Merhabalar Okul Öncesi Forum Resmi Web Sitesi 'Biz BÜYÜK Bir Aileyiz'

Foruma ücretsiz kayıt olarak mesaj gönderebilir, yeni konular oluşturabilir ve diğer üyeler ile etkileşim içine olabilirsiniz.

Zorunlu eğitim 32 ilde 9 yıl oldu

Tepki Skoru
0
Nimet Çubukçu MEB bakanı olur olmaz projelerini hayata geçirdi. 32 ilde artık zorunlu eğitim 9 yıl oldu. İşte o iller;

Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu, 2009- 2010 eğitim döneminden itibaren 32 pilot ilde uygulanacak, okul öncesi eğitim çağına gelen çocukların zorunlu eğitime alınması projesini, hızlandırdı.

ANA OKULLARI ZORUNLU OLDU

Çubukçu, pilot illerin vali ve milli eğitim müdürlerini, yarın değerlendirme toplantısı için Ankara’ya çağırdı. Türkiye genelinde okul öncesi eğitimi zorunlu hale getirmenin hedeflendiği projeye göre, zorunlu eğitim sistemi şöyle işleyecek: "Zorunlu ana okulu projesi ile 8 derslikli okullarda ana sınıfı açılacak. Ana okullarında ikili öğretime geçilecek ve kapatılan köy okulları, ana okulu olarak değerlendirilmek üzere tekrar açılacak.

ÇOCUKLAR 5 YAŞINDA OKULA BAŞLAYACAK

Zorunlu okul öncesi eğitimin uygulanacağı illerde, çocuklar toplam 60 ay eğitilecek ve 9 okul yıllık mecburi eğitime geçiş yapacak. Böylece çocukların okula başlama yaşı beşe çekilecek. Proje belirlenen pilot illerde başarıyla sonuçlandıktan sonra da Türkiye genelinde artık okul öncesi eğitim zorunlu hale gelecek."

ZORUNLU EĞİTİMİN 9 YIL OLDUĞU 32 İL

MEB'in belirlediği ve 2009-2010 eğitim-öğretim yılından itibaren 5 yaş grubunda okul öncesi eğitimin zorunlu olmasının planlandığı 32 il şöyle:

“Amasya, Nevşehir, Çanakkale, Bilecik, Edirne, Karabük, Ardahan, Gümüşhane, Trabzon, Yalova, Karaman, Tunceli, Kilis, Bolu, Kırıkkale, Bayburt, Burdur, Kırklareli, Muğla, Düzce, Bartın, Artvin, Çankırı, Kütahya, Rize, Isparta, Kırşehir, Giresun, Uşak, Eskişehir, Sinop ve Samsun.”

Tepki Skoru
0
paylaşımınız için teşekkürler.ama bi çelişki söz konusu okulöncesi eğitim zorunlu kapsama girdği zaman okula başlama 6 mı olck yoksa 5 mi? eğer 5 olursa 9 yıl değilde 10 yıl kesintisiz eğitim olur.

Tepki Skoru
0
Remzi inanlı açıkladı;lise mez. usta öğrt. çalışrılmayacak. çubukçu da OÖÖ kontenjanı artacak dedi.Sizce puanlar kaça düşer?

Tepki Skoru
1
70 civarında olur yine.altına düşmez bence.

Tepki Skoru
0
valla bence düşer bu sene 72ye kadar düştü alımın az olmasına rağmen ben sözleşmeli atandım insallah yeni dönemde kadrolu olarak işe başlarım
sanırım bize 2000-3000 arası bir kadro verirler inşallah

Tepki Skoru
0
bence de düşer. geçen yıl toplam 1000 kişi alınırken taban 70 idi. şimdi 3000 kişi alınsa 65e düşer...?? (inşallah)

Tepki Skoru
0
Remzi İnanlı yı dinlemedim ama lise mezunlarının çalışmayacağı kesinleştiyse MEB çok sıkışacak..geçen yıl görevlendirilen usta öğreticilerin yaklaşık 6 bini lise mezunuydu diye hatırlıyorum..bi de zorunlu eğitim kapsamında olan illerde çoğu okulun anasınıflarının çift öğretime geçeceğini..hatta bazı liselerin bile boş derslikleri varsa kullanılacağını duymuştum..maliyeden ek ödenek isterlerse rekor düzeyde alım olur..ya da ücretli öğretmenlikle kapatmaya çalışırlar..

Tepki Skoru
0
bu kadar sınıfa kadro açamayacaklarına göre sanırım yine buyuk bi bölümünü ücretli lisans mezunlarıyla kapatmaya çalışacaklar. ama yıne de kontenjanda artış olması muhakkak..

Tepki Skoru
0
bu kadar sınıfa kadro açamayacaklarına göre sanırım yine buyuk bi bölümünü ücretli lisans mezunlarıyla kapatmaya çalışacaklar. ama yıne de kontenjanda artış olması muhakkak..
ücretliyi sözleşmeli statüsüne alsalar.diğerlerini de kadrolu alsalar sorun çözülebilir.

Tepki Skoru
0
Arkadaşlar zorunlu iller bunlar değil mi? nSanki içinde Denizli de vardı.

Giriş yap

Okul Öncesi Forum TV

000
Gün
00
Saat
00
Dakika
00
Saniye
Canlı yayına kalan süre.

18 Yıldır Sizlerle