Merhabalar Okul Öncesi Forum Resmi Web Sitesi 'Biz BÜYÜK Bir Aileyiz'

Foruma ücretsiz kayıt olarak mesaj gönderebilir, yeni konular oluşturabilir ve diğer üyeler ile etkileşim içine olabilirsiniz.

Yumoş Ayı:))

Tepki Skoru
0
Arkadaşlar kısaca etkinliğimi anlatayım. Çocuklarla birlikte sınıfımızdaki peluş oyuncaklar arasından bir yumoş ayı seçtik.Seçerken herkesin sevdiği bir ayıyı seçmeye dikkat ettik.Ailelere herkesin bir yumoş ayısı olmuştur mutlaka, dertleştiği,sarılıp uyuduğu yada hiç olmadığı ama hep olsun istediği bir yumoş ayısı olduğunu anlatan bir not yazıp yolladım.günlerden pazartesiyi seçtik.Her pazartesi bu seçtiğimiz yumoşu bir çocuk eve götürecek ve aile de bir hafta boyunca yumoş ayı ile çocuğun neler yaptığını,mümkünse neler konuştuğunui ne kadar vakit geçirdiğini,kimlere gösterdiği kimlerden sakladığı vs vs gibi olayları gözlemleyecek ve notlar halinde yazmasını istedim.Küçük bir yumoş not defteri de yolladım ayı ile birlikte. İnanın o kadar keyifli oldu ki bu etkinlik.Hem çocuklarımızın bilmediğimiz yönlerini keşfettik ve onların psikolojik gelişimleri ile ilgili veriler topladık, hem de aileye çaktırmadan(özellikle ilgisiz ailelere)çocukla ilgilenme ortamı yarattı.zamanla çocuk ayıya alışıtı ve sabırsızlıkla sırasını bekledi.bir daha sıra ona gelince tabi paylaşımları arttı çocuğun ayı ile.Ben bir köy öğretmeniyim arkadaşlar bunu köyde başardım aileleri okul öncesi eğitimin içine sokmayı başardım.Sizler de bunu yapabilirsiniz sakın benim velilerim yapmaz demeyin:))

NOT:en kısa zamanda size aileye gönderdiğim notu da yazarım

Tepki Skoru
0
çok güzel bir etkinlik. tebrik eederim hocam, inanın çok beğendim. bende uygulamak istiyorum. paylaşımınız için teşekkür ederim :))

Tepki Skoru
0
cok guzel ni paylasım tesekkurler ozellıke aıle hakkında bılgı almak ıcın cok ıyı bı yontem bu aıleya yazdıgım dedıdgınız nottuda gorursek bır an once bende baslamayı dusunuyorum cunku sınıfımda

Tepki Skoru
0
hocam tebrik ederim çok güzel bi uygulama.. bir an önce notunuzu da gönderirseiniz çok seviriz:)

Tepki Skoru
0
YUMOŞCA HABERLER...
Yumoş Ayı...

Yumoş ayılar öyle büyük arkadaşlıklar yaparlar ki, her yaştaki çocuğa sevgi ve huzur getirirler. Bu dönem günlük hayatımızın bir parçası olarak sınıfımızda bir yumoş ayıya sahip olmanın eğlenceli olacağını düşünüyoruz. Çocuklarla yumoşumuza bir isim bulacağız. Yumoşu bir torba içinde, pazartesi günleri öğrencilerden biri yanında defteri ile eve götürecekler...
Yumoş ayının, çocuğunuzun o gece sizinle geçirdiği tüm aile olaylarına dahil edilmesini istiyoruz. Defteri o gece yaşadıklarınızı yazmak için kullanmanızı istiyoruz. Lütfen sayfaya tarih atın ve Yumoş'un ziyareti hakkında çocuğunuzun söylediklerini aynen yazınız. Eğer çocuğunuz Yumoş hakkında bir resim çizmek isterse bu harika olur:) Yalnız lütfen resmin altına ne hakkında olduğunu yazınız. Her dönüş sabahı bu defterde yazılanları paylaşmak i.in sınıfta zaman ayıracağız.
Her çocuk Yumoş'u sırayla eve götürecek.Herkes götürdükten sonra yine başa döneceğiz. Yumoş'un bu dönem ziyaret ettiği değişik yerler ve onun hakkındakileri duymayı dört gözle bekliyoruz:) Bu büyük dil aktivitesini gerçekleştirmemize yardımcı olduğunuz için teşekkürler!
Yumoş sizin evinizi ziyarete geldiğinde, ertesi hafta onu mutlaka okula geri gönderiniz!!!
Bol Yumoş'lu günler...
Sınıf öğretmeni

Tepki Skoru
0
Gercekten harıka bır etkınlık aklınıza saglıkk :)

Tepki Skoru
0
güzel bi fikir teşekkürler okul veli öğrenci arasındaki etkileşim yüksek olmalıdır

Tepki Skoru
0
süper bir fikir yarından tezi yok bende bir yumoş göndermekle başlıyorum...:))teşekkür ediyorum bu güzel paylaşım için

Tepki Skoru
0
gerçekten çok güzel bir aile katılımı keşke sene başında görseydim tebrik ederim hocam

Giriş yap

Okul Öncesi Forum TV

000
Gün
00
Saat
00
Dakika
00
Saniye
Canlı yayına kalan süre.

18 Yıldır Sizlerle