Merhabalar Okul Öncesi Forum Resmi Web Sitesi 'Biz BÜYÜK Bir Aileyiz'

Foruma ücretsiz kayıt olarak mesaj gönderebilir, yeni konular oluşturabilir ve diğer üyeler ile etkileşim içine olabilirsiniz.

Yeni yönetmelik 27 ekim 2007

Tepki Skoru
0
aynı değişiklikten bende şikayetçiyim.ilçe müdürüyle birkaç arkadaş dile getirdik.ama böyle bir karar alındığını ve herkesin uyması gerektiğini söyledi.madem yine eski usul çalışılacaktı niye ikili eğitime geçildi.bence bu maddede bir zorunluluk olmamalı.çünkü sonunda bir mecburiyet yok.sadece yapılabilir denmiş.hem öğrenciler hemde öğretmenler için büyük sorunlar çıkaracağını düşünüyorum

Tepki Skoru
0
ısrarla bizde bunu söyledik.fakat böyle bir karar alındığını söyledi ilçe müdürüm.bence kararı kendi kafalarına göre yorumladılar.peki böyle durumda biz ne yapabiliriz.bunun için nereye başvurabiliriz.ve bu uygulama sadece bizim ilçede yapılıyor

Tepki Skoru
0
okulun eğitimine göredir.öğle arası verdiğin zaman fazla çalışmış olmuyosun ki,

Tepki Skoru
0
bi kaçyıl önce bende o şekilde çalışmıştım 6 ders saatine giriyordum

Tepki Skoru
0
yönetmeliğikte mecburi değil diyor ama okulun yönetim şeklide uygulanabilir diye değiştiğinden dolayı böyle bir değişiklik olabilir. 6 ders saati 5 iş saati görev yapacaksın. ama güldeste arkadaşımızında dediği gibi öğle arası vereceğin için 5 saatten fazla çalışmıycaksındır.

Tepki Skoru
0
öyle ama şimdiye kadar hep 8.30-13.30 çalıştık.sonuçta okulun instiyatifindeydi.yeni madde bunu zorunlu kılmıyorki

Tepki Skoru
0
arkadaşlar lütfen yardımcı olurmusunuz?benim çalıştığım okul bir köy okulu ve 7 öğrencim var.Taşımalı olarak gelmiyorlar ve hepsinin evi okulun yakınında.KASIM 9 UNA KADAR 08.30.13.30 OLARAK ÇALIŞTIM.Okulun müdürü gelen yazı söyledi ve ilçe milli eğitimin bizlerin 15.00 a kadar çalışmamız gerektiğini söyledi.Yaz yönetmelikteki değişikliklerle ilgili ve sadece öğretim şekli üzerinde duruyorlar.Aslında yazı açık zorunluluk yok.Yani istenirse15.00 yada 08.30 dan 13.00 a kadar çalışılır.Ama tutmuşlar zorunluluk var diyorlar.Okulun müdürüne anlattım ama anlamıyor ve ilçe milli eğitim müdürüyle görüştüm.Güya benim gibi okulunda tek anasınıfı öğretmeni olup 2. anasınıfı olmayan okullarda 15.00 kadar çalışılacakmış.Ama küçük çaplı bir araştırmada bir öğretmen arkadaşım çoktan 1 haftadır 15.00 a kadar çalışıyormuş ama ilçenin iyi bir okulunda çalışan bir hocada 08.30 dan 13.00 a kadar çalışıyor.Ben ilçe milli eğitim müdürüne durumu söyledim. Ama güya bütün okullar böyle olacakmış.Ama hayır şimdi bu haksızlık değilmi.O zaman herkes 15.00 KADAR ÇALIŞSIN.Üstelik köyden şehire tek ulaşım okulu akşam gelen servisi.Birde diğer öğretmenler 2. kademeye etüd yaptıkları için 15.00 dan sonrada çalışıyorlar.Yani benim eve gelmem 17.00 i bulacak.Ne yapacağım kaderim deyip razı gelemiyorum.İnsanlar hiçbir şeye tepki göstemeden herşeye razı geliyorlar.BEN EVİME AKŞAMIN 5 İND GELEYİM O ÖĞRETMEN 13.00 DA OKULUNDAN ÇIKSIN.Böyle olacaksa anaokulunda akşam 5 e kadar çalışsam daha iyi.arkladaşlar yazı açık lütfen herşeye evet demeyin.

Tepki Skoru
0
normalde en az 10 öğrencinizin olması gerekmiyor muydu?birde 300 dakika yönetmelikte yani 5 saat çalışmanız gerekli.8.30 da giriyorsanız 13,30 da çıkmanız gerekli.yönetmeliği gösterin bence.sorun yapmamaları gerek.eğer diretiyorlarsa hasızlığa uğruyosunuz demektir.

Tepki Skoru
0
arkadaşlar yönetmelik maddesi açık uçlu yani bunu idareci insiyatifine bırakmışlar bunun nedenide taşımalı gruptan kaynaklı eğer taşımalı bir grupla çalışıyorsanız ve sayınız tek grup oluşturacak kadarsa okul çalışma saatlerine uyulması uygundur diye düşünmüşler bunun için yapılacak bişey yok müdürünüzle çzömelisiniz ve oluşan sıkıntıları ona anlatmalısınız malum bizimle ilgili çok fazla şey bilmiyor ilköğretim müdürleri iş bize düşüyor uzun çalışma saatelrinin çocuğun öğle arası eve gidip gelmesinin zorluğunu anlatın Bakan Hüseyin Çelik bir açıklamasında ilköğretimdeki anasınıflarının yarım gün olmasının doğru olduğu çünkü burasının bakım yeri bizlerinde bakıcı olmadığımızı açıklamış işte eğer bu açıklamayı bulabilirsek ve müdürlerimize gösterirsek belki ikna olurlar bizde henüz uygulama değişmedi ama her an değişebilirde çünkü bende çok olmasada bulunduğum ilçede taşımalı anasınıfı öğrencilerinin olduğu okullar olabilir zaten uygulamayı bundan dolayı bu şekilde değiştirdiler

Tepki Skoru
0
BEN GEREKLİ YERLERİ ARADIM.Bilgi aldım.tek öğretmenseniz ve 25 in altında öğrenciniz varsa çalışma saatine müdür öğretmen veli birlikte karar veriyorlar.Taşımalı anasınıfı öğrencisi varsa,yada .açlışan anne varsa 15.00 a kadar çalışılabilinir.Yoksa tabikide 8.30 dan 13.30 a kadar çalışılabilir.Yazı açık açıkl uçlu.Her okulun çevresel şartları aynı değil.En sinir olduğum şeyde bir ilçede 21 öğrencisi olan 13.00 a kadar çalışacak biz 15.00 a kadar.Üstelik o okul merkezin en iyi okullarından.Maalesef haksızlığa uğrayan o kadar çok arkadaşımız varki.Keşke yardımcı olabilsek.Kendi sıkıntılarıyla başbaşa kalıyorlar.

Tepki Skoru
0
size yapılan haksızlık her an bize de uygulanabilir hocam bizde her an tetikte bekliyoruz elimizden bişey gelmiyor genel müdürlüğe ulaşacak bunu dile getirecek birileri lazım onlar okullardaki durumların çoğundan habersiz bu tepkisizliğe bende çok kızıyorum ama elden ne gelir ben yıllarca idareyi ilçe milli eğitimi hatta bazen il milli eğitimi karşıma alarak çok anlatmaya çalıştım bence siz de yılmayın gerekirse ile kadar çıkın ve durumunuzu dile getirin nedenlerini ve oluşan aksaklıkları ortaya koyun kendinize yapılan haksızlıktan ziyade çocuklar için oluşan aksaklıkları dile gitirin taşımalı olsa tamam ama evleride yakınmış bence bu konu üzerinde durarak yine de yılmadan dile getirin kolaylıklar dilerim

Tepki Skoru
0
arkadaşlar bende bununla ilgili çok sıkıntı yaşadım fakat hiç yılmadım.ilçe milli eğitime başvurdum bir sonuç alamadım ve çok büyük problemler yaşadım.çalışma saatlerine uymayacaksan istifa et bile dediler.olmadı il mebe başvurdum.okul öncesi müdürleri aracılığıyla problemimi hallettim.şu an 8.30-13.30 çalışıyorum.bence burda haksızlık var ve bu haksızlığın önüne geçilmesi lazım.bence herkes hakkını aramalı bir şekilde bu şikayetler genel merkeze ulaşmalı.

Tepki Skoru
0
arkadaşlar bende bununla ilgili çok sıkıntı yaşadım fakat hiç yılmadım.ilçe milli eğitime başvurdum bir sonuç alamadım ve çok büyük problemler yaşadım.çalışma saatlerine uymayacaksan istifa et bile dediler.olmadı il mebe başvurdum.okul öncesi müdürleri aracılığıyla problemimi hallettim.şu an 8.30-13.30 çalışıyorum.bence burda haksızlık var ve bu haksızlığın önüne geçilmesi lazım.bence herkes hakkını aramalı bir şekilde bu şikayetler genel merkeze ulaşmalı.[/QU
evet hocam haklsınız mutlaka gerekli yerlere yılmadan başvurmak lazım

Tepki Skoru
0
banada müfettiş söyledi ama idare ve velilerin görüşlerini almanız kaydıyla die de ekledi arkadaşlar ve bu sene için geçti dedi seneye istersek olacak zorlama yok yani..

Tepki Skoru
0
birde bizim kararımızında önemli olduğunu söledi eğitimi veren biziz sonuçta eğer isterseniz dedi biz istersek ..ben bişey anlamadım 8 buçuktanden 13e kadar nasıl oluyor 5saat olması gerekmezmi yonetmelik böle dio

Tepki Skoru
0
ben 8.30 dan 13.30 a kadar çalışıyorum canım tam 5 saat ama 50 dakika üzerinden hesaplanınca 6 saat oluyo tenefüs farkı

Giriş yap

Okul Öncesi Forum TV

000
Gün
00
Saat
00
Dakika
00
Saniye
Canlı yayına kalan süre.

18 Yıldır Sizlerle