1. sınıftan anasınıfına öğrenci?

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan lyno
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Okuma süresi: 0:40
Puanları 0
Solutions 0
Tepki Skoru
0
@lyno
yaş itibariyle 1.sınıf öğrencisi olan birkaç öğrencinin velisi idareye çocuklarının yetersiz olduklarını ve bu nedenle anasınıfına devam etmelerini bildiren bir dilekçe vermiş.çocuklardan bir tanesini gördüm ince motor beerilerinde yetersiz olduğunu düşünmüyorum.benim sorum sadece velinin dilekçesiyle 1.sınıf öğrencisinin kaydı anasınıfına yapılabilir mi?çocuğun yetersiz olduğuna dair bir rapor alınması gerkmiyor mu?

ayrıca 1.sınıf öğrencisi kalem tutma becerisi yok diye anasınıfına geri gönderilir mi?sınıf öğretmeni çocuk için 1 seneye mal olan bu kararı rapor olmadan nasıl tek başına verebiliyor?bu nasıl saçma bir uygulama,bütün problemli öğrencileri bu şekilde anasnıfına göndermek??

eğer özel eğitime yada ram a gitmişsse veli böyle bir yazı yazabiliyor ama ince motor becerisi gelişmeiş diye 1.sınıfa başlayamayan öğrenci duymamıştım ilginçmiş gerçekten !

hocam çocukların ram a falan gittiği yok,veli anasınıfına gitsin istiyor,artık nasıl anlamaış inanın bende bilemiyorum!öğrenci sayım 30 a yakın 1.sınıf öğretmeni de öğrenci sayısı fazla diye bana göndermek istiyor!benim merak ettiğim velinin dilekçesi üzerine ben çocukların ram a gönderilmesini mi istemeliyim yetersizliğe karar veren bir merci yok mu?sırf dilekçe yazıyorlar diye kayıtları yapılabilir mi anasınıfına o öğrencilerin?bu kadar basit olmamalı öyle değil mi:(?

hocam  çocukların ram a falan gittiği yok,veli anasınıfına gitsin istiyor,artık nasıl anlamış yetersiz olduğunu inanın bende bilemiyorum!ki çocuklardan biri çok normal görünüyor ,özllikle utangaç olduğunu belirtmişti veli sadece.öğrenci sayım 30 a yakın 1.sınıf öğretmeni de öğrenci sayısı fazla diye bana göndermek istiyor!benim merak ettiğim velinin dilekçesi üzerine  ben çocukların ram a gönderilmesini mi istemeliyim yetersizliğe karar veren bir merci yok mu?sırf dilekçe yazıyorlar diye kayıtları yapılabilir mi anasınıfına o öğrencilerin?bu kadar basit olmamalı öyle değil mi:(?

cevabını kimsenin bilmediği bir soru mu?

öyle bir durum bendede var hocam gecenlerde daha okulun ilk acıldığı sıralarda 1. sınıf öğretmenimiz aynı seyi bana söyledi öğrenci yetersiz falan dedi ama hiç çabalamadan nasıl karar verdi böyle bir şeye anlamıyorum sanırım niyeti sınıfını biraz olsun rahatlatmak diye düşünüyorum..

benim sınıfımda da var 2005 kasım doğumlubir öğrenci.ilkokuldan kaydı silinip anasınıfına yapılacak.fiziken büyümeyen çocuklar anasınıfına yönlendirilecek kayıt döneminde miili eğitim bu yönde açıklama yaptı

peki çocuğun psikomotor becerisini ölçmek için ne yapabiliriz ilk etapta?1. sınıf öğretmeni 10 kadar öğrencinin anasınıfına gelmesini istiyor gelişemediklerini gerekçe göstererek.asıl sebep öğrenci sayısının fazla olması.bu durmla ilgili prosedür nasıldır?

Bulunduğunuz il milli eğitimde anasınıfı bölüm başkanlığı var.
Durumu oraya şahsen giderek konuşmanızı öneririm.
Verdikleri cevaplara ilgili yasal metni de eklemelerini sağlayınız. (okula göstermem gerekli vb diyerek)

yaş itibariyle 1.sınıf öğrencisi olan birkaç öğrencinin velisi idareye çocuklarının yetersiz olduklarını ve bu nedenle anasınıfına devam etmelerini bildiren bir dilekçe vermiş.çocuklardan bir tanesini gördüm ince motor beerilerinde yetersiz olduğunu düşünmüyorum.benim sorum sadece velinin dilekçesiyle 1.sınıf öğrencisinin kaydı anasınıfına yapılabilir mi?çocuğun yetersiz olduğuna dair bir rapor alınması gerkmiyor mu?

ayrıca 1.sınıf öğrencisi kalem tutma becerisi yok diye anasınıfına geri gönderilir mi?sınıf öğretmeni çocuk için 1 seneye mal olan bu kararı rapor olmadan nasıl tek başına verebiliyor?bu nasıl saçma bir uygulama,bütün problemli öğrencileri bu şekilde anasnıfına göndermek??

Iyno ,ne yazık ki okul öncesi yönetmeliğinde bulunan bu maddeye dayanarak bu kayıtlar yapılıyor.
"e) (DeğiĢik:06/09/2008-26989 s.R.G) Ġlköğretim kurumlarının birinci sınıfına kayıt hakkı kazanmış olmakla birlikte fiziksel olarak yeterli gelişim sağlayamamış çocuklar, velisinin yazılı isteği üzerine okul öncesi eğitim kurumlarına kaydedilebilir."
gelişimini sadece veli belirliyor.velilerden çoğu bu gelişim düzeyini kelimesini bahane ederek bir yaş daha büyüsün daha başarılı olur ilköğretimde mantığındalar.velinin isteği üzerine bir uzmanın değerlendirmesinde bir rapor dahilinde karar alınmalı.ama veli kafasına göre çok rahat hareket ediyor.tabi bu durum çocuğu etkiliyor.arkadaşları bir üst sınıftayken kendisinin yetersiz olduğundan bir alt sınıfta olduğunun çok farkında oluyorlar ve bu durum çocuğu olumsuz etkiliyor.gerçekten bir gelişim sorunu yoksa çocukta anasınıfında yapılan etkinlikler çocuğa basit geliyor okula karşı isteksizlikte başlıyor.Veliye izah etmek çok zor durumu.belki bu maddeye ramdan bir uzmanın raporu dahilinde gibi bir değişiklik yapılırsa daha farklı olur diye düşünüyorum.

Değerli hocam, bi dilekçe ile onu vermeleri mümkün değil. Okul müdürü de hata yapmış oluyor. bir sürü prosedürü var bunun. Yetersiz olduğuna dair öncelikle 1. sınıf möğretmeni bi form dolduracak Onu RAM a gönderecek. RAM'DAN (Rehberlik Araştırma Merkezi) Özel Eğitim Uzmanı gelcek ve ona birkaç test uygulayacak, Çıkan rapor sonuçlarına göre o çocuk Kaynaştırma eğitimine tabii tutulacak.... Müdürünüz yanlış yamış. sizde kendinizi garantiye alın....

Değerli hocam, bi dilekçe ile onu vermeleri mümkün değil. Okul müdürü de hata yapmış oluyor. bir sürü prosedürü var bunun. Yetersiz olduğuna dair öncelikle 1. sınıf möğretmeni bi form dolduracak Onu RAM a gönderecek. RAM'DAN (Rehberlik Araştırma Merkezi) Özel Eğitim Uzmanı gelcek ve ona birkaç test uygulayacak, Çıkan rapor sonuçlarına göre o çocuk Kaynaştırma eğitimine tabii tutulacak.... Müdürünüz yanlış yamış. sizde kendinizi garantiye alın....

sayın kılavuz, iyi yazmışsın hoş yazmışsın da....ayrıca aynı düşünceyi paylaşıyorum bu kadar kolay olmamalı 1.sınıftan anasınıfına öğrenci göndermek...Bir bilimsel değerlendirmeden sonra gerekli görülürse olmalı bu.biz okul öncesi yönetmeliğine göre çalışabiliyoruz.... okul öncesi yönetmeliğinde bulunan bu madde:
"e) (DeğiĢik:06/09/2008-26989 s.R.G) İlköğretim kurumlarının birinci sınıfına kayıt hakkı kazanmış olmakla birlikte fiziksel olarak yeterli gelişim sağlayamamış çocuklar, velisinin yazılı isteği üzerine okul öncesi eğitim kurumlarına kaydedilebilir." bu maddeye ek getirilerek düzelebilir bu durum.bu madde çok esnek çok kolay kullanılabilir bir özellikte.hocama tavsiyen iyi ama ıyno'yu yönetimle karşı karşıya bırakabilir.ayrıca tavsiyenize uysa bile bu madde değişmedikçe biz öğretmenler bu konuda pek hak iddia etmemiz çok zor...Ama yönetmelikte bu konuyla ilgili hakkımızı aramaya dayanacağımız bahsettiğim özellikte bir madde varsa gözden kaçırdığım ayrıca paylaşırsanız sevinirim...

Hoşgeldin!

Sitemize hoşgeldiniz, avantajlardan yararlanmak için kayıt olabilirsiniz.

Kayıt Ol!

23 Yıldır Sizlerle

23 yıldır sizlerleyiz. Türkiye'nin ilk okul öncesi eğitim platformu
Geri