rica edrim arkdasım. ben yanlış yazmşım gelşim kontrol lıstesı degılde kazanım degrlendrme formunu ve anekdt formnu ıstemış hocam onları yuklesem sanırım bu ödevın için bı sorun kalmaz

) anektod kaydı:
OKUL: MEHMET VARİNLİ İLKÖGRETİM OKULU TARİH: 26.02.2010
ÖĞRENCİ: Almila GÜLER GÖZLEMCİ: BÜŞRA KILIÇ
OLAYIN OBJEKTİF OLARAK BETİMLENMESİ
Serbest Zaman Etkinliği
Almila sabah “günaydın” diyerek sınıfa girdi. Üstünü çıkarıp astı ve arkadaşlarının yanına yöneldi.. Kızlarla beraber evcilik köşesinde oyunlar oynadı.
Gözlemcinin Yorumu: Almila sınıfta sessiz ve kendi halinde davranışlar sergiledi. Arkadaşlarıyla oynarken hep lider olmak ister. Başkasının lider olmasını kabul etmez.
Sanat Etkinliği
Öğretmen çocukların masaya geçmesini istedi. Yapılacak faaliyet hakkında bilgi verdi. Çocuklara gerekli malzemeleri sundu. Almila kardan adamın gözlerini yapmak için düğme kullandı ve pamuk olarak kardan adamı arkadaşlarıyla kapladı.
Gözlemcinin Yorumu: Almila sanat etkinliklerine büyük zevkle katılıyor. Etkinliği yaparken sürekli öğretmeninden sözel pekiştireler bekliyor. Öğretmeni başka bir arkadaşına “aferin” dediğinde “ben, ben” diyerek müdahale ediyor.
Türkçe Dil Etkinliği
Öğretmen çocukları yarım ay şeklinde oturtur ve etkinliklere başladı. Almila sandalyesini alarak Alkın nın yanına oturmak istedi. Sohbete katıldı düşüncelerini paylaştı. Hikayeyi dikkatlice dinledi ve sorulan sorulara cevap verdi.
Gözlemcinin Yorumu: Almila konuşurken kimsenin konuşmamasını ve herkesin dinlemesini istiyor. Konuşan biri olduğunda sinirleniyor ve bağırıyor. Bazen de ağlıyor.
Oyun Etkinliği
Öğretmen çocuklara oyun oynayacaklarını söyledi. Oynanan “kar tanesi” ve “benim bir atım var” oyunlarının kurallarını anlatır. Almila arkadaşı Alkın nın yanına giderek oyun etkinliklerini zevkle yaptı.
Gözlemcinin Yorumu: Almila dans,drama ve oyun etkinliklerinden çok keyif alıyor. Zaten gerekli estetik yapıya da sahip olduğu için çoğu zaman arkadaşlarına model oluyor.
Müzik Etkinliği:
Öğretmen çocukları halka olarak oturttu. Değirmenci baba şarkısını rondlarıyla beraber söyledi. Almila şarkıyı sevdi “bende söylemek istiyorum” dedi ve öğretmeni tekrar ettirdi.
Gözlemcinin Yorumu: Almila yeni şarkılara ilgili buna bağlı olarak sözleri çok çabuk ezberleye biliyor.
Okuma Yazma Hazırlık Çalışması
Öğretmeni sayı saymakla ilgili bir etkinlik düzenlemişti. Söylenen tekerleme çok hoşlarına gitti. Almila “öğretmenim önce ben söylemek istiyorum ben yapıcam “dedi. Öğretmeni sıranı beklemelisin değince biraz huysuzlandı
Gözlemcinin Yorumu: Almila da benlik duygusu çok ağır basıyor. Yapılan etkinliklerde hep önce olmak istiyor.
KAZANIM DEĞERLENDİRME FORMUÇocuğun Adı-Soyadı Öğretmenin Adı-Soyadı Bilge ÖZTÜRK Cinsiyeti Okul / Kurum Adı Tekel 75. Yıl P.İ.ODoğum Tarihi (Gün/Ay/Yıl) Eğitim-Öğretim Yıl 2007 / 2008Okula Başlama Tarihi : (+) Bağımsız Yapabiliyor( ) yardımla Yapabiliyor ( -) Henüz Yapamıyor
Okul Öncesi Eğitim Programında Yer Alan Amaç ve KazanımlarTarih ……/ ……./ ……. I.Değerlendirme
Tarih ……/ ……./ ……. I.Değerlendirme
Okul Öncesi Eğitim Programında Yer Alan Amaç ve KazanımlarTarih ……/ ……./ ……. I.Değerlendirme
( + ) ( ) ( - )( + ) ( ) ( - ) ( + ) ( ) ( - )( + ) ( ) ( - )
PSiKOMOTOR ALAN 5. Nesneleri çıkarır.
Amaç 1. Bedensel koordinasyon gerektiren belirli hareketleri yapabilme. Kazanımlar 6. Nesneleri ipe vb. dizer. 1. Sözel yönergelere uygun olarak ısınma hareketleri yapar. 7. El becerilerini gerektiren bazı araçları kullanır. 2. Değişik yönlere yuvarlanır 8. Nesneleri yeni şekiller oluşturacak biçimde bir araya getirir. 3. Değişik yönlere doğru uzanır 9. Değişik malzemeler kullanarak resim yapar. 4. Sözel yönergelere uygun olarak yürür. 10. Yönergeye uygun çizgiler çizer. 5. Sözel yönergelere uygun olarak koşar 11. Şekilleri değişik araçlar kullanarak çizer. 6. Belirli bir mesafeyi sürünerek gider. 12. Çeşitli malzemeleri değişik şekillerde katlar. 7. Belli bir yüksekliğe çıkar 13. Malzemeleri istenilen nitelikte keser. 8. Belli bir yüksekliğe tırmanır 14. Malzemeleri istenilen nitelikte yapıfltırır. 9. Tırmanılan yükseklikten uygun şekilde iner. 15. Nesneleri değişik malzemelerle bağlar. 10. Belli bir yükseklikten atlar.
Amaç 3. Büyük kaslarını kullanarak belirli bir güç gerektiren hareketleri yapabilme 11. Belli bir engel üzerinden sıçrayarak atlar.
Kazanımlar. 12. Pedal çevirme hareketini yapar. 1. Farklı ağırlıktaki nesneleri iter. 13. Araç kullanarak koordineli ve ritmik hareketler yapar. 2. Farklı ağırlıktaki nesneleri çeker. 14. Atılan nesneleri yakalar. 3. Farklı ağırlıktaki nesneleri kaldırır. 15. Nesneleri belli bir mesafedeki hedefe atar. 4. Farklı ağırlıktaki nesneleri döndürür.
Amaç 2. El ve göz koordinasyonu gerektiren belirli hareketleri yapabilme. Kazanımlar 5. Farklı ağırlıktaki nesneleri taşıyarak belirli bir mesafeye gider.
Amaç 4. Küçük kaslarını kullanarak belirli bir güç gerektiren hareketleri yapabilme Kazanımlar 1. Küçük nesneleri toplar. 2. Nesneleri kaptan kaba boşaltır. 1. Nesneleri kopartır / yırtar. 3. Nesneleri üst üste / yan yana / iç içe dizer. 2. Nesneleri sıkar. 4. Nesneleri takar. 3. Nesneleri çeker / gerer. 4. Malzemelere elleriyle şekil verir
KAZANIM DEĞERLENDİRME FORMUÇocuğun Adı-Soyadı Öğretmenin Adı-Soyadı Bilge ÖZTÜRK Cinsiyeti Okul / Kurum Adı Tekel 75. Yıl P.İ.ODoğum Tarihi (Gün/Ay/Yıl) Eğitim-Öğretim Yıl 2007 / 2008Okula Başlama Tarihi : (+) Bağımsız Yapabiliyor( ) yardımla Yapabiliyor ( -) Henüz Yapamıyor
( + ) ( ) ( - )( + ) ( ) ( - ) ( + ) ( ) ( - )( + ) ( ) ( - )5. Malzemelere araç kullanarak şekil verir.
Amaç 5. Denge gerektiren belirli hareketleri yapabilme Kazanımlar. Amaç 4. Kendi kendini güdeleyebilme Kazanımlar. 1. Farklı zeminler üzerinde yürür. 1. Kendiliğinden bir işe başlar. 2. Zemin üzerine çizilen şekiller üzerinde yürür. 2. Başladığı işi bitirme çabası gösterir. 3. Tek ayak üzerinde belirli bir süre durur.
Amaç 5. Başkalarının duygularını fark edebilme
Kazanımlar
4. Tek / çift ayak üzerinde olduğu yerde zıplar. 1. Başkalarının duygularını ifade eder. 5. Tek / çift ayakla sıçrayarak belirli bir mesafeyi dengeli bir şekilde gider. 2. Başkalarının duygularını paylaşır. 6. Çift ayakla ileri / geri sıçrar.
Amaç 6. Başkalarıyla ilişkilerini yönetebilme
Kazanımlar
SOSYAL-DUYGUSAL ALAN 1. Kendiliğinden iletişimi başlatır.
Amaç 1. Kendini tanıyabilme Kazanımlar 2. Grup etkinliklerine kendiliğinden katılır. 1. Fiziksel özelliklerini söyler. 3. Grupta sorumluluk almaya istekli olur. 2. Belli başlı duyuşsal özelliklerini söyler. 4. Aldığı sorumluluğu yerine getirir.
Amaç 2. Duygularını fark edebilme Kazanımlar 5. Kendisinin ve başkalarının haklarına saygı gösterir. 1. Duygularını söyler. 6. Gerekli durumlarda nezaket sözcüklerini kullanır. 2. Duygularının nedenlerini açıklar. 7. Gerektiğinde lideri izler. 3. Duygularının sonuçlarını açıklar. 8. Gerektiğinde liderliği üstlenir. 4. Duygularını müzik, dans, drama vb. yollarla ifade eder. 9. Etkinliklerin süresine ilişkin yönergeye uyar.
Amaç 3. Duygularını kontrol edebilme Kazanımlar 10. Grup etkinliklerinin kurallarına uyar. 11. Gerekli durumlarda kararlılık gösterir. 1. Olumlu / olumsuz duygu ve düşüncelerini uygun şekilde ortaya koyar. 2. Yetişkin denetiminin olmadığı durumlarda dagerektiği gibi davranır.
Amaç 7. Hoşgörü gösterebilme Kazanımlar. 3. Yeni ve alışılmamış durumlara uyum sağlar. 1. Hata yapabileceğini kabul eder. 2. Kendi hatalarını söyler.
( + ) ( ) ( - )( + ) ( ) ( - ) ( + ) ( ) ( - )( + ) ( ) ( - )3. Kendisini başkalarının yerine koyarak duygularını açıklar. 6. Çeşitli sesleri kullanarak müzik oluşturur. 4. Başkalarının hatalarını uygun yollarla ifade eder. 7. Ürünlerini çeşitli yollarla sunar. 5. Başkalarının hata yapabileceğini kabul eder. 8. Sunularında hayali / gerçek nesneler kullanır.
Amaç 8. Farklılıklara saygı gösterebilme Kazanımlar Amaç 12. Çevredeki güzellikleri koruyabilme Kazanımlar 1. Kendisinin farklı özelliklerini kabul eder. 1. Çevredeki güzelliklerin korunma nedenlerini söyler. 2. Başkalarının farklı özelliklerini kabul eder. 2. Çevredeki güzellikleri korumak için yapılması gerekenleri açıklar.
Amaç 9. Yaşamın iyileştirilmesinde ve korunmasında sorumluluk alabilme Kazanımlar 3. Çevredeki güzellikleri korumada sorumluluk alır. 1. Yaşamın sürdürülebilmesi için gerekli olan kaynakları verimli kullanır.
Amaç 13. Çevreyi estetik bakımdan düzenleyebilme Kazanımlar. 2. Günlük yaşamdaki kurallara uyar. 1. Çevresinde gördüğü güzel / rahatsız edici durumları söyler. 3. Canlıların yaşama hakkına özen gösterir. 2. Çevre sorunları ile ilgili kendi yapabileceklerine örnek verir. 4. Canlıların bakımını üstlenir ve korur. 3. Çevresini farklı biçimlerde düzenler. 5. Yaşamda diğer canlılarla paylaştıklarını açıklar.
Amaç 14. Sanat eserlerinin estetik özelliklerini fark edebilme Kazanımlar. Amaç 10. Toplumsal yaşamın nasıl sürdüğünü kavrayabilme Kazanımlar. 1. Sanat eserlerinin özelliklerini söyler. 1. Toplumda farklı rollere sahip kişiler olduğunu söyler. 2. Sanat eserleri hakkındaki duygularını açıklar. 2. Aynı kişinin farklı rolleri olduğunu söyler.
Amaç 15. Atatürk ile ilgili etkinliklere ilgi gösterebilme Kazanımlar 3. Kendi kültürünün belli başlı özelliklerini açıklar. 1. Atatürk ile ilgili etkinliklere katılır. 4. Farklı kültürlerin belli başlı özelliklerini söyler. 2. Atatürk ile ilgili etkinliklerde aldığı sorumlulukları yerine getirir.
Amaç 11. Estetik özellikler taşıyan ürünler oluşturabilme Kazanımlar DİL ALANI Amaç 1. Sesleri ayırt edebilme Kazanımlar.1. Estetik bedensel hareketlerle yürür / dans eder. 2. Özgün şiir, öykü, şark› vb. söyler. 1. Sesin kaynağını söyler. 3. Görsel sanat etkinliklerinde ürün yapar. 2. Sesin geldiği yönü belirler. 4. Görsel sanat etkinliklerinde özgün ürün yapar. 3. Sesin özelliğini söyler. 5. Çeşitli materyaller kullanarak ritim oluşturur. 4. Verilen sese benzer sesler çıkarır.
( + ) ( ) ( - )( + ) ( ) ( - ) ( + ) ( ) ( - )( + ) ( ) ( - )
Amaç 2. Konuflurken sesini doğru kullanabilme
Kazanımlar
Amaç 6. Sözcük dağarcığını geliştirebilme
Kazanımlar
1. Nefesini doğru kullanır. 1. Dinlediklerinde yeni olan sözcükleri fark eder. 2. Kelimeleri doğru telaffuz eder. 2. Yeni sözcüklerin anlamlarını sorar. 3. Konuşurken sesinin tonunu işitilebilir biçimde ayarlar. 3. Verilen sözcüğün anlamını açıklar. 4. Konuflurken sesinin hızını ayarlar. 4. Yeni öğrendiği sözcükleri anlamlarına uygun olarak kullanır.
Amaç 3. Türkçeyi doğru kullanabilme Kazanımlar 5. Zıt anlamlı sözcüklere örnek verir. 1. Konuşmalarında söz dizimi kurallarını doğru olarak kullanır.
Amaç 7.Ses bilgisinin farkında olabilme . Kazanımlar 2. Konuşmalarında temel dilbilgisi kurallarına uygun konuşur. 1. Sözcüklerin başlangıç seslerini söyler.
Amaç 4. Kendini sözel olarak ifade edebilme
Kazanımlar
2. Aynı sesle başlayan sözcükler söyler. 1. Dinlerken / konuşurken göz teması kurar. 3. Kafiyeli sözcükler söyler. 2. Sohbete katılır.
Amaç 8.Görsel materyalleri okuyabilme. Kazanımlar 3. Belli bir konuda konuşmayı başlatır. 1. Görsel materyalleri inceler. 4. Belli bir konuda konuşmayı sürdürür. 2. Görsel materyallerle ilgili sorular sorar. 5. Söz almak için sırasını bekler. 3. Görsel materyallerle ilgili sorulara cevap verir. 6. Duygu, düşünce ve hayallerini söyler. 4. Görsel materyalleri açıklar. 7. Duygu, düşünce ve hayallerini yaratıcı yollarla açıklar 5. Görsel materyalleri kullanarak olay, öykü gibi kompozisyonlar oluşturur. 8. Üstlendiği role uygun konuşur. 6. Görsel materyalleri özenle kullanır.
Amaç 5. Dinlediklerini çeşitli yollarla ifade edebilme
Kazanımlar
BİLİŞSEL ALAN Amaç 1. Kendisi ve ailesi ile ilgili bilgileri kavrayabilme
Kazanımlar
1. Dinlediklerini başkalarına anlatır. 2. Dinlediklerine ilişkin sorular sorar. 1. Kendisi ile ilgili bilgileri açıklar. 3. Dinlediklerine ilişkin sorulara cevap verir. 2. Aile bireyleri ile ilgili bilgileri açıklar. 4. Dinlediklerini özetler. 3. Adresini ve telefon numarasını söyler. 5. Dinlediklerini resim, müzik, drama, şiir, öykü vb. yollarla sergiler.