Merhabalar Okul Öncesi Forum Resmi Web Sitesi 'Biz BÜYÜK Bir Aileyiz'

Foruma ücretsiz kayıt olarak mesaj gönderebilir, yeni konular oluşturabilir ve diğer üyeler ile etkileşim içine olabilirsiniz.

Yumurta deneyi... (Geçirgenlik ile ilgili) (Batmayan Çay'a devam 4)

Tepki Skoru
0
Bu deney grubunu yaklaşık 3 ay önce yapmıştım. Deneyle ilgili o zamanki yorumumu olduğu gibi ekleyeceğim. Yani bu deneyin sonucunu aslında haftalar önce aldık. :)

.
Günün 4. ve son deneyi. Bu da geçirgenlik ile ilgili.
Amaç bazı nesnelerin geçirgen olup bazılarının olmadığını çocukların anlamasını sağlamak.

Not: Bu deneyi daha önceden yapmadım ve yapan birini de görmedim. (Sanırım eğitim tarihinde bu deneyi yapan ilk kişi benim.) Ve başarılı olup olmayacağından emin değilim.

.
Bildiğim kadarıyla yumurta kabuğu yarı geçirken bir yapıya sahip. Bu yüzden yumurtalarınızı dışında çamur varsa ıslak , deterjansız bir bezle silmenizi söylerler. Deterjanlı bez ile silerseniz yumurtanın içinin zarar göreceğini söylerler.

Ben de burdan yola çıkarak böyle bir deneye giriştim. (Bakalım ne olacak)

.
Neyse önceki fotoda da gördüğünüz üzere 2 farklı bardağa su koydum. Birine yumurtamızı atacağız ; diğerine ise 2 parçadan oluşan ve birbirine kenetlenebilen küre şeklindeki oyuncağımızı. (Oyuncağın içini su ile dolduracağız ki fark belli olsun.)

.
Önce bardaklarımızdaki sulara mor parmak boyası karıştırıp iyice karıştırıyoruz.

Daha sonra birine yumurtayı ; diğerine ise içinde su olan küre şeklindeki oyuncağı koyuyoruz.

Eğer deneyimiz başarılı olursa yumurtanın içindeki renksiz sıvı mor renge dönecek ; kürenin içindeki su ise renksiz halde kalacaktır.

Çarşamba günü sonucu hep birlikte göreceğiz. :)))

Deneylerle dolu bir günümüzün daha sonuna geldik. Başka bir gün görüşmek üzere. Hoşçakalıııın :p

Ve deneyin sonuçları:

.
Mürekkepli suda bekletilmiş yumurta deneyimiz.

.
Mürekkepli suda bekletilmiş yumurta deneyimiz. (Yumurtaların içine az miktarda mürekkepli su geçti fakat oyuncağın içine hiç geçmedi.) Sonuçlara baktığımız gün güneş çocukları rahatsız ediyordu. (Yanlış hatırlamıyorsam o gündü) Çocuklara güneşin nereden geldiğini sordum. Pencereden dediler. Sınıfımızda perde olmadığı için evde annelerinin güneş odaya girmesin diye ne yaptıklarını sordum. Perdeyi çekiyor dediler. Peki güneşin biraz girmesini isterse ne yaptığını sordum. Tülü çekiyor dediler.

Sonra da hangisinin geçirgen , hangisinin biraz geçirgen , hangisinin de geçirgen olmadığını sordum. Çocuklar doğru cevabı verince etkinliği bitirdim.

Ekli dosyalar

Tepki Skoru
0
Batmayan çay deneyinizi uyguladım,sonuç başarılı.Öğrencilerimin çok ilgisini çekti,bu deneyinizi de uygulayacağım en kısa zamanda.Paylaşımlarınız için teşekkürler.

Giriş yap

Okul Öncesi Forum TV

000
Gün
00
Saat
00
Dakika
00
Saniye
Canlı yayına kalan süre.

18 Yıldır Sizlerle