Merhabalar Okul Öncesi Forum Resmi Web Sitesi 'Biz BÜYÜK Bir Aileyiz'

Foruma ücretsiz kayıt olarak mesaj gönderebilir, yeni konular oluşturabilir ve diğer üyeler ile etkileşim içine olabilirsiniz.

Yerli malı haftası kutlamaları için yapılabilecek etkinlikler

Tepki Skoru
0
ben daha önce çalştığım okullarda sınıf günü olarak kutluyordum.''Meyveler konuşuyor'' şiirini filN OKUTURDUM.Öğrendiğimiz şarkı,şiir,p.o. oluşan bir gün hazırlardım.Velilerde evden pasta ,kuruyemiş,meyve tarzı şeyler getirirdi ve hep birlikte kutlardık.Bu sene daha farklı şeyler yaımak istiyorum.Önerebileceğiniz değişik etkinlik örnekleri var mı?

Tepki Skoru
0
yerli malı haftasıyla ilgili degişk fikirleri olan warmı??????????

Tepki Skoru
0
benimde çok ihtiyacım var arkadaşlar velilerle birlikte kutlıcz bu yılda görüşleriniz nelerdir.Bende geçen yıllarda meyvelerin şiirlerini okuturdum kıyafetleride hazırlayıp

Tepki Skoru
0
12-18 aralk

bende sınıf günü hazırlıyorum
salı günü

su2

Tepki Skoru
0
klasik bir etkinlik var çocuklara meyve resimli şapkalar takılır meyvelerle ilgili şiir söylenir.Ben artık yerli malı yapmıyorum sadece tutumlu olma kısmı ile ilgili bilgi veriyorum Ülkede yerli malı kalmadı çocuklar ne yapsın ya da veliler ne yapsın Herşey gibi tüm dünya ile ortak mal kullanıyoruz.Ben dikkat etmeye çalışıyorum yerli malı daha içim rahat alıyorum tabi belli başlı ülkelerin ürünlerinide .Yerli malı meyve yemiş pasta ile bilinçlendirilecek birşey değil bence Yabancı marka kola içipde yerli malı kutlanıyo..Bence bu kutlama artık geride kaldı diye düşünüyorum.Bir parentez açarak böyle bir etkinlik bahane olup veli ve çocuklarla güzel bir gün oluyo eğleniliyo çocuklar mutlu oluyor. yorucu da oluyo tabi

Tepki Skoru
0
bizde okulca kutlucaz yemek hane falan süslencek..biz grafon kağıdının içini doldurarak meyveler yapıp sepete koymayı düşünüyoruz. bir haritaya her bölgenin ünlü olan meyvesini sebzesinin resmini yapıştırmayı düşünüyoruz..

Tepki Skoru
0
bende klasik etkınlığı yaptırcam .meyve tacı ve meyvelerin şiirleri ve yerli malı ile ilgili sözler ezberletip sınıfa velilerin karşısında söylemelerini sağlıycam. sonrada velilerden isteyeceğim meyve ve kuruyemışleri sınıfta çocuklarla birlikte yiyeceğiz. AYRICA velilerden gelen meyvelerden çocuklarla birlikte meyve salatası hazırlayabilirsiniz. VE getirilen fındık fıstık gibi kuruyemışlerden yada meyvelerı dograyıp bunun yanında hazır pasta keki ve puding ekleyip güzel bir pasta yapma etkınlığıde yapabilirsin.

Tepki Skoru
0
PARA SESİ
Şıngır şıngır şıngırdarlar Kumbarada çoğalırlar
Şarkı söyler kumbaralar Dolar dolar boşalırlar
Ne hoştur paranın sesi Bende aldım bir kumbara
Sevindirir bu herkesi Her gün atıyorum para

Tepki Skoru
0
merhaba .Ben öğrencilere şiirler veriyorum,anneleri evde ezberletiyor.Anneler o gün evden bir çeşitpasta, börek ,sarma ve benzeri yiyecekler getiriyorlar .Öğrencilden mutfak önlüğü istiyorum,başlarına ya meyve tacı yapıyorum veya ahçı şapkası yapıyoruz.( beyaz grapon ve kartondan kabarık olarak) Evden kek malzemelerini ve poğaça malzemelerini velilere bölüştürerek istiyorum.) Masalara muşamba yayıp, çocukların ellerini yıkatıp kekleri çırpıp herkese kepçe ile metal kek kalıplarına koyduruyorum. Yarısına kadar koyuyoruz,taşıyor.) Poğaçayada bir veli yardım ediyor. Çocuklar iç malzemeyi kendileri koyup bayan yoğuruyor. Okuldaki fırında pişiriyoruz.Sonra da yiyoruz. Tutumsuz çocuk monoloğunu canlandırıyoruz.Rolleri önceden verip ezberletiyorum. Önlerine roldeki resmi çizip iğneliyorum , oynatıyorum. Kumbara yaptırabilirsin Yarımlık kavanozu cam boyası ile boyatarak kumbara yapabilirsiniz.yada ucuza bir kutu alıp boyatabilirsiniz.Israftan kaçınma ile ilgili bir dramatizasyon yapabilirsiniz mesela sofradaki davranışlar, elektriği, suyu kapatma, defteri, kağıdı gereksiz kullanma ile ilgili olabilir. Geri dönüşümün önemini, işaretinin ne olduğunu anlatıp gösterebilirsin. Sanat etkinliğinde atık malzemeleri atmayıp yeni şeyler oluşturulabileceğinizi anlatıp rulo,kutu,kapakvb. atık malzemelerle yeni şeyler üretebilirsiniz.

Giriş yap

Okul Öncesi Forum TV

000
Gün
00
Saat
00
Dakika
00
Saniye
Canlı yayına kalan süre.

18 Yıldır Sizlerle