Merhabalar Okul Öncesi Forum Resmi Web Sitesi 'Biz BÜYÜK Bir Aileyiz'

Foruma ücretsiz kayıt olarak mesaj gönderebilir, yeni konular oluşturabilir ve diğer üyeler ile etkileşim içine olabilirsiniz.

Yeni Memura 'Şark' Yok

Katılım
19 Kas 2011
Mesajlar
3,321
Tepki Skoru
2
Puanları
0
Yaş
31
Devlet memurlarının 'atama' kriterleri değişiyor. Yeni düzenlemeye göre, memurların ilk tayin yeri Doğu ve Güneydoğu olmayacak. Doğu ve Güneydoğu başta olmak üzere az gelişmiş bölgelerde artık deneyimli memurlar görev yapacak.

Devlet Personel Başkanlığı'nın yürüttüğü yeni çalışma ile, kamuda çalışanların atama kriterleri silbaştan değişecek.

Buna göre; memurların ilk tayin yeri Doğu ve Güneydoğu olmayacak. Bu bölgelere daha tecrübeli memurlar atanacak.

Ayrıca devlette çalışanlar, doğdukları yerde görev yapmayacak.

Bakanlar Kurulu'na sunulan yeni düzenlemeye göre, az gelişmiş bölgelere tecrübeli memur atanarak, bu bölgelerde zor şartlarda yaşayanlara daha yararlı hizmet verilmesi sağlanacak.

Yeni sistemde gelişmiş bölgelerde üç yıl görev yapanlar, deneyim kazandıktan sonra az gelişmiş yerlere atanacak.

Doğu ve Güneydoğu Anadolu başta olmak üzere az gelişmiş bölgelere yapılacak atamalarda kriter; "deneyim" ve "liyakat" olacak.

Bu bölgelere atanacak personelde daha önce müdürlük veya eşdeğerde bir görev yapmış olma şartı aranacak.

Değişiklik, özel statüleri olan memurları kapsamayacak.

Özel yasası olan öğretim üyeleri ve emniyet mensuplarının atanmalarında, kendi özel yasalarındaki kriterleri uygulanacak.

NTV
Alıntıdır.
 

Giriş yap

Okul Öncesi Forum TV

000
Gün
00
Saat
00
Dakika
00
Saniye
Canlı yayına kalan süre.

18 Yıldır Sizlerle

18 yıldır sizlerleyiz. Türkiye'nin ilk okul öncesi eğitim platformu
Üst