Merhabalar Okul Öncesi Forum Resmi Web Sitesi 'Biz BÜYÜK Bir Aileyiz'

Foruma ücretsiz kayıt olarak mesaj gönderebilir, yeni konular oluşturabilir ve diğer üyeler ile etkileşim içine olabilirsiniz.

YGS Sonuçları Nasıl Kullanılacaktır?

Tepki Skoru
2
YGS’de en az bir puan türünde 140 ve üzeri puan alamayan adayların; YGS puanları ile bir yükseköğretim programını tercih etme (Sınavsız Geçiş hakkı olanlar hariç) ve LYS’lere girme hakları bulunmamaktadır.

YGS puanlarından 140’ın altında olanlar için ilgili yerleştirme puanı (Y-YGS) hesaplanmamıştır.

YGS’de 140.000-179.999 arası puan alan adaylar, sadece meslek yüksekokulu ön lisans programları ile bazı açık öğretim programlarını tercih edebileceklerdir. Bu adayların LYS’lere girme hakları bulunmamaktadır.

YGS puanlarından en az biri 180 ve daha fazla olan adaylar, LYS’lere girme hakkı kazanacaktır.

YGS’de 180 ve üzeri puan alanlar, hem meslek yüksekokulu ön lisans programları ile açık öğretim programlarını hem de YGS puanı ile öğrenci alan lisans programlarını tercih edebileceklerdir.

Özel yetenek sınavıyla öğrenci alan yükseköğretim programlarına başvurabilmek için de YGS puanlarından en az birinin 140 ve üzeri olması gerekir.

Yükseköğretim Programlarına Başvurabilmek İçin En Az Kaç Puan Almak Gerekir?

İşte Detaylı Anlatım...

.

Meslek Yüksekokulu ön lisans programlarını tercih edebilmek için (Sınavsız Geçişten boş kalan kontenjanlar dâhil) İlgili YGS Puan Türünde En az 140 puan

Açık öğretim ön lisans programlarını tercih edebilmek için İlgili YGS Puan Türünde En az 140 puan

Açık öğretim lisans programlarını tercih edebilmek için (İngilizce Öğretmenliği hariç) İlgili YGS Puan Türünde En az 140 puan

Özel yetenek gerektiren lisans programlarına ön kayıt yaptırabilmek için (Eğitim prog. hariç) YGS Puan Türünde En az 140 puan veya 180 puan (*)

Yerleştirmede meslek lisesi çıkışlı adaylara ek puan verilen lisans programları ile Teknoloji, Sanat ve Tasarım, Turizm Fakülteleri lisans programlarının M.T.O.K. kontenjanlarını tercih edebilmek için İlgili YGS/LYS Puan Türünde En az 180 puan

Yerleştirmede meslek lisesi çıkışlı adaylara ek puan verilen programlar dışındaki lisans programlarını tercih edebilmek için İlgili LYS Puan Türünde En az 180 puan

(*) Liseler, meslek liseleri, öğretmen liseleri, güzel sanatlar liseleri ile güzel sanatlar ve spor liselerinin Müzik, Resim, Uygulamalı Resim, Sanat, Sanat (Müzik), Sanat (Resim) ve Spor alanlarından mezun olan adaylardan ve millî sporculardan, mezun oldukları alanlardaki eğitim programlarına başvuracakların YGS puan türlerinin en az birinden 140 ve üzeri puan almaları gerekir. Bu alanların dışındaki alanlardan mezun olan adayların eğitim programlarına başvurabilmeleri için ise YGS puan türlerinin en az birinden 180 ve üzeri puan almaları gerekir.

egitimekrani.com

Ekli dosyalar

Giriş yap

Okul Öncesi Forum TV

000
Gün
00
Saat
00
Dakika
00
Saniye