merhaba .Ben öğrencilere şiirler veriyorum,anneleri evde ezberletiyor.Anneler o gün evden bir çeşitpasta, börek ,sarma ve benzeri yiyecekler getiriyorlar .Öğrencilden mutfak önlüğü istiyorum,başlarına ya meyve tacı yapıyorum veya ahçı şapkası yapıyoruz.( beyaz grapon ve kartondan kabarık olarak) Evden kek malzemelerini ve poğaça malzemelerini velilere bölüştürerek istiyorum.) Masalara muşamba yayıp, çocukların ellerini yıkatıp kekleri çırpıp herkese kepçe ile metal kek kalıplarına koyduruyorum. Yarısına kadar koyuyoruz,taşıyor.) Poğaçayada bir veli yardım ediyor. Çocuklar iç malzemeyi kendileri koyup bayan yoğuruyor. Okuldaki fırında pişiriyoruz.Sonra da yiyoruz. Tutumsuz çocuk monoloğunu canlandırıyoruz.Rolleri önceden verip ezberletiyorum. Önlerine roldeki resmi çizip iğneliyorum , oynatıyorum. Kumbara yaptırabilirsin Yarımlık kavanozu cam boyası ile boyatarak kumbara yapabilirsiniz.yada ucuza bir kutu alıp boyatabilirsiniz.Israftan kaçınma ile ilgili bir dramatizasyon yapabilirsiniz mesela sofradaki davranışlar, elektriği, suyu kapatma, defteri, kağıdı gereksiz kullanma ile ilgili olabilir. Geri dönüşümün önemini, işaretinin ne olduğunu anlatıp gösterebilirsin. Sanat etkinliğinde atık malzemeleri atmayıp yeni şeyler oluşturulabileceğinizi anlatıp rulo,kutu,kapakvb. atık malzemelerle yeni şeyler üretebilirsiniz.