Merhabalar Okul Öncesi Forum Resmi Web Sitesi 'Biz BÜYÜK Bir Aileyiz'

Foruma ücretsiz kayıt olarak mesaj gönderebilir, yeni konular oluşturabilir ve diğer üyeler ile etkileşim içine olabilirsiniz.

Yılsonu gösterisi

Tepki Skoru
0
katalan' Alıntı:
ben bir öğretmen olarak kesinlikle karşıyım bu yıl sonu gösterilerine...
velilerin gözünü boyamak dışında fazla bir amacı yok.onun yerine sergilerin olması çok daha iyi...zaten hazırlıklar esnasında eğitim diye bir şey kalmıyor.23 nisan da gösteri, anneler gününde gösteri,yıl sonu gösterisi derken...

kesinlikle katılıyorum ...bana üniversitedeyken gösteri nasıl hazırlanır diye anlatılmadı... öğretmenliğin içinde olmayan şeyler bunlar ... eğer illa bir şey sergilenecekse sınıfta yaptıkları sergilenmeli ... sanat etkinlikleri sergisi olabilir ... sınıf içinde kamera-fotoğraf çekimi yapılıp gösteri düzenlenebilinir ... öğrenilen şarkılar, şiirler, masallar, tekerlemelerle bir gösteri hazırlanabilinir ...
çocuğun sınıfta yaptıklarını görmek velinin de daha çok ilgisini çeker bence ... ve en önemlisi de bunların masrafı velileri sarsmaz ...
ve daha da önemlisi EĞİTİM AKSAMAZ ... aylardır öğrencilerimin dersinden kırpıp gösteri hazırlıyorum ... bu onlara yapılan en büyük haksızlık bence ...

Tepki Skoru
0
"efsun" ve "katalan" hocama kesinlikle katılıyorum.. ben de karşıyım.. olmamalı artık bunlar..

Tepki Skoru
0
bizlerde gece yapıyoruz ama kostüm olayını kendim dikiyorum çok ucuza maail ediyorum mesela palyoco kostümü pazardan aldığım 3 ytl ayıcıklı veya cicekli büyük boy pijamaları çocuların boyuna uygun ayarlıyorum kumaş parcalarından papyonlar üzerine ponponlar çok hoş oluyor.hayvan kostümlerinide sectiğimiz hayvanın rengine göre kumaştan tulum dikip kuyruk kulak ekliyorum.kanat yapılması gerekirse tel ve ince çorap bu işe yetiyor.dansda ucuz rengarek kumaştan çok kısa etekler dikip üzerinin badisinide bildiğimiz askılı çocuk atletleinin boylarını kısaltıp boncuklar yapıştırdığımızda çok süslü bir kostüm oluyor. yani demek istediğim arkadaşlar abartmayalım yazık bu velileride düşünelim öğretmenlik yaratıcılıktır.
imza:çocukları seven hayatıda sever.....................................

Tepki Skoru
0
arkadaşlar Okul Öncesi Eğitimi Genel Müdürlüğünün 2007/10 no'lu genelgesi geregince velilere ekonomik külfet getiren belirli bir kıyafet giyme zorunluluğunun getirilmemesi gerekiyor. Bu ister okuliçi ister okul dışı etkinlik olsun farketmez.

Tepki Skoru
1
Bu gösterilerden nefret ediyorum.Çocuğa kattığı hiçbir şey yok! Sadece çocuklar ve öğretmenler gereksiz yere yoruluyorlar. Biz okul olarak seneye yıl sonu gösterisi yapmama kararı aldık.

Tepki Skoru
0
Yapılan gösterinin külfetinden veya aylarca süren hazırlıklardan bahsetmiş arkadaşlarımız.
Ben buna katılmıyorum eğer gösteri çocuğa işkence gibi geliyorsa biz bunu işkence olarak algıladığımızdandır. Gösteri mahiyetinde yapılan etkinliklerin çcukların öz güvenine okadar çok etkisi oluyorki, dahası hoş bir anı ve okulöncesi eğitimide yaygınlaştırmada payı var. İlla gösteride farklı veya masraflı birşeyler yapmaya gerek yok sınıf içi dramalardan, oyunlardan, yarışmalardan bile çok güzel şeyler ortaya çıkıyor  hatta onlar daha çok ilgi topluyor ve yaratıcı oluyor. Okulöncesi öğretmeni yeniliklere açık olmalıdır her konuda, çocuğu sıkmadan da harika şeyler ortaya çıkarabiliyoruz tek farkı sınıfta başbaşasınız gösteride birazcık daha kalabalıksınız...

Tepki Skoru
1
her yıl aynı problem müsamere..
masrafları tabiki oluyor ama çok abartılı olmuş. yazık kimse parayı yolda toplamıyor

Tepki Skoru
0
evet kesinlikle KATALANA katılıyorum.gösteri sadece göz boyama ve gösteriye hazırlanma esnasında eğitim diye bişey kalmıyor.herkes gösteriye odaklanıyor.sabahtan akşama kadar gösteri çalışılarak bir birbuçuk ay gibi bir süre harap oluyor

Tepki Skoru
0
tamam gösteri yapılır, yapılmaz ayrı konu da nasıl yani öğretmen sizi toplayıp gösteri ve masraflar hakkında bilgilendirmeden direk kabul eden-etmeyen şeklinde sorabilir ki..? ya da siz veliler nasıl ve neden, nereye ne masraf edileceğini sormazsınız, tepkinizi o anda koymazsınız?
geçen yıl tam 1 ayımı en ucuz ve en güzel kıyafeti nerde nasıl yaptırabilirim diye araştırmakla geçti.bulunduğum il küçük olduğu için bu işlerle ilgilenen bikaç firma var ve onlarda piyasayı 50 YTL lere taşımışlardı. kıyafetlerin hiçbir özelliği de yok. pazardan alsanız aynı kıyafeti en fazla 20 ytl tutar. belki istesem veliler, "ne yapalım çocuğumuz geri kalmasın" diye kabul de edebilirlerdi fakat burda kazanan kim?hem de bu kadar para söz konusu olduğunda birilerinin çıkarı olduğunu düşünmemek elde değil maalesef.. şaşırıyorum hem de çok şaşırıyorum, insaf yani...

Tepki Skoru
0
Bizde gösteri yapıyoruz ama velilerimizin o yılki ekonomik durumlarını gözden geçiriyoruz.Bazen hazır alıyoruz bazen evdeki kotlarınızı giyin üzerine herkes kırmızı badi alsın diyoruz.Geçen yıda grafon kağıtlarının geniş renkli kalın olanlarından velilerimle beraber etek diktik kat kat çok şirin oldular pazardanda askılı badiler bulduk aynı renk farlı ,masrafsız ve hoş oldu ama 150 - 100 ytl gibi bir para talep etsek herhalde hiç öğrencim olmazdı.

Tepki Skoru
0
bende bi okulöncesi okuyum ve bu kadar çok pahalı ve bizim okullarda elde ne varsa onunla gösteri yapıyolar bence başka bi okula yazdır hepsi yalandır bunların

Tepki Skoru
0
arkadaşlar bu paralar kolaylıklamı kazanılıyoki?böyle öğretmenler var malesef.bu insan ben yatayım veliler ödesin demiş resmen pes yaa

Tepki Skoru
0
çok abartılı ya biz hersene 20 -30 YTL ile hallediyoruz gayet te güzel oluyor çok merak ettim nasıl bir program ki bu kadar harcama gerektiyor

Tepki Skoru
0
Bence çok yüksek bir fiyat nasıl bir gösteri hazırlıyor bu öğretmen.Resmen veliyi sömürme, birde fikir almadan kendi başına. Bende gösteri hazırlıyorum ama bizim böyle daha doğrusu bu kadar yüksek fiyatta bir masrafımız yok. Davetiye yi çocuklarda yapabilir. Bence bu öğretmen herşeyi hazırdan yaptırıp, kendini yormak istemiyor.

Tepki Skoru
0
acaba hangi ilde böyle bir ücret istenmiş.çok merak ettim.
bu kadar parayla 1 senelik ana sınıfı masrafı ödeniyor ilköğretimlerde.

Tepki Skoru
0
bu camianın meslektaşları sözlerinize dikkat edin adammı soyuyorlar ne öyle siz öğretmen değilmisiniz? kadın söylüyor kıyafet,davetiye başka artılar falan neyse gider öğretmenle konuşur sanırım bir yanlış anlama var,öğretmenin mutlaka toplantı yapıp velilerin onayını alması gerekiyordu.

Tepki Skoru
0
ben bir öğretmen olarak kesinlikle karşıyım bu yıl sonu gösterilerine...
velilerin gözünü boyamak dışında fazla bir amacı yok.onun yerine sergilerin olması çok daha iyi...zaten hazırlıklar esnasında eğitim diye bir şey kalmıyor.23 nisan da gösteri, anneler gününde gösteri,yıl sonu gösterisi derken...
kesinlikle katılıyorum yetişmiyor hiçbişey koştura koştura zaten 1 dönem ne yapıldıysa yapıldı 2 dönem stres ve çocuklar açısındanda sıkıcı olmaya başlıyo biyerden sonra ya bide ilçe milli eğitim müdürleri belediye başkanları mahalle muhtarlarına kadar herkesi çağırıyolar sinir oluyorum. güzel bişey çıksın diyolar bunun içinde bir sürü masraf gerilmememk elde değil

bizde 23 nisan için kıyafet aldık kızların 38 tuttu erkeklerin 25 velilere bıraktım bulun uygun yer yada terzi alın diktirin parayıda siz toplayın sonradan benim kulağımı çınlatmayın dedim etkinliği istiyosanız sonucuna katlanıcaksınız dedim tamam dediler onlar hallediyo şimdi

Tepki Skoru
0
Bizde gösteri yapıyoruz ama velilerimizin o yılki ekonomik durumlarını gözden geçiriyoruz.Bazen hazır alıyoruz bazen evdeki kotlarınızı giyin üzerine herkes kırmızı badi alsın diyoruz.Geçen yıda grafon kağıtlarının geniş renkli kalın olanlarından velilerimle beraber etek diktik kat kat çok şirin oldular pazardanda askılı badiler bulduk aynı renk farlı ,masrafsız ve hoş oldu ama 150 - 100 ytl gibi bir para talep etsek herhalde hiç öğrencim olmazdı.
merhaba arkadaşım ya o garfon kağıdından etek çok dikkatimi çekti resmi varmı sizde modeli felan nasıl yararlandınız çok hoş olmuştur keşke daha önce görseydim kızlara etek aldırmazdım :)

Tepki Skoru
0
merhaba arkadaşım ya o garfon kağıdından etek çok dikkatimi çekti resmi varmı sizde modeli felan nasıl yararlandınız çok hoş olmuştur keşke daha önce görseydim kızlara etek aldırmazdım :)

merhaba arkadaşım önce kalın ve enli olan grapon kağıtlarından renkli renkli aldık.1 karış 3 parmak eninde şeritler kestik aynı kumaş etek gibi 2 cm den teğel alıp büzdük ve kat kat birbirine ekledik belinede kemer gibi 4 parmak çift kat ekledik ,bazı yerlerine farklı renkte güller yaptık başka renklerden kabarık ve güzel oldu.Belki tam anlatamamışımdır dikiş bilen birisine çingene eteği kat kat derseniz anlatabilir.Yardımcı olduysam ne mutlu hoşçakalın.

Tepki Skoru
0
Bence şaşırmış o öğretmen,100YTL ne demek,benim 2 haftadır kıyafetleri en az masraflı hale getirmek için uykularım kaçıyor,ve de velilerimin para konusunda sıkıntılarının olmadığını bilmeme rağmen.Biz de tango için erkekler kırmızı saten gömlek ve siyah ayakkabı giyeceklerdi,toplantı yaptım,toplantı da bütün velilerime karşı 3 velim beyaz olsun saten olmasın,seneye de giydirebilirsek giydiririz dedikleri için değiştirdim.Kızların kıyafetinde görüntü olarak harika olan ve içime sinen kıyafet 80YTL.ydi,fiyatı hiç içime sinmedi tabiki de,bir velim ile beraber bakmıştık.Velim çok beğendi bunda karar kıldık deyin,razı olur onlar dedi ama ben ufacıcık bir pez parçası için kimseyi 80YTL vermek zorunda bırakmak istemediğimi söyledim.30 YTL.ye normal zamanda da kullanabilecekleri bir gömlek,bir etek almaya karar verdik,herkesin de içi rahat etti.Ayrıca ben bütün kararlarım için önce toplantı yapıyorum,velilerin onayına sunuyorum,onların içine sinmeyen en ufak bir durumu bile tekrar gözden geçiriyorum.Bu şekilde yapmamı eleştirenler çok oluyor,gerçekten de bunu yapmak bazen çok sıkıntı verici,yorucu oluyor ama vicdanen rahat oluyorum,her zaman orta yolu bulmaya çalışıyorum.

Giriş yap

Okul Öncesi Forum TV

000
Gün
00
Saat
00
Dakika
00
Saniye
Canlı yayına kalan süre.

18 Yıldır Sizlerle