Merhabalar Okul Öncesi Forum Resmi Web Sitesi 'Biz BÜYÜK Bir Aileyiz'

Foruma ücretsiz kayıt olarak mesaj gönderebilir, yeni konular oluşturabilir ve diğer üyeler ile etkileşim içine olabilirsiniz.

Yurtdışında Öğretmen Olmak

Tepki Skoru
0
Arkadaşlar yurtdışında öğretmenlik yapmanın koşulları hakkında beni bilgilendirirseniz  sevinirim. Teşekkürler!:)

Tepki Skoru
0
Teşekkür ederim. Bir de ben M.E.B'e bağlı bir okulda en az 5 sene çalışma gerekliliğini duydum doğru mu? TOEFL'dan sertifika almak şart mı?

Tepki Skoru
0
arkadaşım benim babam fransada 5 sene görev yaptı..biz döneli 7 sene oldu...o zamanlar dil bilmesi zorunlu değildi ama şimdi zorunluymuş...yazılı ve sözlü mülakatlara girilio..ben de duydum burda 5 sene görev yapılması gerektğni..bn kesnlikle düşnyrm gitmeyi..ama 6-7 sene snra inş. oralar çok güzel ama uzun süre kalamam ben...inş.olur cnm sana başarılar...

Tepki Skoru
0
Teşekkür ederim Derya. Ben de istiyorum. Gittiğin herhengi bir ülkede Türk okullarında çalışılıyor değil mi?
İnşallah senin istediğin de olur Derya. Ben en azından şansımı denemek istiyorum. Öncelikle dilimi geliştirmem gerekiyor.İstedikten sonra her şey olur.
Sevgiler.......

Tepki Skoru
0
türk okullarında çalışılmıor,yabancı okullarda türk öğrencilere türkçe ders verilior..mesela babam o iilçedeki ve çevredeki bazı okullara gidip ordaki türk öğrencilerine ders verdi..ztn türkçeleri iyi olmadığı için zorlanmazsın..ayrıca şunu belirteyim..çok para kazanırsın..:)yalnz gidersen daha da çok:)avrupada öğretmen maaşları çok fazla ve öğretmenlere çok değer veriorlar..ben hala arıorum oraları..inşallah bigün ben de tekrar fransaya gitcem..öpyrm cnm

Tepki Skoru
0
Belki bir gün Türkiyede değil ama Avrupa'da karşılaşırız(?):D
Orda fazla durmak istemediğini yazmışsın. Türkiyeye geri döndüğünde öğretmenlik yapabilir misin? ya da kazandığın paralar sana bir ömür boyu yeter mi?:D

Sevgiler...

Tepki Skoru
0
türkiyeye döndüğünde tabiki öğrtmenlik yapabiliosun...çok fazla kalmak istemiorum çünkü ben türkiyeyi özlyrm:)2-3 sene kalırım herhalde...fransa güzel bence...inş.karşılaşırız orda:)

Tepki Skoru
0
inşallah canım. Ama ben ordan emekli olmak istiyorum...:D neyse kısmet. Bol şans!

Tepki Skoru
0
Arkadaşlar merhaba...
Benim şim natoda görevli olarak yurt dışına tayin olacak.Ozaman benim için ayrı bir prosödür çalışırmı acaba?Bu konuda bilginiz varmı?teşekürler

Tepki Skoru
0
arkadaşlar okul öncesi öğretmenleri yurt dışına nasıl gidebiliyor neler gerekiyor sınava falan giriliyor mu açıklayabilir misiniz?
bi de sezgin sen eş durumundan gittiğin için onun bi prosödüru var staj kursunda anlatmışlardı ama benim öyle bi olayım olmadığı için pek dinlememiştim ben:p...milli eğitimin sayfasında ya da özlük haklarında yazması gerek

Tepki Skoru
0
sanırım anaokulu öğretmenleri de gidebilio ama emn değilm ben de araştırcam..benm babam gitmişti 6sene önce döndük...ama sınıf öğretmeniydi..sınava giriyosunuz ve sözlü mülakattan geçiosunuz..ama artık diliniz de olması gerekiomş arkadaşlar...

Tepki Skoru
0
benim bi arkadaşımın babası da gitti.edebiyet öğretmeni sınavlara girdi çıktı hem burdaki maaşı işliyor hem de ordan maaş alııyor.güzel yani:)bizim de bu şekilde gitme durumumuz var mı acaba?

Tepki Skoru
0
arkadaşlar yaa bende gerçekten yurtdışında öğretmenlik yapmak istiyorum.özelliklede amerikada.nerden ve nasıl bilgi edinebiliriz acaba araştırıyorum ama kesin bilgiler bulamadım.nerelere başvurmamız gerekiyor ne yapmamız gerekiyor?tanıdığınız bildiğiniz yetkileilerden bilgi alıp bizimle paylaşırsanız çok memnun olurum..

Tepki Skoru
0
Evet aslında ben de koşulları tam olarak bilmiyorum. Bizi yönlendiren biri olursa çok memnun olurum.:)

Tepki Skoru
0
arkadaşlar benim babam da gitti ,7 sene önce döndük...milli eğitim bakanlığında ayrıntılı bilgi alabilirsiniz...Artık yurt dışına gitmek için yabancıl dil gerekiyor bu arada..yazılı ve sözlü sınava giriliyor..ayrıca öğretmenliğin ilk yıllarında gidilmiyor diye biliyorum...

Tepki Skoru
0
Rica ederim:) benden de merci beaucoup(zaten Fransa'daydık..nerden bildin?;)

Tepki Skoru
0
Herkeste soru aynı ama cevap yok birtürlü...Ben de yurt dışına gitmek istiyorum ilk hedefim orta asya hem oraya gitmek daha kolay diye biliyorum...Ayrıca masraf yok denecek kadar az oluyormuş..Benim bi ablam gitti.Benim de hedefim de var yurt dışı..ÇÜnkü kendi kreşimi açabilmem için çok paraya ihtiyacım var..Bunuda anca çift maaş alarak sağlayabilirim diye düşünüyorum...

Tepki Skoru
0
bende araştırıyorum hala ama net bir bilgiye ulaşamadım

Giriş yap

Okul Öncesi Forum TV

000
Gün
00
Saat
00
Dakika
00