Merhabalar Okul Öncesi Forum Resmi Web Sitesi 'Biz BÜYÜK Bir Aileyiz'

Foruma ücretsiz kayıt olarak mesaj gönderebilir, yeni konular oluşturabilir ve diğer üyeler ile etkileşim içine olabilirsiniz.

yök,yös sınavını kaldırdı.

Tepki Skoru
1
YÖK, YÖS sınavını kaldırdı

YÖK Genel Kurulu, yurt dışından öğrenci kabulüne ilişkin esasları yeniden düzenledi. Bu çerçevede, bundan böyle Yabancı Uyruklu Öğrenci Sınavı'nın (YÖS) yapılmamasına karar verildi.

Tepki Skoru
1
YÖK Genel Kurulu, 2010 yılının ilk toplantısını bugün gerçekleştirdi. Genel Kurul sonrası yapılan yazılı açıklamada; yurtdışından öğrenci kabulüne ilişkin esasların yeniden düzenlediği belirtildi.

Bu çerçevede yurt dışından öğrenci kabul etmek isteyen üniversitelerin, Yükseköğretim Kurulu onayı ile yurt dışından öğrenci kabul etmesine, yurt dışından öğrenci kabul edecek yükseköğretim kurumlarının kontenjan önerilerinin ÖSYM tarafından toplanmasına ve Yükseköğretim Kurulu tarafından karara bağlanarak Yurt Dışından Kabul Edilecek Öğrenci Kılavuzunda yer almasına, isteyen üniversitelerin ön lisans ve lisans düzeyinde birinci öğretim, ikinci öğretim, uzaktan eğitim ve açık öğretim programlarında kontenjan ayrılmasına ve bundan böyle Yabancı Uyruklu Öğrenci Sınavı'nın (YÖS) yapılmamasına karar verildi.

Üniversitelerin bu bağlamda öğrenci kabul edebilmeleri için ülkelerin kendi ulusal sınavları, uluslararası sınavlar, ortaöğretim not ortalamaları, üniversite tarafından yapılan sınav vb. gibi öğrenci kabulünde kullanılacak yöntemler, minimum puanlarının da yer aldığı yurt dışından öğrenci kabulüne ilişkin esaslar, üniversite senatolarınca kabul edilen bir yönerge veya yönetmelik şeklinde düzenlenerek Yükseköğretim Kurulu'nun onayına sunulacak.

Açıklamada, yükseköğretim kurumlarında pedagojik formasyon eğitimi verilmesinin belli kriterlere bağlandığı ifade edilerek, "Bundan sonra bu kriterleri sağlayan üniversitelerin pedagojik formasyon talepleri değerlendirmeye alınacaktır." denildi.

Giriş yap

Okul Öncesi Forum TV

000
Gün
00
Saat
00
Dakika
00
Saniye
Canlı yayına kalan süre.

18 Yıldır Sizlerle