Okulun ilk günleri ne yapıyorsunuz ?

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan gulsah
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Okuma süresi: 0:15
aslında şimdiden kafaya takmamanız lazım arkadaşlar.rahat olun.beni sadece ailelerin içerde olması rahatsız eder ilk günlerde.ben genelde 10 - 15 dk içerde tutar sonra velilere bizlere camdan seyretmeleri için dışarı yollarım.halbuki camı da kapalı tutarım.çünkü çocuk anneyi babayı gördükçe ağlamayacağı varsada ağlar gitmek ister. hemen çok basit bir kaç cümleyle kendinizi tanıtıp isminlerini söyletebilirsiniz.sonrada basit bir oyunla işe başlayabilirsiniz.ilk hafta planı unutun önce çocuklar size siz çocuklara alışın zaten ilk günler 1-2 saat kalıyorlar sınıfta.ama önemli olan heyecan yapmadan rahat olun . gerisi kolay en az onlarda sizin kadar heyacanlı ve sizde bir kusur aramayacaklar sizi merakla bekleyeceklerdir :) şimdiden bol şanslar benimde 4.yılım :)

bende pazartesi göreve başlıyacağım inşallah ilk defa ve ne yapacağımı bilmiyorum tecrübeli hocalarımdan yardım istiyorum

Hocam nasıl yani velilerde mi öğrencilerle sınıfta duracaklar anlayamadım ben. Öyleyse daha daha zor olur işiniz. Bizim okulun da sizin gibi sınıflarımız hazır değil yeni binaya taşındık ve yetişmedi. Haklısınız düzen bozuk olunca zor olacak. Bende kalabalık öğrenci tecrübesi var çok şükür ama aynı zamanda fobi de oluştu gerçi ya:)Zorluk oluyor çünkü.
Mesela ilk gün az saat daha sonra arttırarak okulda kalabilirler. Çevreyi ve okulu gezdirebilirsiniz. Halka oyunlarına ilgi gösterirler top atarak isim söyleme, ilk öğrettiğim oyunlardan bazıları deve -cüce, benim bir bebeğim var sonunda birbirlerine sarıldıkları için kaynaşıyorlar, Bir gün okula giderken hep beraber sınıfın ortasında hareketleri ile. Senin adın nedir söyle bize şarkılı oyun. Halka yapılır ilk önce öğretmen halkanın ortasına gelir benim adım Cemile senin adın nedir söyle bize derken bir öğrenciyi işaret eder ve o öğrenci ortaya gelir böyle devam eder. Lideri takip et oyunu ya da ayna oyunu oynatılabilir.Çürük yumurta oyunu da ilk günler için zevkli oluyor. Aklıma gelenler hocam. Kolay gelsin:)

hocam çürük yumurta vb oyunların nasıl oynandığını yazar mısınız bende bu yıl yeni başlayacağım teşekkürler

arkadaşlar malumunuz anasınıfının en zor günleri ilk günleridir. Bu konuda tecrübelerimizi veya yeni fikirlerimizi
burda paylaşalım diyorum ne dersiniz?

Ben her sene sınıfta 40-50 tane balon şişirip hazırlıyorum. Ve çocukların olumlu her davranışında 2-3tane balon patlatarak ödüllendiriyorum. Buna bayılıyorlar. ortaya üçtane beyaz fon kartonunu birleştirip beraber karalıyoruz.. kuralsız düzensiz içlerinden geldigi gibi karalıyorlar kendilerini istedikleri gibi ifade edebileceklerini mesajını alıyorlar..

sizler ne yapıyorsunuz ?

bazı çocuklar balon patlatma durumunda feci korkabiliyorlar aman dikkat bırakın ilk günü yıl sonuna doğru balon patlatma oyunu oynadık çok korkanlar oldu

ben palyaçoluk yapıyorum. onların fobilerini kırmak ve okula alıştırmak için iyi oluyor. şekilden şekile giriyorum. hep birlikte eğleniyoruz.

haklısınız hocam yapmadığımız şebeklik kalmıyo bende nasrettin hoca kostümü vardı kavuğu cüppesi felan onu giymiştim bende çocuklarımla ilk tanıştığım gün parmaklarına kalemle gülen yüz çizip parmak kuklası gibi yapmıştım sohbet etmiştim

İlkilk Hocam; Çürük yumurta oyununu ekledim oyun bölümüne:)

Arkadaşlar benimde 2 yılım ama kasım da atamam olduğu için ben gittiğimde bütün çocuklar okula alışmıştı bana alışma gibi bir sorunları da olmamıştı.Ama bu sene baştan başlıycam ve 2 yılım olmasına rağmen ilk kez ilk gün olayını yaşayacağım.Bazı arkadaşlar velilerle toplantı yaparım demişler ama bu arada çocukların toplantıyı biraz karıştırıcağını düşünüyorum 2. hafta toplantı yapmayı düşünüyorum ama bir taraftanda ilk başta yapıyim toplantıyı diyorum çünkü düşünsenize veliyle tanışıyosunuz siz gelmeyin içeri biraz zor bi durum olur karar veremedim hala

forumumuzun oyunlar bölümünde çok güzel tanışma oyunları var tavsiye ederim.minik hediyeler (çıkartma,şeker vs)onların hoşuna gidiyor.çeşitli dans müziklerini de elinizde bulundurmakta fayda var.aklıma geldikçe yazmaya devam ederim şimdilik bu kadar umarım işinize yarar

teşekkürler hocam..:)

hocam gayet rahat olun usta öğretici olmanız okulda sizi rahatsız etmeyecektir..

Arkadaşlar valla okulun ilk günleri hep zor oluyor.Benim 8. yılım olacak,bu yıl daha da zor çünkü hiç seminer dönemi yok.Hazırlık falan yapamıyoruz,öğrenciler de bizimle birlikte aynı gün okulda olacaklar.Sınıf hazır değil,temizlik yapılmadan öğrenciler alınmaz sınıfa.Ben veliler ve öğrencilerle kısa bir tanışma toplantısı yapıp göndermeyi düşünüyorum.Çoğu arkadaşı da aynı fikirde.Yeni eğitim öğretim yılımız hayırlı olsun inşallah hepimiz başarılı bir yıl geçiririz.

slm arkadaşlar foruma yenı katıldım...bende bu yıl ılk defa 3 yaş grubunu üstlendim..ama yaşları itibarıyla çok zorlanıcağımı (özellikle ilk günler) düşünüyorum...ılk gunler nasıl yaklaşmalıyım,nasıl dawranmalıyım ve neler yapmalıyım hiç bılmıyorum..inşallah faydalı bılgıler öğrenıcem burdan..

oyunlar bölümünde çok ilginç oyunlar var ben seçtim bile.yaka kartı mutlaka yaparım bir kukla oynu bulup onu hazırlıycam ilk gün değil ama sonraki günlerde yüz boyama yapıcam.

e tabi çikolatasız olmaz.mutlaka hazır ederim.

kostüm giyecek arkadaşlar bazı çocukalr kostümlerden korkuyor dikkate alın ilk günden daha fazla korkmasınlar

sınıfa girdiğiniz an o heyecan hali biticektir kendinize güvenin yeter.

Bende Usta ÖĞretİcİyİm Ama Atamalar Daha Bellİ DeĞİl Ne Zaman Bellİ Olacak

Bende Usta ÖĞretİcİyİm Ama Atamalar Daha Bellİ DeĞİl Ne Zaman Bellİ Olacak Acaba
Bİlgİnİz Varmi Acaba

Hoşgeldin!

Sitemize hoşgeldiniz, avantajlardan yararlanmak için kayıt olabilirsiniz.

Kayıt Ol!

23 Yıldır Sizlerle

23 yıldır sizlerleyiz. Türkiye'nin ilk okul öncesi eğitim platformu
Geri