Sevgili arkadaşlar, konuşulan konu hakkında anlaşılan birçoğumuzun bilgi eksikliği var..
Ooel baba figürü salt hıristiyan dininin bir figürüdir. Bunun çağdaşlıkla yada çağ dışılıkla uzaktan yakından bir alakası da yok, bu sembolü yıllarca hatta yüzyıllarca hıristiyan misyonerler hıristiyanlığın sembolü olarak şirin bir yaşlı, sakallı ve sempatik dede olarak lanse ederek hıristiyanlığa ait insanların şuuraltına bir imge yerleştirmektedirler. bakın burada bazı arkadaşlar bu konu aleyhine fikir beyan edenleri çağ dışılıkla falan itham ediyor bu aslında o kadar komikk ki.. çünkü bu portreye benzer bir müslüman türk ermişi yada velisi yada ozanı ne olursa olsun bir sakalllı cüppeli ( tıpkı noel baba gibi) bir resmi koysa nasıl düşünülürdü merak ediyorum..
bu sembolü biz müslüman türklerin kesinlikle kullanmaması gerekir, hem örfi hemö dini hem milli açıdan son derece yanlış.. bu konuda herkesi daha fazla duyarlı oolmaya davet ediyorum..
TAVSİYEM: o kadar yaşlı sakallı ve sempatik bir figür istorsanız NASRETTİN HOCA'yı koyabilirsiniz.hem kültürümüze hem örflerimize daha uygun ve layık olduğunu düşünüyorum.
Üstelik noel babadan da daha akıllı ve sevecendir..