1 hazİranda sÖzleŞmelİden kadroluya atananlarin dİkkatİne

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan filizsivas
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Okuma süresi: 1:35
Puanları 0
Solutions 0
Tepki Skoru
0
@filizsivas
1 HAZİRAN’DA KADROLU OLAN SÖZLEŞMELİ ÖĞRETMENLER DİKKAT!

1 Haziran 2011 tarihi itibariyle Bakanlık tarafından 30.000 kadrolu öğretmen ataması gerçekleştirilmiştir. Kadroya geçen bu öğretmenlerin çok büyük bir kısmını da 657 sayılı Yasanın 4/b maddesi kapsamında görev yapmakta iken kadroya geçenler teşkil etmektedir.
Bugün yürürlüğe giren kararnamede 4 Haziran 2011 tarihi itibariyle sözleşmeli personel kadrolarında çalışmakta olanların, otuz gün içinde memuriyet kadrolarına geçirilmek üzere kurumlarına yazılı olarak müracaat edecekleri ve başvuru yapanların çalıştıkları yerlere atanmasının kurumlarınca altmış gün içinde yapılacağı belirtilmiştir.

1 Haziran’da sözleşmeli öğretmen iken kadrolu öğretmenliğe atananların sözleşmeleri 1 Eylül tarihi itibariyle feshedileceğinden, bu tarihe kadar sözleşmeli öğretmenlik statüleri devam edecektir. 1 Haziranda kadroya geçen ve atandıkları yere gitmek isteyen sözleşmeli öğretmenler açısından bir çekince bulunmamaktadır. Ancak 1 Haziran tarihinde kadroya geçirilen ve yer değiştirmek istemeyen sözleşmeli öğretmenlere; talepleri doğrultusunda, bulundukları kurumlarda kadrolu olarak, yayımlanan kararname kapsamında görev yapma imkanı verilmesi ve bu şekilde boşalacak olan kadrolara da ivedilikle yeniden ilk atama yoluyla kadrolu öğretmen alımı yapılması hususunda Bakanlığa resmi bir başvuruda bulunduk
1 HAZİRANDA SÖZLEŞMELİDEN KADROLUYA ATANAN ARKADAŞLAR BİZLERDE KHK İLE KENDİ OKULUMUZDA KALMAK İÇİN SESİMİZİ ÇIKARALIM YOKSA ATANDIĞIMIZ OKULLARDA 1 SENE ÇALIŞARAK ASİL MEMUR OLACAĞIZ EŞ DURUMU 1.5 SENE UZAYACAK BU HAKSIZLIĞA KARŞI SESİMİZİ ÇIKARALIM

etekler tutuştu... kim dedi size tercih yapın diye :) atama yapılacağını biliyordu cümle alem siz nerdeydiniz o zaman? :D

sözleşmelilerin kadroya geçme hayali kaç yıldır var nası inanıp tercih yapmayacaktık soruyorum size

arkadaşlr ben sonuna kadar sizleyim madem atama olacaktı neden bizlerle kadrolu alanları doldurdulr yeni atanacaklr yerleşseydi.Bu durumu bence düzeltmelri gerkli acillll

arkadaşlr ben sonuna kadar sizleyim madem atama olacaktı neden bizlerle kadrolu alanları doldurdulr yeni atanacaklr yerleşseydi.Bu durumu bence düzeltmelri gerkli acillll
arkadaşlar bencil düşünmeyin sonuçta ortada bir mağduriyet var eğer bizlere söylenseydi zaten biz tercih yapmazdık bizim tercih ettiğimiz kurumlara başka arkadaşlarımız atanırdı atamada 2 gün sonra bütün sözleşmeliler kadroya alındı kesinlikle sizler yorum yapmayın hakkınız yok biraz empati kurun binlerce insan yerinden yurdundan olacak bizlerede kendi kurumumuzda kalma hakkı verilecek şimdiden bütün sendikalar mebe resmi yazı gönderdiler biz kendi kurumumuzu seçtiğimiz zaman atanamayan arkadaşlar temmuzda kadrolu olarak atanacak

etekler tutuştu... kim dedi size tercih yapın diye :) atama yapılacağını biliyordu cümle alem siz nerdeydiniz o zaman? :D

arkadaşlar bencil düşünmeyin sonuçta ortada bir mağduriyet var eğer bizlere söylenseydi zaten biz tercih yapmazdık bizim tercih ettiğimiz kurumlara başka arkadaşlarımız atanırdı atamada 2 gün sonra bütün sözleşmeliler kadroya alındı kesinlikle sizler yorum yapmayın hakkınız yok biraz empati kurun binlerce insan yerinden yurdundan olacak bizlerede kendi kurumumuzda kalma hakkı verilecek şimdiden bütün sendikalar mebe resmi yazı gönderdiler biz kendi kurumumuzu seçtiğimiz zaman atanamayan arkadaşlar temmuzda kadrolu olarak atanacak

hakannezo rumuzlu arkadaş kusura bakma yanlışlıkla senin yazdıklarına alıntı yapmışım

meraba bende sözleşmeliden kadrolu atandım ama şu an çalıştığım yerde kalmak istiyorum ne yapmamız lazım

Arkadaşlarım biraz da şükretmek lazım, herşeyin en iyisini hemen beklemek olmaz ki. .kadrolu atandığınıza sevinin işte biraz başkalarını da düşünün. benim memleketim izmir olmasına rağmen güneydoğuda 10 yıldır kadrolu çalışıyorum,eşimin ve benim kendi isteğimizle.Bu atama olayına kendim için sevinmiyorum ki. Şimdi siz atandığınız okullara gitmezseniz yerinizde kadroya geçerseniz sizin yerleriniz boşalmayacak ve dolayısıyla sözleşmeli atanma şansları olmayacak :/ ( ki sözleşmeli alırlarsa bir umut )

Şimdi sizin yerinizde olmayı isteyen kaç bin kişi var biliyor musunuz? Sadece bizim bölüm için değil diğer bölümler için de söylüyorum, insanlar herşeyini feda ediyorlar sırf atanalım,bir işimiz olsun emeklerimiz boşa gitmesin diye. Ayrıca verilen hak geri alınmaz. bunu anasayada öğrenmişsinizdir.Siz kadrolu olarak 1 haziran da atandınız size bu hak verildi, nerelere atandığınız da belli. Size diyecekler ki atandığınız okula göreve 1 eylülden itibaren başlayın. yok gitmiyorum mu diyeceksiniz :)
Bence atanmışsınızz bol bol sevinin, şunun surasında 1 yıl stajyer öğrt. olacaksınız sonra özür grubundan tayin isteyin.çok zor değil...HERKESE HAYIRLI OLSUN ;)

başbakan tgrt haberde katıldığı proğramda 2011 yılında kadrolu 40 bin öğretmen alacaktık bunun 30 binini haziran ayında aldık yalnız 30 bin atananların 14275 tanesi sözleşmeliydi çıkartılan kanun hükmünde karaname ile biz sözleşmelileri kadroya aldığımızdan dolayı bir hukuki boyutu doğurdu bu bakanlıklar tarafından görüşüldü onların da yararlanması gerektiği konusunda bir karara varıldı 1 haziran da atanan sözleşmeli öğretmenlerden isteyen kendi okulunda isteyen atandığı okulda göreve başlayacak kendi okullarını tercih eden sözleşmeli öğretmenlerinin yerine belki ağustosda 10 bin öğretmen daha atanarak toplamda 24275 öğretmen atayacağız dedi.
BAŞBAKANIN SÖZLERİ 1 HAZİRANDA ATANAN ÖĞRETMENLERDE KHK İLE KENDİ OKULLARINDA KALABİLECEK İSTEYEN DE ATANDIĞI OKUL DA ÇALIŞTIKLARI OKULLARDA SÖZLEŞMESİNİ FESHEDEREK 1 EYLÜL DE GÖREVE BAŞLAYACAK.

İnŞallah bugÜn meb bu konuyla İlgİlİ resmİ bİr yazi yayinlarda rahatlariz

etekler tutuştu gibi dalga geçici bi tavırdan sonra sanırım bugün açıklanan karar kusura bakmayın ama deyimlerimize sığınarak söylüyorum..
"size kapak oldu hoca'm" ;)

Hoşgeldin!

Sitemize hoşgeldiniz, avantajlardan yararlanmak için kayıt olabilirsiniz.

Kayıt Ol!

23 Yıldır Sizlerle

23 yıldır sizlerleyiz. Türkiye'nin ilk okul öncesi eğitim platformu
Geri