Merhabalar Okul Öncesi Forum Resmi Web Sitesi 'Biz BÜYÜK Bir Aileyiz'

Foruma ücretsiz kayıt olarak mesaj gönderebilir, yeni konular oluşturabilir ve diğer üyeler ile etkileşim içine olabilirsiniz.

Zorunlu Okulöncesi Eğitimine Hiç Bir Yönden Hazır Değiliz

Tepki Skoru
0
Arkadaşlar siz neler düşünüyorsunuz?Sizce hazırmıyız? Her geçen gün bir kanun çıkıyor ve bu kanunlar çözüm getiren değil zaman geçirici ve kesinlikle başarı beklenemeyecek bir durum.Zorunlu eğitim gelecek ama öğretmen almıyor.Ya bu nasıl bir durum lisans mezunu bir çok öğretmen dururken herhangi lise mezunu öğretmen yapılacak diyecek bir şey bulamıyorum.

Tepki Skoru
0
bence bu süreç için hazırlıklar yetersiz eğer gelecek yıl uygulanırsa, öğretmenler ve öğrenciler çok büyük bi karmaşanın içinde olucak , en azından 3-5 yıl kademeli geçiş olmalı...

Tepki Skoru
0
arkadaşlar ben pilot illerin birisinde görev yapıyorum ve bu konuyla ilgili hiç bir çalışma başlatılmadı.
sadece alan btaramaları yapıldı. bu konu sadece il ve ilçelerde uygulanabilir
köylerde çok zor
zaten alan taraması yapıldığındada bölgeler çakışıyor
objektif bir tarama yapılamıyor
buda türkiyede okul öncesi eğitim kurumlarına devam eden öğrenci sayısında müthiş bir artma söz konusu oluyor
türkiyede 100/35 diyorlar ama 20 bile yoktur tahminim
herkese saygılar

Tepki Skoru
0
.neden bız usta ogretıyız neden ınsanları lıse mezunu dıye gruplandırıyorsunuz. sonucta ben lıse mezunu olmasamda arkadaaslarımda bu gorevı en ıı sekıle yaptıgına ınanıyorum

Tepki Skoru
0
çok büyük kargaşa olacak sınıflar yetersiz zaten. Öğretman alımında lisans mezunlarına öncelik tanınmalı

Tepki Skoru
0
.neden bız usta ogretıyız neden ınsanları lıse mezunu dıye gruplandırıyorsunuz. sonucta ben lıse mezunu olmasamda arkadaaslarımda bu gorevı en ıı sekıle yaptıgına ınanıyorum
Arkadaşım bende inanıyorum iyi öğretmenlik yapanlar vardır ama sonuçta gruplandırma değil sonuçta okuduğumuz yıl göz önünde tabiki bulundurulacak bu herkesin en doğal hakkı.İlginç olan mezun öğretmenler dururken farklı yollarla öğretmen alımını kesinlikle desteklemiyorum.Öncelik tabiki lisans olmalı.

Tepki Skoru
0
hazır degiliz derken ülke gerceklerini de göz önünde bulundurmalıyız bence... maalesef bu ülkede bir uygulamanın hazırlıkları önceden yapılmaz. önce uygulamaya gecilir sonra adım adım eksikler giderilir:(
o yüzden hersey hazır olsun da zorunlu olsun diye beklersek cok bekleriz. ben bu yüzden bu zorunluğun gelmes i taraftarıyım. evet öğretmenler çok yorulacak belki oyuncagı olmayan bir sınıfa, belki boş b,r odaya ögretmen olarak gidecekler işte bu noktada ülkemiz için cocuklarımız için biraz kendimizden feragat etmemiz gerekecek. oyuncagımızı kendimiz yaparız, istersek her türlü malzemeyi eğitim materyaline cevirebilirz. eksilerimizn giderilmesi için gerekli yerlere baskı yaparız.. biz istersek yaparız yaa.. yapanlar var. tüm eksikleri giderip harikalar yaratanlar var. sabırlı ve kararlı olmak biraz inatcı olmak ve hersey hazırlansın da, biz bi yere gelelim diye beklemek lazım. bu hazırlık sürecine bence bizde katkıda bulunmalıyız.

Tepki Skoru
0
Bence iyi oldu. bende lise mezunuyum. bu sene 325 le açıköğretime girdim.
tabiki ünv mezunlarına öncelik verilmeli. lise okumak artık hiç bi yere yetmiyor. öze4l anaokullarına bile. inşallah kpss geçerde bi yere yerleşirim. şimdilik 32 ili kapsıyor ama 2013 de tüm türkiyede, yani ben mezun olduğumda:) herkese bol şanslar......

Tepki Skoru
0
hazır mıyız bilmem ama ben korkuyorum açıkcası daha yeni kazandım bu bölümü rehber öğretmen ataması var dedi ama işte belli olmuyo belki zorunlu hale gelirse atamalar artar

Tepki Skoru
0
Arkadaşım bende inanıyorum iyi öğretmenlik yapanlar vardır ama sonuçta gruplandırma değil sonuçta okuduğumuz yıl göz önünde tabiki bulundurulacak bu herkesin en doğal hakkı.İlginç olan mezun öğretmenler dururken farklı yollarla öğretmen alımını kesinlikle desteklemiyorum.Öncelik tabiki lisans olmalı.
kesinlikle katılıyorum gruplandırma olur mu ya o kadar yıl oku aynı katagoriye alın bence saçmalık

Tepki Skoru
0
bence ilk yanlış 32tane pilot il olması. bence pilot il sayısı az olmalı idi ve o illerde baştan savma değil detaylı bir hazırlıktan geçmeli idi.az ve öz ile başlanmalı yıllar geçtikçe çoğaltılmalı en sonunda da tüm ülke genelinde olmalıydı.
lise mezunlarına gelince. elbette lisans mezunu çoğu arkadaşımdan güzel yapan kişiler vardır. ama son senemde gittiğim stajda lise öğrencileri ile olduk. inanın hiç bir etkinliklerini göremedim. bilgilerinin olmadığını gözümle gördüm ( bunu genellemek elbette yanlış olur , bu dediğim 4 kız hiç bir şey bilmiyordu ) . üniversite mezunlarına öncelik vermek bence daha makul. sonuçta boşa geçmedi o fazladan 4 sene...

Tepki Skoru
0
merhaba arkadaşlar.bende pilot il kapsamındayım.öğrenci sayısı geçen yık 40 dı bu yıl 80:i geçmiş ikili eğitim dışında harhangi bir değişiklik yok bence öğretmendm öğretmenim şartların olgunlaşmasını beklersek daha çok bekletirler bence gayet güzel oldu.bizim ülkemizde zorla olmazsa hiç olmaz

Tepki Skoru
0
arkadaşlar bencede hazır değiliz her yönden zayıfız ve zannetmiyorum ki kadrolarda artsın ben sözleşmeliyim kadrolu olmak bile zorlaştı allah yardımcımız olsun:::::::::::::::::::::::)

Tepki Skoru
0
ayrıca arkadaşlar şu an zorunlu die bi kanun yok sadece kağıt üzerinde anayasada hiç bişi yok sadece zorunlu 8 yıllık eğitim var anayasada bunun girmeside epey zaman alır bence

Tepki Skoru
0
arkadaşlar ben bu gruba ilk defa yazı yazıorum ve bu sene mezun oldum bi çok insan kadar tecrübem yok ama yazılanları okudum!lise veya üniversite mezunu diye ayırmak belki yanlış gibi görünebiliyor ama ben 4 sene üniversite okumuşum kalkıp beni atamiosa benim yapılanlara karşı çıkma hakkım olduğunu düşünüyorum ki karşıda çıkamıyoruz!
benim asıl buraya yazma amacım sizden fikir almak!bu yıl atamaları 15 eylülde yapacaklarmış:(ben kpss den 73 aldım.özel bir okulla sözleşme yapacam fakat 1 eylüle kadar sözleşmeyi yapmazsam bidaha yapmayız diyorlar birçok insanda bu kpss puanınla atanırsın diyor iki arada bir derede kaldım kpss atamalrını beklersem ve atanamazsam işsiz kalcam ve ben çalışmak zorundaym!ne yapcam bilemiorum sizden fikirlerinizi bekliorummmm

Tepki Skoru
0
2002 yılında ya-pa nın kıbrısta düzenlediği bir sempozyuma katılmıştım.ilk o zaman okul öncesi eğitimin zorunlu olacağını duymuştum.avrupa birliğine dahil olmak için devlet mecbur bırakılmış.8 yıldır özel sektörde çalışıyorum.ve şimdi devlet bizi mecbur bırakıyor.asla usta öğreticiliğe başvurmayacağım.bundan sonra ipler bizim elimizde arkadaşlar.

Tepki Skoru
0
hiç korkmayın eğer doğu ve güneydoğu istemiyorsanız özelle anlaşın.ama bu puanla doğuda kadrolu olma imkanınız yüksek.şartlarınız ve siz doğuda çalışmak için uygunsanız başvurun.özelde 8 yıl çalıştım direk sömürü.devlette 5 saat karşılığı özelde bütün gün ve gecelerin direk özel okula bağlı.bende doğuya kadrolu yerleşin zaman çabuk geçiyor.

Tepki Skoru
0
okul öncesi eğitimi zsorunlu yaptılar olan öğretmenlere oldu.bir iş yapacaklarsa önce altyapı oluşturulmalıydı.anaokulunda görev yapıyorum bütün sınıflar 25 in üstünde ve benimde 28 öğrencim var.gelde eğitim ver

Giriş yap

Okul Öncesi Forum TV

000
Gün
00
Saat
00
Dakika
00
Saniye
Canlı yayına kalan süre.

18 Yıldır Sizlerle