belki yolunu bile bildeğimiz köye gideceğiz bu nasıl olacak çok merak ediyorum devlet hem usta öğreticiden vazgeçemiyor hemde bir çok hakkını kısmaya çalışıyor bune periz bune lahana çorbası anlamadım gitti...

geçen sene okulların açılmasına iki gün kala öğrendim görev yapacağım yerimi.merkeze 100 km uzaklıkta bir köy,bilgi edinmek için hemen girişime geçtim köy muhtarına ulaştım bana dediği şuydu ;burada kilalık ev yok lojman var ama kapıları camları kırık kalınmaz ,ilçeden de sabah ulaşım yok.eee ben neyle gidip gelecektim yada kalacaktım ?bunun üzerine ilçeyle irtibata geçtim gerçektende sabah ulaşım yokmuş fakat geçen senelerde öğretmen servisi varmış ne yazık ki bu sene servis kalkmış gerekçe ise öğretmenler sabah yorgun argın ,uykusuz gelipte derslerinde verimli olamamalarıymış.okullar açıldı düştüm yollara yol bilmem iz bilmem yinede umut fakirin ekmeği dedim ilçe milli eğitime vardım durumumu arzetitm.bana neyle gidersen git nerde kalırsan kal gibi laflar edildi.madem kalın diyosunuz devletin lojmanlarını terkedilmeye mahkum bırakmayın sayın büyüklerim demek geldi içimden diyemedim sinirlendim,inat ettim gitmek için ve gittim. .............maceram bu şekilde devametti.sözüm o ki ilçe/kasaba ve köylere görevlendirilen bizler ne ile karşılaşacağımızı bilmeden apar topar görevlendirildiğimiz yere gitmemiz söyleniyor,sen sadece gidip görevini yapacaksın ne ile gideceğin nerede kalacağın başına ne türlü sıkıntılar geleceği milli eğitimin umrunda olmuyor.işte sadece yaşadığımız sorunlardan biri paylaşmak istedim sadece.biz çok şey mi istiyoruz yada az şeyle yetindiğimiz için mi bu durumlara düşüyoruz,yada sırtımızı yaslayacağımız bir dayımızın olmayışı mı?

ilk yılımda ümraniyede oturuyorum teeee kartala verdiler atamamı kartalında bir mahallesi babamla özel arabayla okula bakmaya gittik 3,5 saatde ve inanılmaz trafikde vardı düşünsenize sabah 8 de ders bşlıyo diyelim benim saaat 4 de yola çıkmam lazım ki okula gidebileyim o saaat de zaten araça yok otostop yapaak halimde yok zaten nerdeyse 4 yada 5 arabayla gidiliyo neyse daha yakın bir okula görevlendirme istiyorum die dilekçe yazdım ile gittim azize hn kovmaktan beter etti annemi koskaca kadını ağlattı dilekçeme bakmadı ki beni dinlemedi bilee. çok sinirlendim ama bişey diyemiyosun işte yazarken bile sinirden ellerim titriyo banane gitceksin diyo kadın git başla yerini değiştirirz diyo ya nasıl başlim dedim imkanı var oluru olsa zaten buraya gelmezdim oazamn aşağıyo bu yıl görev istmiyorum die dilekçe ver dedi tamma be lanet olsun dedim indik aşağıya ve görevlendirme istiyorum die yazdığım dilekçemi verdim o istemiyorum die dilekçe verdiğimi sanıyo torpili olan konuşuyo bize söz hakkı yok hakkettiler oh canıma deysin.
bir buçuk ay sonra 2 arabayla gidevbileceğim 2,5 saat uzaklıkta bi yere yapıldı atamam mecbur gittim 2 yıl görev yapım orda bakalım bu sene nereye düşücez ve biliyormusunuz evimin arkasında ilkokul var ve 2 kadrosuda boş ve ben acaba nereye atacaklar ! die düşünmekten uyuyamıyorum.

Ben de dilekçe vermeye gittiğimde ilçe milli eğitimdeki görevli bana "Niye merkez okulları yazdın?" dedi. İlçe merkezi. Ben biliyorum ki nerde açık var nerde ihtiyaç var hepsine internetten ulaştım. Sadece yaşadığım ilçe merkezine 24 kişi lazım. Adam kalkmış bana öyle dedi. Demek ki şimdiden ayrılmış merkez okullarının adamları bakalım bizi nereye verecekler?

ben de dün başvurdum bitti artık.. denizli'nin usta öğretici sayısı 210muş başvuran lisanslı sayısı 200dü önlisanslı sayısı 235.. bana dedikleri lisansları alsak yeterli diğerlerine gerek yok.. dün bitti başvurular,cuma günü belli olacak diye biliyorum.. hadi bakalım hakkımızda hayırlısı.. bu kadar açık olduğu halde atamalara bakın,çok acı..

offf ne zman açıklancakkkk

ya okadar karmaşık geliyorki şuanda olanlar..bursada 31 temmuz sondu başvuru için,sonra çok başvuru olmayınca uzattılar..kimsenin haberi yokki gidip başvursun..biz ilçe seçtik,yaşadığım yere yakın ilçeleri seçmeye çalıştım zaten bursa ulaşım açısından çok problemli bir şehir değil,bakalım neler olacak.miili eğitimi arayip atama kriterlerinin ne olduğunu sordum,önce lisans,sonra önlisans kalırsa lise mezunlarını alıyoruz dedi,ama internet sitelerinde kpss puanın da dikkate alındığı yazıyor,kpss puan çıktısını istemişlerdi bizden zaten.her yerde farklı bir uygulama var kafam allak bullak oldu..bi başlasa da kurtulsak artık.sabah kalkıyorum hemen bilgisayarın başına geçiyorum bi haber varmı diye ama yokkkk:(hepimizin psikolojisini mahvettiler kadrolar belli açıklar belli neyi bekliyorlar ne yapıyolar bu insanlar yaa

ya okadar karmaşık geliyorki şuanda olanlar..bursada 31 temmuz sondu başvuru için,sonra çok başvuru olmayınca uzattılar..kimsenin haberi yokki gidip başvursun..biz ilçe seçtik,yaşadığım yere yakın ilçeleri seçmeye çalıştım zaten bursa ulaşım açısından çok problemli bir şehir değil,bakalım neler olacak.miili eğitimi arayip atama kriterlerinin ne olduğunu sordum,önce lisans,sonra önlisans kalırsa lise mezunlarını alıyoruz dedi,ama internet sitelerinde kpss puanın da dikkate alındığı yazıyor,kpss puan çıktısını istemişlerdi bizden zaten.her yerde farklı bir uygulama var kafam allak bullak oldu..bi başlasa da kurtulsak artık.sabah kalkıyorum hemen bilgisayarın başına geçiyorum bi haber varmı diye ama yokkkk:(hepimizin psikolojisini mahvettiler kadrolar belli açıklar belli neyi bekliyorlar ne yapıyolar bu insanlar yaa

Arkadaşım lisans mezunlarınıda kpss puanına göre sıralıyorlar.
ben geçen yıl atandım merkeze 20 dakka uzaklıkta olan bir yere. 2 otobüsle gidiyordum. ilk atandığım gün oradaki görevliye sordum 7.sıradaydım ve puanım 66. diğerleri kaç puan almış ki dedim. adam da bana sen atandın ya ona bak dedi. böle bi düzen işte(benim bu olaydan işkillenmemin sebebide başvururken dilekçede puanını yazacağın küçük bi yer var. oaraya yazıyorsun. ösym sonuç belgeni ise atanırsan istiyorlarmışş.)

ben bu yıl uyuzluk olsun diye dilekçeme merkez yazıp parantez içinde istediğim semtide yazdım. isterlerse atamasınlar. puanım 68 küsür.eğer merkeze verilmezsem benim üstümdeki kişilerin puanlarını araştırıcam dilekçe vericem uğraşıcam yani.

böyle kıytırıktan bi usta öğretici olmak için bile bir dünya uğraşıyorsunuz.

Arkadaşlar kıytırıktan deyip te küçümsemeyelim lütfen. Madem öyle niye başvuruyorsun derler sonra.Yaptığımız iş kadrolu öğretmenlerle aynı hiç fark yok.Ücret ve emeklilik farkı var.Ama bunlar bizim mesleğimizi kıytırık yapmaz dimi...İsmimiz usta öğretici olsa dahi...

bilmiyorum sonumuz ne olacak bizim

artık açıklasınlar ya pazartesi anaokulları ve birinci sınıflar başlıyor bizde ona göre olacaksa bile sınıfımızı düzenlesek yeter artık

cuma gününden umutluyum dilerim cuma günü açıklanır böyle bilinmezin içinde bişeyleri beklemek çok zor

Hoşgeldin!

Sitemize hoşgeldiniz, avantajlardan yararlanmak için kayıt olabilirsiniz.

Kayıt Ol!

23 Yıldır Sizlerle

23 yıldır sizlerleyiz. Türkiye'nin ilk okul öncesi eğitim platformu
Geri